Περιζήτητος ο Κουέβα

Περιζήτητος ο Κουέβα

Άλλες Ομάδες

Περού

Οι εμφανίσεις του Κριστιάν Κουέβα με τη φανέλα της Σάο Πάολο και της Εθνικής Περού τον έχουν φέρει στο μεταγραφικό προσκήνιο ομάδων από την Ευρώπη και την Ασία.

Σύμφωνα με την βραζιλιάνικη ιστοσελίδα "O'Globo", ο 26χρονος διεθνής μέσος απασχολεί τόσο τη ρωσική Κρασνοντάρ, όσο και την Αλ Χιλάλ της Σαουδικής Αραβίας. Στο παρελθόν ο "Αλαντίνο", όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα από την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013/14 δοκίμασε την τύχη του στην ισπανική Ράγιο Βαγιεκάνο αλλά αποχώρησε μετά από μόλις 38 αγωνιστικά λεπτά σε διάστημα δύο μηνών!

Αντίθετα, στη Βραζιλία τα πηγαίνει εξαιρετικά και ήταν από τους λίγους παίκτες της "τρικολόρ παουλίστα", που διακρίθηκαν σε μία αποτυχημένη σεζόν για τους Παουλίστας. Τα νούμερα το "μαρτυρούν", αφού μέτρησε 28 συμμετοχές με 3 γκολ στο Μπραζιλεϊράο 2017, 9 παρουσίες με 5 τέρματα στο Πολιτειακό, 5 εμφανίσεις με 2 γκολ στο Κύπελλο Βραζιλίας ενώ αγωνίστηκε και σε μία αναμέτρηση στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2017.

Να σημειωθεί, ότι ο Κουέβα ξεκίνησε την καριέρα του στην Ουνιβερσιδάδ Σαν Μαρτίν, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Θέσαρ Βαγιέχο, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Ουνιόν Εσπανιόλα Χιλής. Επίσης, έπαιξε στην Αλιάνσα Λίμα και στην Τολούκα του Μεξικό. Στην τροπαιοθήκη του φιγουράρουν δύο πρωταθλήματα Περού και ένα Χιλής.