Futbolatino - Χοακίν Τορρές

Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 3ης αγωνιστικής

Φωτογραφία

Στη φωτογραφία ο Χοακίν Τόρες της Νιούελς

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 3η αγωνιστική της Σούπερλιγκα Αργεντινής 2017/18.

Η επιλογή γίνεται με βάση τις βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας “www.whoscored.com”. Η 11αδα της 3ης αγωνιστικής βασίζεται επίσης, στις εκτιμήσεις της ιστοσελίδας “golazoargentino.com”. Το σύστημα της 11δας είναι το 3-3-1-3.

Τερματοφύλακας: Μαριάνο Αντουχάρ (Εστουδιάντες): Η Εστουδιάντες απέσπασε ισοπαλία χωρίς γκολ στη ζόρικη έδρα της Κολόν, με τον 34χρονο τερματοφύλακα, με παρουσία στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε Κατάνια και Νάπολι, να κατεβάζει τα ρολά με 5 κρίσιμες επεμβάσεις.

Κεντρικός αμυντικός: Ζερμάν Κόντι (Κολόν): Αυτοκρατορική εμφάνιση από τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό με αντίπαλο την Εστουδιάντες (0-0). Ο Κόντι είχε 2/2 πετυχημένα τάκλιν, 9 σωστές επεμβάσεις, 8 κλεψίματα της μπάλας, 8 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 82% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του!

Κεντρικός αμυντικός: Κρίστιαν Λέμα (Μπελγκράνο): Τη νίκη με 2-1 στην έδρα της Αρχεντίνος Τζούνιορς πήρε η Μπελγκράνο, με τον 27χρονο αμυντικό να σημειώνει το 2ο γκολ των “πειρατών”. Επίσης, είχε 2/2 πετυχημένα τάκλιν, 5 σωστές επεμβάσεις, 7 κλεψίματα της μπάλας και 2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Κεντρικός αμυντικός: Μάρκος Σενέσε (Σαν Λορένσο): Την πρώτη της νίκη πανηγύρισε η Σαν Λορένσο (1-0 την Αρσενάλ Σαραντί), με τον 20χρονο αμυντικό, διεθνή με την Κ-20 της Αργεντινής, να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης. Επιπλέον, μέτρησε 6/6 πετυχημένα τάκλιν, 9 σωστές επεμβάσεις, 4 κλεψίματα της μπάλας και 3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Δεξιός μπακ - χαφ: Μάρτιν Ριβέρο (Πατρονάτο): Τους 6 βαθμούς έφτασε η Πατρονάτο ντε Παρανά στο πρωτάθλημα έπειτα από το 3-1 απέναντι στην Τίγκρε. Ο 27χρονος μπαχ - χαφ, που έχει αγωνιστεί και στο MLS των ΗΠΑ (Κίβας, Κολοράντο), αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, αφού σημείωσε δύο τέρματα, ενώ είχε και 95% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Αριστερός μπακ - χαφ: Μαρσέλο Σαράκι (Ρίβερ Πλέιτ): Με εναλλακτική 11αδα αγωνιστήκε με αντίπαλο τη Σαν Μαρτίν η Ρίβερ Πλέιτ, εξαιτίας της ρεβάνς με τη Χόρχε Βίλστερμαν για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Η “λα μπάντα” κέρδισε με 3-1 και ο 19χρονος Ουρουγουανός μπακ - χαφ, διεθνής με τις Κ-17 και Κ-20 της “σελέστε”, έδωσε την ασίστ στον Αλαν Μαρτίν Πικάτσο για το τρίτο γκολ.

Κεντρικός μέσος: Πάμπλο Πέρες (Μπόκα Τζούνιορς): Σε τρομερή αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται ο 32χρονος μέσος, που έχει αγωνιστεί και στην ισπανική Μάλαγα και είναι αρκετά πιθανό να κληθεί στην Εθνική Αργεντινής. Ο Πέρες ήταν ο MVP της Μπόκα Τζούνιορς στο 4-1 κόντρα στη Γοδόι Κρουζ, σημειώνοντας δύο γκολ και δίνοντας την ασίστ στον Κρίστιαν Παβόν για το 3-1.

Επιτελικός μέσος: Χοακίν Τόρες (Νιούελς): Επιτέλους τρίποντο για τη Νιούελς Ολντ Μπόις που λύγισε την αντίσταση της Ολίμπο με 2-0. Ο 20χρονος μέσος σημείωσε το 2ο τέρμα της “λέπρα” και ξεχώρισε επίσης, για τις 4 πετυχημένες ντρίμπλες του, τα ισάριθμα σουτ που επιχείρησε στην αντίπαλη εστία και τα 2/2 πετυχημένα τάκλιν που έκανε.

Δεξιός φορ: Ιγνάσιο Πουσέτο (Ουρακάν): Δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ο 21ος ετών μέσος φιγουράρει στο Τοπ-11 και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Στο θρίαμβο με 3-1 της Ουρακάν στο γήπεδο της Χιμνάσια Λα Πλάτα ο Πουσέτο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αφού συμμετείχε και στα τρία γκολ που σημείωσε η “T”. Συγκεκριμένα, έδωσε την ασίστ στον Αμπιλα για το 1-0 και ο ίδιος πέτυχε τα άλλα δύο!

Αριστερός φορ: Κρίστιαν Παβόν (Μπόκα Τζούνιορς): Ενας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες της Σούπερλιγκα Αργεντινής είναι ο 21ος ετών εξτρέμ, διεθνής με τις Κ-17, Κ-20 και Κ-23 της πατρίδας του. Με εξαιρετική τεχνική και ταχύτητα διακρίθηκε στο 4-1 με αντίπαλο τη Γοδόι Κρουζ, σημειώνοντας το 3ο τέρμα των “χενέιζες” και δίνοντας την ασίστ στον Πέρες για το 2-1 στο 39ο λεπτό.

Επιθετικός: Φράνκο Σολντάνο (Ουνιόν): Την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αποτελεί μέχρι στιγμής η Ουνιόν Σάντα Φε και ο 27χρονος επιθετικός είναι ένας από το βασικούς πυλώνες της. Αυτό φάνηκε και στη νίκη με 3-1 απέναντι στην Ντιφένσα ι Χουστίσια, όπου ο Σολντάνο σημείωσε 2 γκολ. Μάλιστα, παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός (1.76μ.) είχε 7 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες!