Μπραγκαντίνο, Red Bull Bragantino

Το μομέντουμ η Μπραγκαντίνο

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021 συμπλήρωσε η Μπραγκαντίνο!

Η πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και έφτασε τους 17 βαθμούς. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο 22χρονος αμυντικός Βέβερτον. Παράλληλα, η «Μπράγκα» αύξησε στους 4 πόντους τη διαφορά της από τις Ατλέτικο Παραναένσε και Παλμέιρας, που «μοιράζονται» τη 2η θέση της κατάταξης με 13 βαθμούς. Συγκεκριμένα, η «φουρασάο» (Παραναένσε), παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 2-2 στη Σαπεκοένσε, δεχόμενη το δεύτερο γκολ στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης από τον 29χρονο φορ Γκεουβάνιο. Αντίθετα, η «βερντάο» (Παλμέιρας) πανηγύρισε την 3η νίκη της στις 4 τελευταίες αγωνιστικές, επικρατώντας αυτή τη φορά με 3-2 της Μπαΐα. Το γκολ που εξασφάλισε το τρίποντο στους Παουλίστας πέτυχε στο 90’+2 ο 25χρονος επιθετικός Μπρένο Λόπες, ενώ ο συμπαίκτης του, ο 27χρονος διεθνής μέσος Γκουστάβο Σκάρπα σκόραρε ένα τέρμα και έδωσε και μια ασίστ.

Στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας πλησίασε η Σάντος, που επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας με 2-0 την Ατλέτικο Μινέιρο. Οι «σαντίστας» βρίσκονται στην 6η θέση με 11 πόντους, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι συμπλήρωσαν 7 συνεχόμενες νίκες ως γηπεδούχοι απέναντι στην «γκάλο» (Μινέιρο) σε επίπεδο Serie A. Εξάλλου, την έκπληξη της αγωνιστικής έκανε η νεοφώτιστη Ζουβεντούδε, που υποχρέωσε σε ήττα την κάτοχο του τίτλου Φλαμένγκο! Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο 25χρονος φορ Ματέους Πεϊσότο, ενώ με το τρίποντο η «Ζούβε» ανέβηκε στη 14η θέση με 9 βαθμούς, με τη «Φλα» την ίδια στιγμή να υποχωρεί στη 10η θέση, επίσης με 9 πόντους. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι Καριόκας (Φλαμένγκο) κέρδισαν τελευταία φορά ως φιλοξενούμενοι τη Ζουβεντούδε το 1997. Εκτοτε, έχουν απολογισμό 5 ισοπαλίες και 6 ήττες!

Από εκεί και πέρα, η Σάο Πάολο και η Γκρέμιο παραμένουν χωρίς νίκη στη διοργάνωση! Οι Παουλίστας έφερε 1-1 με αντίπαλο τη Σεαρά και υποχώρησαν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού (17η θέση) με 4 βαθμούς. Ουραγός στην κατάταξη με 2 πόντους παραμένει η «τρικολόρ Γκαούτσο», που έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Φορταλέτσα. Ωστόσο, χωρίς τρίποντο στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021 παραμένουν και οι Κουϊάμπα, Σαπεκοένσε και Αμέρικα Μινέιρο.

Συνοπτικά η 7η αγωνιστική

Ζουβεντούδε - Φλαμένγκο 1-0 (25’ Ματέους Πεϊσότο)

Φλουμινένσε - Κορίνθιανς 1-1 (70’ Καζάρες - 37’ πεν. Τζο)

Παλμέιρας - Μπαΐα 3-2 (7’ Γκουστάβο Σκάρπα, 78’ Ραφαέλ Βέιγκα, 90’+2 Μπρένο Λόπες - 12’ Λουϊς Οτάβιο, 74’ Μαϊκόν)

Γκρέμιο - Φορταλέτσα 0-0

Ατλ. Παραναένσε - Σαπεκοένσε 2-2 (37’ Κέλβεν, 60’ Τιάγκο Ελένο - 26’ Ιγκνάσιο, 90’+4 Γκεουβάνιο)

Σάντος - Ατλ. Μινέιρο 2-0 (57’ Ζαν Μότα, 90’+4 Μάρκος Γκιγιέρμε)

Αμέρικα Μινέιρο - Ιντερνασιονάλ 1-1 (34’ Ριμπαμάρ - 77’ Ροντρίγκο Ντουράδο)

Σεαρά - Σάο Πάολο 1-1 (23’ Ζορζίνιο - 52’ αυτ. Γκαμπριέλ Ντίας)

Σπορτ Ρεσίφε - Κουϊάμπα 0-0

Ατλ. Γκοϊανιένσε - Μπραγκαντίνο 0-1 (82’ Βέβερτον)

  • Ζουβεντούδε - Φλαμένγκο, Juventude vs. Flamengo
    Ζουβεντούδε - Φλαμένγκο, Juventude vs. Flamengo
  • Γκρέμιο - Φορταλέτσα, Grêmio vs. Fortaleza
    Γκρέμιο - Φορταλέτσα, Grêmio vs. Fortaleza
  • Παλμέιρας, Palmeiras
    Παλμέιρας, Palmeiras
  • Σάντος - Ατλ. Μινέιρο, Santos vs. Atlético Mineiro
    Σάντος - Ατλ. Μινέιρο, Santos vs. Atlético Mineiro