Η κορυφαία 11αδα στο Μπραζιλεϊράο 2017

Η κορυφαία 11αδα στο Μπραζιλεϊράο 2017

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν με την απόδοσή τους στις θέσεις τους, στο πλαίσιο του Μπραζιλεϊράο 2017. Η επιλογή έγινε με βάση τα στατιστικά στοιχεία του "whoscored.com" και η διάταξη της 11αδας είναι το 4-4-2.

Η 11αδα

Τερματοφύλακας: Βαντερλέι (Σάντος): Τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (32) στο πρωτάθλημα είχε η Σάντος και το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον 33χρονο τερματοφύλακα. Ο Βαντερλέι αγωνίστηκε σε 37 αγώνες στο Μπραζιλεϊράο 2017, κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 18 ματς. Επίσης, αναδείχθηκε Man of the Match 2 φορές.

Δεξιός μπακ: Φάγκνερ (Κορίνθιανς): Αποθεωτική σεζόν για τον 28χρονο αμυντικό, με παρουσία στο παρελθόν σε Βόλφσμπουργκ και Αϊντχόφεν. Ο Φάγκνερ μέτρησε 31 συμμετοχές στο Μπραζιλεϊράο με 3 ασίστ στο ενεργητικό του και 2 βραβεία Man of the Match. Ξεχώρισε για την ικανότητά του να κυκλοφορεί σωστά την μπάλα, έχοντας ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του 84.5%.

Κεντρικός αμυντικός: Μπραζ (Σάντος): Στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2008-09 δεν κατάφερε να προσαρμοστεί αλλά, σχεδόν μία δεκαετία μετά αποτελεί τον ηγέτη της άμυνας της Σάντος. Ο 30χρονος στόπερ σε 28 παρουσίες στο Μπραζιλεϊράο 2017 είχε 3 γκολ, 2 ασίστ, 87.2% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, 2.3 κερδισμένες κεφαλίες ανά αγώνα, 7.5 καθαρές επεμβάσεις και 1.3 τάκλιν.

Κεντρικός αμυντικός: Μπαλμπουενά (Κορίνθιανς): Ο 26χρονος διεθνής Παραγουανός αμυντικός αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες της πρωταθλήτριας Κορίνθιανς. Σε 32 συνολικά ματς στο πρωτάθλημα πέτυχε 4 γκολ, έδωσε μία ασίστ, είχε 3.1 κερδισμένες κεφαλίες ανά ματς και παράλληλα, 2.2 κλεψίματα και 6.7 σωστές επεμβάσεις. Επίσης, αναδείχθηκε 4 φορές Man of the Match.

Αριστερός μπακ: Τιάγκο Καρλέτο (Κοριτίμπα): Συγκλονιστικός ήταν ο 28χρονος αμυντικός στην αποτυχημένη προσπάθεια της Κοριτίμπα να παραμείνει στην 1η κατηγορία. Ο Τιάγκο Καρλέτο σε 21 εμφανίσεις στην περσινή Serie A, πανηγύρισε 2 γκολ, έδωσε 8 ασίστ (!), ενώ αναδείχθηκε 3 φορές Man of the Match. Πληθωρικός παίκτης με 1.8 τάκλιν ανά αγώνα και παράλληλα, 1.9 κλεψίματα, 3.5 σωστές επεμβάσεις και 1.9 σουτ στην αντίπαλη εστία.

Δεξιός χαφ: Μπρούνο Ενρίκε (Σάντος): Επιστροφή σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, που δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα στη Βόλφσμπουργκ. Ο Μπρούνο Ενρίκε μέτρησε 8 γκολ και 11 ασίστ σε 28 συμμετοχές στο Μπραζιλεϊράο 2017. Αναδείχθηκε 4 φορές Man of the Match, ενώ ξεχωρίζουν το 71.6 ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, το 1.9 σουτ στην αντίπαλη εστία και οι 2.3 πετυχημένες ντρίμπλες ανά ματς.

Κεντρικός μέσος: Μίτσελ (Γκρέμιο): Ένας από τους πιο "αθόρυβους", αλλά και περισσότερο αποτελεσματικούς παίκτες στο Μπραζιλεϊράο 2017. Ο 27χρονος αμυντικός χαφ με 5 γκολ σε 22 εμφανίσεις και ένα βραβείο Man of the Match, "κατάπιε" αμέτρητα χιλιόμετρα στο γήπεδο, δίνοντας έμφαση τόσο στον ανασταλτικό τομέα (2.5 τάκλιν και 2.8 κλεψίματα ανά αγώνα), όσο και στον δημιουργικό (87.5% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις, 5.2 πάσες προς την επίθεση ανα ματς).

Κεντρικός μέσος: Ερνάνες (Σάο Πάολο): Ο παίκτης - "κλειδί" για την παραμονή στην κατηγορία της Σάο Πάολο στο περσινό πρωτάθλημα ήταν ο 32χρονος πρώην διεθνής μέσος. Ο Ερνάνες ήρθε στο 2ο μισό του πρωταθλήματος, αλλά με 9 γκολ και 3 ασίστ σε 19 εμφανίσεις αποτέλεσε τον ηγέτη της "τρικολόρ παουλίστα". Είναι ενδεικτικό μάλιστα, ότι αναδείχθηκε 8 φορές Man of the Match, ενώ οι εμφανίσεις του στο Μπραζιλεϊράο 2017 του εξασφάλισαν ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην κινεζική Χεμπέι.

Αριστερός χαφ: Ντουντού (Παλμέιρας): Ο 26χρονος διεθνής μέσος αναδείχθηκε ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της Παλμέιρας στο Μπραζιλεϊράο 2017. Ο Ντουντού σημειώσε 9 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ σε 23 παρουσίες, ενώ αναδείχθηκε 6 φορές Man of the Match. Αποτέλεσε τον ποδοσφαιριστή που οργάνωνε και έθετε το τέμπο στον αγωνιστικό χώρο για λογαριασμό της "βερντάο". Εξού και οι 30.9 πάσες ανά αγώνα, 2.2 εκ των οποίων έβγαζαν τους συμπαίκτες του σε πλεονεκτική θέση για γκολ.

Επιθετικός: Λουάν (Γκρέμιο): Μοναδικός ποδοσφαιριστής για τον τρόπο που αγωνίζεται η Γκρέμιο και ίσως, ο καλύτερος support επιθετικός στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα. Η ικανότητά του να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης "αποτυπώνεται" και στους αριθμούς του με 6 γκολ, 6 ασίστ και 4 Man of the Match σε 20 συμμετοχές. Επιπλέον, οι 55.6 πάσες ανά αγώνα με ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις 83.5% και οι 3.1 μακρινές μπαλιές, 1.2 σέντρες και 1.9 κρίσιμες πάσες "μαρτυρούν" το πληθωρικό ταλέντο του.

Επιθετικός: Τζο (Κορίνθιανς): Ο πρώτος σκόρερ του Μπραζιλεϊράο μαζί με τον Ενρίκε Ντουράδο της Φλουμινένσε. Ο Τζο πέτυχε 18 γκολ σε 34 εμφανίσεις, έδωσε 3 ασίστ και αναδείχθηκε 5 φορές Man of the Match. Είχε 2.4 σουτ προς την αντίπαλη εστία ανά αγώνα και 4.6 κερδισμένες κεφαλίες. Μάλιστα, ο 30χρονος διεθνής φορ δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλητή και κορυφαίου σκόρερ αφού πήρε μεταγραφή στην ιαπωνική Ναγκόγια Γκράμπους.