Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 2ης αγωνιστικής

Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 2ης αγωνιστικής

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 2η αγωνιστική της Σούπερλιγκα Αργεντινής 2017/18.

Η επιλογή γίνεται με βάση τις βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας “www.whoscored.com”. Το σύστημα της 11δας είναι το 4-4-3.

 

Τερματοφύλακας: Γκαμπριέλ Αρίας (Ντιφένσα ι Χουστίσια): Σπουδαίο “διπλό” (1-0) της Ντιφένσα ι Χουστίσια στη Λα Πλάτα με αντίπαλο την Εστουδιάντες. Ο 29χρονος τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος παίκτης της αναμέτρησης, έχοντας στο ενεργητικό του 6 κρίσιμες επεμβάσεις.

Δεξιός μπακ: Λούκας Σεμπάλος (Κολόν): Τους τρεις βαθμούς απέναντι στην Αρσενάλ Σαραντί (1-0) πήρε η Κολόν. Ο 30χρονος αμυντικός έδωσε την ασίστ στο γκολ του Τόμας Τσανκαλάι στο 68ο λεπτό που έκρινε την αναμέτρηση, ενώ είχε επίσης και 2/3 πετυχημένα τάκλιν, 4 σωστές επεμβάσεις και ισάριθμα κλεψίματα της μπάλας.

Κεντρικός αμυντικός: Κρίστιαν Λέμα (Μπελγκράνο): Νικήτρια με 1-0 με αντίπαλο τη Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν αναδείχθηκε η Μπελγκράνο. Ο 27χρονος αμυντικός έδωσε την ασίστ στον Επιφάνιο Γκαρσία για το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 66ο λεπτό. Παράλληλα, μέτρησε 7 σωστές επεμβάσεις, 3 κλεψίματα της μπάλας και 5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Κεντρικός αμυντικός: Χαβιέρ Πινόλα (Ρίβερ Πλέιτ): Μετά από μία δεκαετία στην Μπουντεσλίγκα με τη φανέλα της Νυρεμβέργης, με κορυφαία στιγμή το Κύπελλο Γερμανίας το 2007, ο 34χρονος διεθνής αμυντικός επέστρεψε στην Αργεντινή για λογαριασμό της Ρίβερ Πλέιτ. Στο 3-1 κόντρα στην Μπάνφιλντ άνοιξε το σκορ στο 18ο λεπτό και έδωσε την ασίστ στον Γκονζάλο Μαρτίνεζ για το 2-1 στο 43’.

Αριστερός μπακ: Λούκας Μάρκεζ (Πατρονάτο): Την αντίσταση της Αρχεντίνος Τζούνιορς με 2-1 λύγισε η Πατρονάτο. Ο 28χρονος αμυντικός ισοφάρισε το σκορ για την ομάδα του στο 37ο λεπτό, ενώ έφερε εις πέρας και τα ανασταλτικά του καθήκοντα με 2 σωστές επεμβάσεις, 1/2 πετυχημένα τάκλιν και 4 κλεψίματα της μπάλας.

Μέσος: Γκονζάλο Μαρτίνες (Ρίβερ Πλέιτ): Το 10αρι της Ρίβερ Πλέιτ ξεχώρισε με την απόδοσή του στο 3-1 με αντίπαλο την Μπάνφιλντ. Ο 24χρονος μέσος σημείωσε το 2ο τέρμα της “λα μπάντα”, έχοντας παράλληλα 5 πετυχημένες ντρίμπλες και 79% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του. Επίσης, με συνολικά 98 επαφές ήταν ο 2ος παίκτης (1ος ο Χαβιέρ Πινόλα) με την περισσότερη κατοχή της μπάλας στον αγώνα.

Μέσος: Κλαούντιο Ακίνο (Ουνιόν Σάντα Φε): Τρεις πολύτιμους βαθμούς κέρδισε η Ουνιόν Σάντα Φε στο παιχνίδι με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ο 26χρονος εργατικός και “αθόρυβος” μέσος, που είχε ένα αποτυχημένο πέρασμα στη βραζιλιάνικη Φλουμινένσε το 2016, είχε 71% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του, 2/4 πετυχημένα τάκλιν και ένα κλέψιμο της μπάλας.

Μέσος: Ιγνάσιο Πουσέτο (Ουρακάν): Σπουδαία νίκη με 1-0 απέναντι στη Νιούελς Ολντ Μπόις σημείωσε η Ουρακάν. Ο 21ος ετών μέσος ήταν εντυπωσιακός, αφού πέτυχε στο 45’+1 το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, έχοντας παράλληλα, 7 πετυχημένες ντρίμπλες, 4 σουτ στην αντίπαλη εστία, 6 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 2/2 πετυχημένα τάκλιν!

Επιθετικός: Μαξιμιλιάνο Ρομέρο (Βέλεζ): Δυνατά έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο 18χρονος επιθετικός. Μετά τα δύο γκολ στην πρεμιέρα απέναντι στην Τίγκρε, σημείωσε άλλα τόσο εις βάρος της Ατλέτικο Τουκουμάν, βοηθώντας την “φορτίν” να πάρει τη 2η νίκη της στη Σούπερλιγκα 2017-18 και να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού στην ειδική βαθμολογία.

Επιθετικός: Ενρίκε Τριβέριο (Ράσινγκ Κλουμπ): Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα με το εντυπωσιακό 4-1 κόντρα στην Τέμπερλεϊ εξασφάλισε η Ράσινγκ Κλουμπ. Ο 28χρονος επιθετικός που επαναπατρίστηκε μετά από μία τριετία στην Τολούκα του Μεξικό άνοιξε το σκορ για την “ακαντέμια” στο 45’+1 και έδωσε την ασίστ στον Φεντερίκο Ζαράτσο στο 65ο λεπτό για το 2-0.

Επιθετικός: Σαντιάγκο Γκαρσία (Γοδόι Κρουζ): Ο 26χρονος φορ, δύο φορές πρωταθλητής Ουρουγουάης (2009, 2011) με τη Κλουμπ Νασιονάλ και με παρουσία σε Βραζιλία (Ατλέτικο Παραναένσε) και Τουρκία (Κασίμπασα) σημείωσε στο 90’+3 το 2ο τέρμα της Γοδόι Κρουζ με το οποίο έδωσε στην ομάδα του το τρίποντο απέναντι στην Ταγιέρες (2-1).