Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 1ης αγωνιστικής

Αργεντινή 2017/18: Κορυφαία 11αδα της 1ης αγωνιστικής

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Στο κείμενο που ακολουθεί αναφέρουμε τους 11 παίκτες που ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην 1η αγωνιστική της Σούπερλιγκα Αργεντινής 2017/18.

Η επιλογή γίνεται με βάση τις βαθμολογίες και τα στατιστικά στοιχεία της ιστοσελίδας “www.whoscored.com”. Το σύστημα της 11δας είναι το 4-4-2.


Τερματοφύλακας: Αλαν Αγκουέρε (Βελέζ): Δυνατά ξεκίνησε το πρωτάθλημα η Βελέζ, που επικράτησε 3-0 της Τίγκρες. Ο 27χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος έχει κερδίσει 3 πρωταθλήματα και ένα Σούπερ Καπ Αργεντινής με τη “φορτίν” ξεχώρισε με την απόδοσή του, έχοντας 6 σημαντικές επεμβάσεις.

Δεξί μπακ: Γκονζάλο Μπετίνι (Μπάνφιλντ): Τους τρεις βαθμούς πήρε η Μπάνφιλντ, κερδίζοντας με 2-1 την Μπελγκράνο. Ο 24χρονος αμυντικός άνοιξε το σκορ για την “ταλάντρο”, έχοντας επίσης, 3/3 κερδισμένα τάκλιν, 3 κλεψίματα της μπάλας και ένα σουτ στην αντίπαλη εστία.

Κεντρικός αμυντικός: Αριάν Πουκέτα (Σαν Μαρτίν): Εντυπωσιακή παρουσία στη νίκη με 2-0 της Σαν Μαρτίν απέναντι στην Πατρονάτο είχε ο 22χρονος αμυντικός. Καταρχήν έδωσε την ασίστ στον Φακούντο Μπαρτσέλο για το 1-0 στο 3ο λεπτό και στη συνέχεια βοήθησε επιπλέον με 3/3 κερδισμένα τάκλιν, 11 σωστές επεμβάσεις, 7 κερδισμένες εναέριες μονομαχίας και 4 πετυχημένες ντρίμπλες!

Κεντρικός αμυντικός: Φράνκο Σμπουτόνι (Ατλέτικο Τουκουμάν): Το πρώτο μισό του 2017 ο 28χρονος αμυντικός αγωνίστηκε στην Ιαπωνία με τη φανέλα της Σαγκάν Τόσου. Επέστρεψε όμως στην Ατλέτικο Τουκουμάν και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος βρήκε δίχτυα (το 1-0 στο 17ο λεπτό) στο 2-1 κόντρα στην Γοδόι Κρουζ.

Αριστερός μπακ: Φρανκ Φάμπρα (Μπόκα Τζούνιορς): Βασικός συντελεστής της ομάδας που κέρδισε πέρσι το πρωτάθλημα, ο 26χρονος διεθνής Κολομβιανός αμυντικός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση στο 3-0 εις βάρος της Ολίμπο. Είχε 3/4 κερδισμένα τάκλιν, 5 σωστές επεμβάσεις, 5 κλεψίματα της μπάλας, 5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 87% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του.

Δεξιός εξτρέμ: Σεμπαστιάν Παλάσιος (Ταγιέρες): Τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε η Ταγιέρες που συνέτριψε με 5-2 τη Λανούς. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, σημειώνοντας 2 γκολ. Το 2-1 στο 61ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και το 3-1 στο 70’.

Κεντρικός μέσος: Ματίας Βάργκας (Βελέζ): Στην καθιέρωσή του στη βασική 11αδα της Βελέζ στοχεύει ο 20χρονος μέσος, που πέρσι πήρε το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία. Στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Τίγκρες, έδωσε τις ασίστ στα δύο γκολ που σημείωσε ο Μάξι Ρομέρο.

Κεντρικός μέσος: Χεσούς Ντάτολο (Μπάνφιλτ): Στην Ελλάδα τον γνωρίσαμε από την παρουσία του στον Ολυμπιακό το 2ο μισό της σεζόν 2009/10. Πλέον, ο 33χρονος πρώην διεθνής μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Μπάνφιλντ και στην πρεμιέρα, έδωσε την ασίστ στον Γκονζάλο Μπερτίνι για το 1-0 στο 13ο λεπτό, ενώ είχε τις περισσότερες επαφές (66) με την μπάλα από κάθε άλλο συμπαίκτη του.

Αριστερός εξτρέμ: Τζόναθαν Μενέντεζ (Ταγιέρες): Ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης της Ταγιέρες στο 5-2 κόντρα στη Λανούς. Ο 23χρονος εξτρέμ, που πέρασε και από τα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, σημείωσε το 4-1 στο 80λεπτό, έδωσε την ασίστ για το 5-2 στον Μαρσέλο Τόρες, μέτρησε 5 σουτ στην αντίπαλη εστία, είχε 3 πετυχημένες ντρίμπλες και 2/3 κερδισμένα τάκλιν.

Επιθετικός: Μάξι Ρομέρο (Βελέζ): Με το δεξί ξεκίνησε τη σεζόν ο 19χρονος επιθετικός της “φορτίν”. Πέρσι αγωνίστηκε συνολικά σε 19 παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας, 7 ως βασικός και 12 ως αλλαγή, σημειώνοντας 2 γκολ. Φέτος, στην πρεμιέρα πέτυχε τον ίδιο αριθμό τερμάτων στο 3-0 εις βάρος της Τίγκρε!

Επιθετικός: Ντάριο Μπενεντέτο (Μπόκα Τζούνιορς): Ο πρώτος σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος με 21 γκολ σε 25 (24 βασικός και μία ως αλλαγή) εμφανίσεις, δεν άργησε να ανοίξει το λογαριασμό των προσωπικών του τερμάτων και στη Σούπερλιγκα 2017/18. Συγκεκριμένα, βρήκε δίχτυα στο 8ο λεπτό απέναντι στην Ολίμπο και ευστόχησε σε πέναλτι για το 3-0 στο 85ο λεπτό.