Futbolatino - Ντέιβερσον

Μπραζιλεϊράο Α' 2017: Η κορυφαία 11αδα της 24ης αγωνιστικής

Φωτογραφία

*Στη φωτογραφία ο Ντέιβερσον της Παλμέιρας

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην  24η αγωνιστική του Μπραζιλεϊράο Α’ 2017.

Η επιλογή γίνεται με βάση τις βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας “www.whoscored.com”. Το σύστημα της 11δας είναι το 4-4-2.

Τερματοφύλακας: Ουΐλσον (Κοριτίμπα): Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Κοριτίμπα, που έχασε με 1-0 από την Παλμέιρας. Η έκταση του σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά ο 33χρονος τερματοφύλακας φρόντισε να περιορίσει τη ζημιά με 8 σημαντικές επεμβάσεις.

Δεξιός μπακ: Εντερ Μιλιτάο (Σάο Πάολο): Μάχη δίνει η Σάο Πάολο για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού και αυτή την αγωνιστική πήρε ένα πολύτιμο “διπλό” στην έδρα της Βιτόρια (2-1). Ο 19χρονος αμυντικός, διεθνής με την Κ-17 της Βραζιλίας, σημείωσε το πρώτο γκολ της “τρικολόρ παουλίστα” ενώ είχε επίσης, 3/3 κερδισμένα τάκλιν, 8 σωστές επεμβάσεις και 13 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες!

Κεντρικός αμυντικός: Λεό (Κρουζέιρο): Σε φόρμα βρίσκεται η Κρουζέιρο, μετρώντας 3 νίκες στις 4 τελευταίες αγωνιστικές. Ο 29χρονος αμυντικός, πρωταθλητής Βραζιλίας το 2013 και το 2014 με τη φανέλα της “ραπόζα” σημείωσε το μοναδικό τέρμα στη νίκη με 1-0 εις βάρος της Μπαΐα. Επιπλέον, βοήθησε με 5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 90% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Κεντρικός αμυντικός: Ρέβερ (Φλαμένγκο): Να κερδίσει την έξοδό της στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2018 θέλει η Φλαμένγκο που επικράτησε με 2-0 την Σπορτ Ρεσίφε. Ο 32χρονος πρώην διεθνής αμυντικός είχε 5/5 κερδισμένα τάκλιν, 3 σωστές επεμβάσεις, 3 κλεψίματα της μπάλας, 2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 84% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Αριστερός μπακ: Μπρούνο Πατσέκο (Ατλ. Γκοϊανιένσε): Μπορεί να είναι ουραγός στην κατάταξη, αλλά η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε δεν τα παρατάει όπως έδειξε στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Πόντε Πρέτα. Ο 25χρονος αμυντικός έδωσε την ασίστ στον Βάλτερ για το 2-1 στο 68’, ενώ είχε επίσης 6 σωστές επεμβάσεις, 2 πετυχημένες ντρίμπλες και 2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Δεξιός εξτρέμ: Γκιγιέρμε (Μποταφόγκο): Τρεις συνεχόμενες νίκες συμπλήρωσε στο πρωτάθλημα η Μποταφόγκο με το 2-0 κόντρα στη Σάντος. Ο 22χρονος εξτρέμ σημείωσε το 2ο τέρμα της “φογκάο” στο 45ο λεπτό και διακρίθηκε επίσης για τα 3/3 πετυχημένα τάκλιν του, τα 2 σουτ στην αντίπαλη εστία και τα 2 κλεψίματα της μπάλας.

Κεντρικός μέσος: Ρονάλντο (Ατλ. Γκοϊανιένσε): Την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία έχει ο 20χρονος μέσος. Στο “διπλό” της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε με την Πόντε Πρέτα (3-1) ο Ρονάλντο πέτυχε το 3ο τέρμα της “ντραγκάο”, που ήταν παράλληλα και το πρώτο του σε επίπεδο Μπραζιλεϊράο Α’. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι είχε 91% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Κεντρικός μέσος: Μάρσιο Αραούχο (Φλαμένγκο): Αρκετή “βρώμικη”, “αθόρυβη”, αλλά και πολύτιμη δουλειά έκανε ο 33χρονος μέσος στη νίκη της Φλαμένγκο με 2-0 κόντρα στην Σπορτ Ρεσίφε. Ο Κυπελλούχος Βραζιλίας το 2012 με την Παλμέιρας είχε 3/3 πετυχημένα τάκλιν, 4 κλεψίματα της μπάλας, 2 πετυχημένες ντρίμπλες και 93% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Αριστερός εξτρέμ: Αρτούρ (Σαπεκοένσε): Η Σαπεκοένσε έκανε την έκπληξη κερδίζοντας με 1-0 στην έδρα της Γκρέμιο και ανανέωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία. Ο 25χρονος μέσος σημείωσε το μοναδικό τέρμα του αγώνα, φτάνοντας συνολικά τα 5 σε 22 συμμετοχές (όλες ως βασικός) στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2017.

Επιθετικός: Βάλτερ (Ατλ. Γκοϊανιένσε): Το 2011 ο 28χρονος επιθετικός πανηγύρισε το τρεμπλ με τη φανέλα της Πόρτο, κερδίζοντας πρωτάθλημα και Κύπελλο Πορτογαλίας, καθώς και το Γιουρόπα Λιγκ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τώρα ο Βάλτερ αγωνίζεται στην Ατλέτικο Γκοϊανιένσε με την οποία βρήκε δίχτυα στο κρίσιμο “διπλό” (3-1) στο γήπεδο της Πόντε Πρέτα.

Επιθετικός: Ντέιβερσον (Παλμέιρας): Μπορεί να μη βρήκε δίχτυα στο 1-0 της Παλμέιρας με αντίπαλο την Κοριτίμπα, αλλά αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος παίκτης της “βερντάο” στην αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο φιναλίστ του περσινού Κόπα ντελ Ρεί στην Ισπανία με την Αλαβές, είχε 2 σουτ στην αντίπαλη εστία, 3 πετυχημένες ντρίμπλες, 7 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 2/2 πετυχημένα τάκλιν και 3 σωστές επεμβάσεις.