ρεκόπα σουνταμερικάνα, σούπερ καπ νοτίου αμερικής, γκρέμιο, ιντεπεντιέντε

Στα πέναλτι το τρόπαιο η Γκρέμιο

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Νικήτρια του Ρεκόπα Σουνταμερικάνα, του Σούπερ Καπ Νοτίου Αμερικής αναδείχθηκε η Γκρέμιο.

Η κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες 2017 είχε φέρει ισοπαλία με 1-1 στην Αργεντινή απέναντι στην Ιντεπεντιέντε, νικήτρια του Κόπα Σουνταμερικάνα 2017, στον πρώτο τελικό. Στη ρεβάνς του Πόρτο Αλέγκρε δεν υπήρξε σκορ (0-0) και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, αφού δεν ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ. Εκεί, οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 5-4 (δεν βρήκε στόχο ο 23χρονος επιθετικός Μάρτιν Μπενίτες) και κατέκτησαν το τρόπαιο για 2η φορά.

Ο πρώτος τίτλος της Γκρέμιο είχε κατακτηθεί το 1996 και πάλι με αντίπαλο την Ιντεπεντιέντε, με σκορ 4-1 σε μονό τελικό που είχε διεξαχθεί στην πόλη Κόμπε της Ιαπωνίας. Να σημειωθεί, ότι η “ρόχο” μετράει άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια να κερδίσει το Ρεκόπα, το 2011 κόντρα στην Ιντερνασιονάλ Πόρτο Αλέγκρε, ενώ το κέρδισε το 1995 όταν επιβλήθηκε της Βέλες Σάρσφιλντ με 1-0 στο Τόκιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΓΚΡΕΜΙΟ: Μαρσέλο Γκρόχε, Λέο Μούρα (22’ Πάουλο Μιράντα), Πέδρο Γκερομέλ, Κανεμάν, Μπρούνο Κορτέζ (116’ Λίμα), Τζαΐλσον (62’ Ζαέλ), Σίσερο, Μαϊκόν, Αλισον (81’ Μαϊκοσουέλ), Λουάν, Εβερτον.

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ: Καμπάνια, Αμορεμπιέτα, Σίλβα, Μπούστος (108’ Γκουτιέρες), Φράνκο, Ροντρίγκες (46’ Μπενίτες), Γκαμπόρ, Ντομίνγκο, Μέσα, Φερνάντες (45’ Φιγκάλ), Μενέντες (75’ Ρομέρο).