Αλιάνσα Λίμα, Alianza Lima

Στη Λίγκα 1 η Αλιάνσα Λίμα!

Άλλες Ομάδες

Περού

Στην πρώτη κατηγορία του Περού επέστρεψε η Αλιάνσα Λίμα!

Ο σύλλογος που έχει κατακτήσει 23 φορές το πρωτάθλημα της χώρας, δεύτερη καλύτερη επίδοση, πίσω από τα 26 τρόπαια της Κλουμπ Ουνιβερσιτάριο είχε υποβιβαστεί πέρσι από την 1η κατηγορία. Ωστόσο, η διοίκηση της Αλιάνσα Λίμα κατέθεσε προσφυγή στο CAS κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Περού και της Κάρλος Στάιν για παράνομη συμμετοχή της τελευταίας στο περσινό πρωτάθλημα, εξαιτίας μη εκπλήρωσης ορισμένων οικονομικών κριτηρίων. Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) δικαίωσε τους «μπλανκιαζούλες» (Αλιάνσα), με συνέπεια να αφαιρεθούν δύο πόντοι από την Κάρλος Στάιν στη βαθμολογία της Λίγκα 1 του 2020 και να υποβιβαστεί αυτή τελικά ως 19η με 25 βαθμούς στη Λίγκα 2. Ετσι, η Αλιάνσα Λίμα, που τερμάτισε 17η με 26 βαθμούς, θα συμμετάσχει στη Λίγκα 1 του 2021 και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από την 3η αγωνιστική με αντίπαλο την Κούσκο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της Λίγκα 1 για το 2021 τρεις ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους, έπειτα από 2 αγωνιστικές. Ο λόγος για τις Σπόρτινγκ Κριστάλ, Σπορτ Ουανκάγιο και Αλιάνσα Ουνιβερσιδάδ. Συγκεκριμένα, η κάτοχος του τίτλου (Κριστάλ) «λύγισε» την αντίσταση της Σπορτ Μπόις με γκολ του διεθνούς μέσου Οράσιο Καλκατέρα. Από την πλευρά της, η Σπορτ Ουανκάγιο επικράτησε 3-0 της Ντεπορτίβο Μπινασιονάλ, με τον 28χρονο μέσο Μάρκος Λιούγια να σημειώνει ένα γκολ και να δίνει και μια ασίστ. Η τρίτη της «παρέας» Αλιάνσα Ουνιβερσιδάδ επιβλήθηκε 1-0 της Σέζαρ Βαγιέχο, έχοντας για σκόρερ τον 32χρονο διεθνή μέσο Νταμιάν Ισμόντες. Οι παραπάνω σύλλογοι συμμετέχουν στο Β’ γκρουπ της διοργάνωσης.

Στο Α’ γκρουπ οι Κάρλος Μανούτσι και Σιενσιάνο ισοβαθμούν με 4 βαθμούς στην 1η θέση της κατάταξης. Οι «καρλίστας» απέσπασαν ισοπαλία με σκορ 2-2 από την Καξαμάρκα, με τον 30χρονο Ουρουγουανό μέσο Φελίπε Ροντρίγκες να σημειώνει και τα δύο γκολ της ομάδας. Η Σιενσιάνο από την πλευρά της έφερε 2-2 με αντίπαλο την Κούσκο, αποφεύγοντας την ήττα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 24χρονου Αργεντινού επιθετικού Χουάν Ρομανιόλι στο 55ο λεπτό.

Συνοπτικά η 2η αγωνιστική

Καντολάο - Ουνιβερσιτάριο 3-1 (28’ Παλάσιο, 44’ Σάντσες, 56’ Λέγιες - 48’ Βαλέρα)

Σπόρτινγκ Κριστάλ - Σπορτ Μπόις 1-0 (51’ Καλκατέρα)

Σαν Μαρτίν - Αλιάνσα Ατλέτικο 2-1 (5’ και 70’ Μόνγκες - 52’ Περιάσα)

Κούσκο - Σιενσιάνο 2-2 (15’ και 49’ Μόντες - 38’ Αγιάρτσα, 55’ πεν. Ρομανιόλι)

Ουανκάγιο - Μπινασιονάλ 3-0 (7’ Λιούγια, 32’ Καρμόνα, 37’ Κιντέρο)

Σέζαρ Βαγιέχο - Αλιάνσα Ουνιβερσιδάδ 0-1 (17’ Ισμόντες)

Καξαμάρκα - Κ. Μανούτσι 2-2 (45’ Εστράδα, 85’ Τρουχίγιο - 62’ και 78’ Ροντρίγκες)

Μελγκάρ - Αζακούτσο αναβλ.

  • Αλιάνσα Ουνιβερσιδάδ, Alianza Universidad
    Αλιάνσα Ουνιβερσιδάδ, Alianza Universidad
  • Σπορτ Ουανκάγιο, Sport Huancayo
    Σπορτ Ουανκάγιο, Sport Huancayo