Αρχεντίνος Τζούνιορς, Argentinos Juniors

Η αγωνιστική των γηπεδούχων

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Στα 12 από τα 16 ματς της 2ης αγωνιστικής στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες 2021, επικράτησαν οι γηπεδούχοι!

Στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης η κάτοχος του τροπαίου Παλμέιρας κέρδισε με 5-0 την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε και έφτασε τους 6 βαθμούς στην κατάταξη, με τους ηττημένους να μένουν στον έναν πόντο. Για τους Παουλίστας ο 25χρονος φορ Ρόνι σκόραρε δύο φορές στην αναμέτρηση. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ντεφένσα ι Χουστίσια νίκησε με 3-0 την Ουνιβερσιτάριο και έχει 4 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα, με τους Περουβιανούς να παραμένουν χωρίς πόντο. Για την κάτοχο του Κόπα Σουνταμερικάνα 2020 (Ντεφένσα) ο 27χρονος Αργεντινός επιθετικός Βάλτερ Μπου πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε και μια ασίστ. Στο 2ο όμιλο η Ιντερνασιονάλ του Πόρτο Αλέγκρε είχε εύκολο έργο απέναντι στην Ντεπορτίβο Τάτσιρα, την οποία κέρδισε με 4-0. Για την «κολοράντο» (Ιντερνασιονάλ) βρήκε δίχτυα και έδωσε και μια ασίστ ο 32χρονος διεθνής Αργεντινός αμυντικός Βίκτορ Κουέστα. Στο δεύτερο παιχνίδι του γκρουπ η Ολίμπια Ασουνθιόν «λύγισε» με 2-1 την αντίσταση της Ολγουεϊς Ρέντι, με τον 39χρονο πρώην διεθνή Παραγουανό επιθετικό Ρόκε Σάντα Κρουζ να σημειώνει το πρώτο γκολ των γηπεδούχων. Να σημειωθεί, ότι οι τέσσερις ομάδες του 2ου ομίλου ισοβαθμούν στους 3 πόντους.

Στον 3ο όμιλο η Μπόκα Τζούνιορς επικράτησε 2-0 της Σάντος και την άφησε χωρίς πόντους στη βαθμολογία, με την ίδια να φτάνει τους 6 βαθμούς. Υπενθυμίζεται, ότι οι «σαντίστας» είχαν αποκλείσει τους «χενέιζες» στην ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλαμπ επιβλήθηκε 4-0 της Δε Στρόνγκεστ και έκανε το «2 στα 2», σε αντίθεση με τους Βολιβιανούς που παρέμειναν χωρίς βαθμό. Για τον σύλλογο από τον Ισημερινό ο 26χρονος Αργεντινός μέσος Λεάντρο Μαρτίνες σημείωσε ένα γκολ και έδωσε και μια ασίστ. Στον 4ο όμιλο η Φλουμινένσε κέρδισε με 2-1 στην Κολομβία την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και την άφησε στον έναν πόντο, με τον 37χρονο πρώην διεθνή επιθετικό Φρεντ, που αγωνίστηκε και στην Ευρώπη με τη φανέλα της Λιόν να σκοράρει δύο φορές. Η «Φλου» ισοβαθμεί στους 4 πόντους και μοιράζεται την κορυφή του ομίλου με τη Ρίβερ Πλέιτ, που επιβλήθηκε 2-1 της Τζούνιορ, που «μετράει» ένα βαθμό στην κατάταξη. Να σημειωθεί, ότι η «λα μπάντα» (Ρίβερ) διατήρησε το αήττητο (4 νίκες και 1 ισοπαλία) απέναντι στους «καρχαρίες» (Τζούνιορ) για τις διοργανώσεις της CONMEBOL.

Στον 5ο όμιλο η Σάο Πάολο έφτασε τους 6 βαθμούς, έπειτα από το υπέρ της 2-0 απέναντι στη Ρεντίστας, που έμεινε στον ένα βαθμό. Να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη των Παουλίστας ως γηπεδούχοι απέναντι σε κλαμπ από την Ουρουγουάη για τις διοργανώσεις της CONMEBOL. Στους 4 πόντους ακολουθεί στην κατάταξη η Ράσινγκ Κλουμπ, που επιβλήθηκε 2-1 της Σπόρτινγκ Κριστάλ, που δεν έχει κερδίσει βαθμό ακόμα. Η «ακαντέμια» (Ράσινγκ Κλουμπ) έχει ρεκόρ 6 νίκες και 3 ήττες απέναντι στη «μάκινα σελέστε» (Κριστάλ) για τη CONMEBOL. Στον 6ο όμιλο η Αρχεντίνος Τζούνιορς πανηγύρισε το «τρίποντο» της αγωνιστικής, αφού επικράτησε 2-0 της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα στη Χιλή! Η τελευταία έμεινε χωρίς πόντο στην κατάταξη, σε αντίθεση με το κλαμπ από την Αργεντινή που έφτασε τους 6 βαθμούς. Εντυπωσιακό ήταν το άλλο ματς του γκρουπ, με τη Νασιονάλ και την Ατλέτικο Νασιονάλ να φέρνουν 4-4 στο Μοντεβιδέο. Για τους Ουρουγουανούς (Νασιονάλ), που πήραν τον πρώτο τους πόντο στη βαθμολογία ο 36χρονος πρώην διεθνής Αργεντινός επιθετικός Γκονζάλο Μπεργκέσιο σημείωσε χατ - τρικ, ενώ για τους Κολομβιανούς, που έφτασαν τους 4 βαθμούς δύο γκολ πέτυχε ο 25χρονος μέσος Χάρλαν Μπαρέρα.

