παραγουάη, σέρο πορτένιο, κλουμπ ολίμπια, λιμπερτάδ, γκουαρανί, απερτούρα

Θρίαμβος Νασιονάλ με Σέρο Πορτένιο

Κύριες Ομάδες

Παραγουάη

Σέντρα στο Τορνέο Απερτούρα 2018 της Παραγουάης.

 

Η κάτοχος του τίτλου Σέρο Πορτένιο αντιμετώπισε στο “Εστάντιο Ντιφενσόρες ντελ Τσάκο” τη Νασιονάλ Ασουνσιόν και γνώρισε την ήττα με 2-1. Ο πρωταγωνιστής από την πλευρά της “τρικολόρ” ήταν ο 21ος ετών επιθετικός Ανταμ Μπαρέιρο που σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Για τη “σικλόν” μείωσε το σκορ ο 28χρονος Αργεντινός φορ Ντιέγκο Σουρίν, ο οποίος πέρσι πέτυχε 11 γκολ σε 16 ματς πρωταθλήματος. Τους τρεις βαθμούς της νίκης εξασφάλισε από την πλευρά της η Κλουμπ Ολίμπια. Η “ντεκάνο” δοκιμάστηκε απέναντι στην Ιντεπεντιέντε Κάμπο Γκράντε αλλά έφυγε με το τρίποντο, επικρατώντας με 2-1. Σκόρερ και των δύο τερμάτων των φιλοξενούμενων ήταν ο 24χρονος επιθετικός Μπράιαν Μοντενέγκρο, ο οποίος τη σεζόν 2014/15 φόρεσε τη φανέλα της Λιντς Γιουνάιτεντ.

 

Εξάλλου, τη νίκη της πρώτης αγωνιστικής σημείωσε η Γκουαρανί που συνέτριψε με 6-2 τη Σολ ντε Αμέρικα. Από δύο γκολ για τους “αουρινέγκρος” πανηγύρισαν ο 27χρονος διεθνής επιθετικός Λουΐς Καμπαγιέρο, πρώην παίκτης και της ρωσικής Κρίλια Σοβέτοφ, καθώς και ο 25χρονος Αργεντίνος μέσος Κριστιάν Εσπάρσα. Πέραν της Σέρο Πορτένιο, μακριά από τη νίκη ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της Παραγουάης έμεινε και η Λιμπερτάδ που έφερε 2-2 κόντρα στην Σπορτίβο Λουκένιο. Η τελευταία προηγήθηκε δύο φορές στη διάρκεια της αναμέτρησης και χρειάστηκε ένα γκολ του 26χρονου φορ Ουΐλσον Λέιβα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, προκειμένου η “γκουμαρέλο” να αποφύγει την ήττα.

 

Να σημειωθεί επίσης, ότι στο “ντέρμπι” των νεοφώτιστων στην κατηγορία η Ντεπορτίβο Σαντάνι κέρδισε με 1-0 τη 3 ντε Φεμπρέρο. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο 35χρονος επιθετικός Φάμπιο Εσκομπάρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 66ο λεπτό.

 

Συνοπτικά η 1η αγωνιστική

 

Σπορτίβο Λουκένιο - Λιμπερτάδ 2-2 (35’ Λεγκιζαμόν, 54’ Ορσίνι - 52’ Μπαρέιρο, 90’+1 Λέιβα)

 

Χενεράλ Ντίαζ - Ντεπορτίβο Καπιάτα 1-1 (90’ Ανχελ Ορούε - 62’ αυτ. Χούλιο Γκονζάλες)

 

Γκουαρανί - Σολ ντε Αμέρικα 6-2 (12’ και 79’ Καμπαγιέρο, 35’ και 87’ Εσπάρσα, 73’ Κανιέτε, 90’ Βελάσκες - 51’ Αλβαρες, 86’ Ρόχας)

 

Νασιονάλ - Σέρο Πορτένιο 2-1 (3’ και 31’ Μπαρέιρο - 42’ πεν. Σουρίν)

 

Ιντεπεντιέντε - Ολίμπια 1-2 (20’ Μαρτίνες - 6’ και 22’ Μοντενέγκρο)

 

Ντεπορτίβο Σαντάνι - 3 ντε Φεμπρέρο 1-0 (66’ πεν. Εσκομπάρ)