Φλουμινένσε, Fluminense

Στις καθυστερήσεις το «Fla–Flu» η Φλουμινένσε

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Η Φλουμινένσε κέρδισε τη Φλαμένγκο στο παραδοσιακό ντέρμπι του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 9η αγωνιστική στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021 και η «Φλου» πήρε τη νίκη με γκολ του 19χρονου μέσου Αντρέ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης. Η Φλουμινένσε βρίσκεται στην 9η θέση με 13 βαθμούς, ενώ ακολουθεί στη 10η με 12 πόντους η Φλαμένγκο. Αυτό ήταν το 4ο φετινό ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τα υπόλοιπα 3 (από 1 νίκη κάθε ομάδα, συν μια ισοπαλία) να έχουν γίνει στο πλαίσιο του Πολιτειακού Πρωταθλήματος (Καριόκα 2021). Εν τω μεταξύ, με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι στην κατάταξη. Συγκεκριμένα, η Μπραγκαντίνο επανήλθε στις νίκες, με το 2-1 εις βάρος της Σάο Πάολο και με 21 βαθμούς διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αντίθετα, η «τρικολόρ Παουλίστα» έμεινε στους 5 πόντους και χωρίς νίκη στη διοργάνωση! Να σημειωθεί, ότι η Μπραγκαντίνο κέρδισε για πρώτη φορά τη Σάο Πάολο, ως φιλοξενούμενη, σε επίπεδο Serie A. Εξάλλου, στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς ακολουθεί η Ατλέτικο Παραναένσε, που επικράτησε 2-1 της Φορταλέτσα. Για τη «φουρασάο» (Παραναένσε) οι 6 νίκες σε 8 ματς (έχει έναν αγώνα λιγότερο), αποτελούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της στο Μπραζιλεϊράο Α’.

Στους 19 πόντους, αλλά στην 3η θέση βρίσκεται η Παλμέιρας, που συμπλήρωσε 3 συνεχόμενες νίκες, επικρατώντας της Σπορτ Ρεσίφε με γκολ του 27χρονου διεθνούς μέσου Γκουστάβο Σκάρπα. Στην 4η θέση με 16 βαθμούς ανέβηκε η Ατλέτικο Μινέιρο, που επιβλήθηκε της Κουϊάμπα με γκολ του 31ος ετών διεθνούς Αργεντινού μέσου Ιγνάσιο Φερνάντες, από την 5η ασίστ στο πρωτάθλημα του 34χρονου πρώην διεθνούς φορ Χουλκ. Από εκεί και πέρα, οι Μπαΐα, Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και Σεαρά πανηγύρισαν πολύτιμα τρίποντα. Συγκεκριμένα, η 6η με 14 βαθμούς «Μπαέα» νίκησε 2-0 τη Σαπεκοένσε, με τον 32χρονο επιθετικό Ζιλμπέρτο να βρίσκει δίχτυα και με 7 γκολ να είναι ο πρώτος σκόρερ στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021. Από την πλευρά της, η 7η με 13 πόντους «ντραγκάο» (Γκοϊανιένσε) κέρδισε 1-0 την Γκρέμιο και την άφησε ουραγό στην κατάταξη με 2 βαθμούς και χωρίς νίκη στη διοργάνωση! Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» της Ατλ. Γκοϊανιένσε εις βάρος της Γκρέμιο από το 1980.

Οσο για την 8η με 13 βαθμούς Σεαρά «λύγισε» με 2-0 την αντίσταση της Ζουβεντούδε, με τον 24χρονο επιθετικό Σάουλο Μινέιρο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και τον 21ος ετών αμυντικό Γκαμπριέλ Λασέρντα το δεύτερο. Πολύτιμο τρίποντο πανηγύρισε και η Αμέρικα Μινέιρο, το δεύτερο συνεχόμενο και ανέβηκε στη 15η θέση της βαθμολογίας με 15 πόντους. Συγκεκριμένα, η «κοέλιο» επιβλήθηκε 2-0 της Σάντος, τρίτη σερί επιτυχία της εις βάρος των «σαντίστας», ως γηπεδούχος, σε επίπεδο Serie A.

Συνοπτικά η 9η αγωνιστική

Ατλ. Παραναένσε - Φορταλέτσα 2-1 (2’ Τεράνς, 9’ Ματέους Μπαμπί - 86’ Ιγκορ Τόρες)

Κορίνθιανς - Ιντερνασιονάλ 1-1 (80’ Τζο - 40’ πεν. Εντενίλσον)

Αμέρικα Μινέιρο - Σάντος 2-0 (55’ Ζοάο Πάουλο, 90’+4 Κάρλος Αλμπέρτο)

Σαπεκοένσε - Μπαΐα 0-2 (67’ Ζιλμπέρτο, 69’ Ροντριγκίνιο)

Σπορτ Ρεσίφε - Παλμέιρας 0-1 (38’ Γκουστάβο Σκάρπα)

Φλαμένγκο - Φλουμινένσε 0-1 (90’+1 Αντρέ)

Σάο Πάολο - Μπραγκαντίνο 1-2 (26’ Ριγκόνι - 63’ Αλεράντρο, 75’ Αρτούρ)

Σεαρά - Ζουβεντούδε 2-0 (48’ Σάουλο Μινέιρο, 53’ Γκαμπριέλ Λασέρντα)

Κουϊάμπα - Ατλ. Μινέιρο 0-1 (26’ Φερνάντες)

Γκρέμιο - Ατλ. Γκοϊανιένσε 0-1 (55’ Λουσάο)

  • Αμέρικα Μινέιρο - Σάντος, América Mineiro vs. Santos
    Αμέρικα Μινέιρο - Σάντος, América Mineiro vs. Santos
  • Μπαΐα, Bahia
    Μπαΐα, Bahia
  • Μπραγκαντίνο, Red Bull Bragantino
    Μπραγκαντίνο, Red Bull Bragantino
  • Σεαρά, Ceará
    Σεαρά, Ceará