Στον 7ο όμιλο η Φλαμένγκο έκανε το «2 στα 2», μετά το υπέρ της 4-1 εις βάρος της Ουνιόν Λα Καλέρα, που έμεινε στον έναν πόντο. Για τη «Φλα» ο 24χρονος διεθνής επιθετικός Γκαμπριέλ Μπαρμπόζα πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας τα 3 σε δύο συμμετοχές στη διοργάνωση. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Λίγκα ντε Κίτο επιβλήθηκε 3-1 της Βέλες και έχει 4 βαθμούς στο βαθμολογικό πίνακα, έναντι κανενός βαθμού των ηττημένων του ματς. Για τους «Ουνιβερσιτάριος» (Λίγκα) σκόραρε δύο φορές ο 33χρονος Κολομβιανός φορ Κρίστιαν Μαρτίνες. Στον 8ο όμιλο η Ατλέτικο Μινέιρο κέρδισε με 2-1 την Αμέρικα ντε Κάλι και έφτασε τους 4 βαθμούς, με τους Κολομβιανούς από την άλλη να χάνουν για 2η φορά σε ισάριθμες αγωνιστικές. Για την «γκάλο» (Ατλέτικο) βρήκε δίχτυα δύο φορές ο 34χρονος πρώην διεθνής επιθετικός Χουλκ, που διακρίθηκε στην Ευρώπη με την Πόρτο και τη Ζενίτ. Εξάλλου, στο δεύτερο ματς του γκρουπ, η Σέρο Πορτένιο παραχώρησε 0-0 στην Ντεπορτίβο Λα Γκουάιρα και «μετράει» 4 βαθμούς στην κατάταξη, έναντι 2 του κλαμπ από τον Ισημερινό.

Συνοπτικά η 2η αγωνιστική

Φλαμένγκο - Λα Καλέρα 4-1 (31’ και 79’ Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, 34’ Ντε Αρασκέτα, 85’ Πέδρο - 57’ Σάες)

Λίγκα ντε Κίτο - Βέλες 3-1 (28’ και 53’ Μαρτίνες, 64’Ζουνίνο - 42’ Γκαλντάμες)

Ατλ. Μινέιρο - Αμέρικα ντε Κάλι 2-1 (59’ πεν. και 63’ Χουλκ - 77’ Σάντσες)

Παλμέιρας - Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε 5-0 (11’ και 74’ Ρόνι, 20’ Λουΐς Αντριάνο, 65’ Πάτρικ ντε Πάουλα, 81’ Ντανίλο Μπαρμπόσα)

Ιντερνασιονάλ - Ντ. Τάτσιρα 4-0 (20’ Κουέστα, 24’ Πάτρικ, 43’ Τιάγκο Γκαγιάρδο, 75’ Γιούρι Αλμπέρτο)

Μπόκα Τζούνιορς - Σάντος 2-0 (47’ Τέβες, 69’ Βίγια)

Ντεφένσα - Ουνιβερσιτάριο 3-0 (33’ Πιτσίνι, 71’ και 80’ πεν. Μπου)

Νασιονάλ - Ατλ. Νασιονάλ 4-4 (12’ και 51’ και 64’ Μπεργκέσιο, 45’+4 Φερνάντες - 8’ και 85’ Μπαρέρα, 45’+2 Αντράντε, 74’ αυτ. Οριχουέλα)

Σέρο Πορτένιο - Λα Γκουάιρα 0-0

Σάντα Φε - Φλουμινένσε 1-2 (51’ Χιράλντο - 5’ και 46’ Φρεντ)

Ρίβερ Πλέιτ - Τζούνιορ 2-1 (29’ Μαρτίνες, 55’ Αλβαρες - 90’+4 Μπόρχα)

Ολίμπια - Ολγουεϊς Ρέντι 2-1 (71’ Σάντα Κρουζ, 80’ Ορτίθ - 64’ αυτ. Πολέντα)

Μπαρτσελόνα Σ.Κ. - Δε Στρόνγκεστ 4-0 (46’ Γκαρσές, 67’ Πινέιντα, 73’ Μαρτίνες, 86’ αυτ. Βαλβέρδε)

Ράσινγκ Κλουμπ - Σπόρτινγκ Κριστάλ 2-1 (13’ Κάθερες, 83’ Τσανκαλάι - 52’ Γκονζάλες)

Ουν. Κατόλικα - Αρχεντίνος Τζούνιορς 0-2 (23’ Φλορεντίν, 51’ Χάουτσε)

Σάο Πάολο - Ρεντίστας 2-0 (38’ Πάμπλο, 90’ πεν. Ρεϊνάλντο)

  • Μπόκα Τζούνιορς, Boca Juniors
    Μπόκα Τζούνιορς, Boca Juniors
  • Ατλ. Μινέιρο, Atlético Mineiro
    Ατλ. Μινέιρο, Atlético Mineiro
  • Ντεφένσα, Defensa y Justicia
    Ντεφένσα, Defensa y Justicia
  • Φλουμινένσε, Fluminense
    Φλουμινένσε, Fluminense