Ο Φερνάντο Μπελούσι της Σαν Λορένσο

Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 4ης αγωνιστικής

Φωτογραφία

Ο Φερνάντο Μπελούσι της Σαν Λορένσο

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 4η αγωνιστική της Σούπερλιγκα Αργεντινής 2017/18.

Η επιλογή γίνεται με βάση τις βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας “www.whoscored.com”. Η 11αδα της 4ης αγωνιστικής βασίζεται επίσης, στις εκτιμήσεις της ιστοσελίδας “golazoargentino.com”. Το σύστημα της 11δας είναι το 4-4-2.

 

 

Τερματοφύλακας: Αλέξις Αρίας (Χιμνάσια):Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Χιμνάσια Λα Πλάτα, επικρατώντας 1-0 της Ολίμπο. Ο 25χρονος τερματοφύλακας κράτησε ανέπαφη την εστία του με 5 κρίσιμες επεμβάσεις και 4 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Δεξιός μπακ: Πάουλο Ντίαζ (Σαν Λορένσο): Μεγάλη νίκη στη Λα Πλάτα με 3-1 εις βάρος της Εστουδιάντες σημείωσε η Σαν Λορένσο. Ο 23χρονος διεθνής Χιλιανός αμυντικός έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμέτρηση, αφού έδωσε την ασίστ στον Φερνάντο Μπελούσι τόσο για το 0-1 στο 12ο λεπτό, όσο και για το τελικό 1-3 στο 89ο λεπτό.

Κεντρικός αμυντικός: Χερμάν Κόντι (Κολόν): “Θαμώνας” της στήλης ο 23χρονος αμυντικός πρόσθεσε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Στη νίκη με 3-1 της Κολόν απέναντι στην Ντιφένσα ι Χουστίσια άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό, έχοντας επίσης, 2/2 κερδισμένα τάκλιν, 10 σωστές επεμβάσεις και 15 κλεψίματα της μπάλας.

Κεντρικός αμυντικός: Γκαστόν Αγκίρε (Τεμπερλέι): Το “διπλό” ενάντια στην Αρσενάλ Σαραντί (1-0) αποτέλεσε την πρώτη νίκη της Τεμπερλέι στο φετινό πρωτάθλημα. Ο 35χρονος αμυντικός, νικητής του Τορνέο Απερτούρα 2004/05 με τη Νιούελς, ήταν εξαιρετικός έχοντας 9 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες, 5/7 πετυχημένα τάκλιν, 12 σωστές επεμβάσεις και 2 κλεψίματα της μπάλας.

Αριστερός μπακ: Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς): Το “4 στα 4” έκανε η Μπόκα Τζούνιορς μετά και το 4-0 με αντίπαλο τη Βελές. Ο 26χρονος διεθνής Κολομβιανός αμυντικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κόντρα στη “φορτίν”. Ο Φάμπρα έδωσε την ασίστ στον Ντάριο Μπενεντέτο για το 1-0 στο 15ο λεπτό, ενώ βρήκε και ο ίδιος δίχτυα για το τελικό 4-0 στο 86’.

Δεξιός εξτρεμ: Μαουρίσιο Σπερντούτι (Μπάνφιλντ): Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε η Μπάνφλιντ με το 4-0 στο γήπεδο της Ροσάριο Σεντράλ. Ο 31ος ετών Κυπελλούχος Αργεντινής το 2012/13 με τη Αρσενάλ Σαραντί πέτυχε το 4ο τέρμα της ομάδας του, που ήταν και το πρώτο του στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης, είχε 4/4 πετυχημένα τάκλιν.

Κεντρικός μέσος: Φερνάντο Μπελούσι (Σαν Λορένσο): Βρίσκει τη φόρμα του σιγά - σιγά ο πρώην άσος του Ολυμπιακού. Η Σαν Λορένσο στηρίζεται πάρα πολύ στον 34χρονο μεσοεπιθετικό, που πέρσι ήταν στην κορυφαία 11αδα του πρωταθλήματος. Απέναντι στην Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα (3-1), άνοιξε λογαριασμό στο φετινό πρωτάθλημα, σημειώνοντας 2 τέρματα.

Κεντρικός μέσος: Μπράιαν Αλεμάν (Χιμνάσια): Το πρώτο της τρίποντο στη Σούπερλιγκα 2017-18 οφείλει στον 27χρονο Ουρουγουανό μέσο η Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ο πρώην παίκτης της Μπαρτσελόνα Ισημερινού, καθώς και της Λίγκα ντε Κίτο, επίσης από το Εκουαδόρ, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης με την Ολίμπο στο 26ο λεπτό.

Αριστερός εξτρέμ: Κρίστιαν Γκουάνκα (Κολόν): Το πρώτο μισό του 2017 ο 24χρονος μέσος αγωνίστηκε στην Τουρκία με την Κασίμπασα. Το καλοκαίρι επέστρεψε στην Αργεντινή για την Κολόν και στην 4η συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε το πρώτο του τέρμα, στο 3-1 κόντρα στην Ντιφένσα ι Χουστίσια. Μάλιστα, έδωσε και την ασίστ στον Χερμάν Κόντι για το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Επιθετικός: Ντάριο Μπενεντέτο (Μπόκα Τζούνιορς): Ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των φιλάθλων της Μπόκα Τζούνιορς έχει γίνει ο 27χρονος διεθνής επιθετικός. Κόντρα στη Βελές (4-0) σημείωσε άλλα δύο τέρματα και συνολικά μετράει 5 στη φετινή Σούπερλιγκα 2017-18, τα οποία προστίθενται στα 21 που σημείωσε πέρσι, όταν αναδείχθηκε πρωταθλητής με τους “χενέιζες”.

Επιθετικός: Ντάριο Τσβίτανιτς (Μπάνφιλντ): Στην Ευρώπη γνωρίσαμε τον 33χρονο επιθετικό από την παρουσία του στον Άγιαξ, αρχικά και στη συνέχεια στη Νις. Μάλιστα, στην Ολλανδία αναδείχθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2010/11, ενώ τίτλο έχει κερδίσει και στην Αργεντινή, συγκεκριμένα το Τορνέο Απερτούρα 2012 με τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Πλέον, αγωνίζεται στην Μπάνφιλντ και απέναντι στη Σεντράλ (4-0) βρήκε δύο φορές δίχτυα και έφτασε τα 4 γκολ στη Σούπερλιγκα 2017-18.