Ουν. Κατόλικα, Universidad Católica

Πρωταθλήτρια η Ουν. Κατόλικα

Κύριες Ομάδες

Χιλή

Το πρωτάθλημα στη Χιλή για το 2020 κατέκτησε και μαθηματικά η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

Στο πλαίσιο της προτελευταίας (33ης) αγωνιστικής αντιμετώπισε τη 2η στη βαθμολογία Ουνιόν Λα Καλέρα, με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορά 5 πόντων. Το τελικό 0-0 εξασφάλισε στους «κρουζάδος» το τρόπαιο του Καμπεονάτο Νασιονάλ 2020. Πρόκειται, συνολικά για το 15ο πρωτάθλημα Χιλής στην ιστορία του συλλόγου και τρίτο συνεχόμενο. Ετσι, η «Κάτο» μείωσε τη διαφορά της από την Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε, που μετράει συνολικά 18 τίτλους στην Πριμέρα Ντβισιόν και βρίσκεται στη 2η θέση της λίστας με τα περισσότερα τρόπαια. Πρώτη με 32 παραμένει η Κόλο Κόλο. Εξάλλου, οι «ρόχος» (Λα Καλέρα) εξασφάλισαν και μαθηματικά την παρουσία τους στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2021.

Τις υπόλοιπες δύο θέσεις (3η και 4η) θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική, η Ουνιόν Εσπανιόλα (3η με 52π.), που παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Ντεπόρτες Λα Σερένα, η Παλεστίνο (4η με 50π.), που έχασε με 1-0 από την Ουατσιπάτο, η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (5η με 49π.) που «κόλλησε» στο 0-0 απέναντι στην Κουρίκο Ουνίδο και η Ντεπόρτες Αντοφαγκάστα (6η με 48π.) που «λύγισε» με 1-0 την αντίσταση της Ο’Χίγκινς.

Στην «ουρά» της βαθμολογίας η Ντεπόρτες Ικίκε έφερε 1-1 απέναντι στην Αουντάξ Ιταλιάνο, δεχόμενη την ισοφάριση στο 89ο λεπτό και υποβιβάστηκε και μαθηματικά από την Πριμέρα Ντιβισιόν. Τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Πριμέρα Ντιβισιόν Β’ θα προσπαθήσει να αποφύγει την τελευταία αγωνιστική η Κοκίμπο Ουνίδο, που επικράτησε 3-0 της Εβερτον και διατήρησε τις ελπίδες της. Για τους νικητές ο 25χρονος επιθετικός Λαουτάρο Παλάσιος σημείωσε δύο γκολ. Υπενθυμίζεται, ότι η τρίτη ομάδα που θα «πέσει» κατηγορία θα αναδειχθεί από αγώνα μπαράζ, ανάμεσα στον 17ο της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος (Κόλο Κόλο αυτήν την στιγμή) και τον 17ο (Ουν. Ντε Κονσεπσιόν αυτήν την στιγμή) στην ειδική κατάταξη με τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων ετών (2019 και 2020).  

Συνοπτικά η 33η αγωνιστική

Αντοφαγκάστα - Ο’Χίγκινς 1-0 (90’+2 Μουνιόθ)

Ουν. Εσπανιόλα - Λα Σερένα 1-1 (72’ Μέντες - 90’+5 Ορμαθάμπαλ)

Κουρίκο Ουνίδο - Ουν. Ντε Τσίλε 0-0

Σ. Ουόντερερς - Ουν. Κονσεπσιόν 0-0

Ουν. Κατόλικα - Ουν. Λα Καλέρα 0-0

Αουντάξ Ιταλιάνο - Ντ. Ικίκε 1-1 (89’ Τόρες - 79’ Ντονόσο)

Κοκίμπο Ουνίδο - Εβερτον 3-0 (6’ και 78’ Παλάσιος, 83’ Φαρφάν)

Κόλο Κόλο - Κομπρεσάλ 0-0

Ουατσιπάτο - Παλεστίνο 1-0 (48’ Σάντσες)

  • Κοκίμπο Ουνίδο - Εβερτον, Coquimbo Unido vs. Everton
    Κοκίμπο Ουνίδο - Εβερτον, Coquimbo Unido vs. Everton
  • Αουντάξ Ιταλιάνο - Ντ. Ικίκε, Audax Italiano vs. Deportes Iquique
    Αουντάξ Ιταλιάνο - Ντ. Ικίκε, Audax Italiano vs. Deportes Iquique