ολίμπια, ιντεπεντιέντε κάμπο γκράντε, λιμπερτάδ, νασιονάλ ασουνσιόν, γκουαρανί, σέρο πορτένιο

Φρένο από τη Σολ ντε Αμέρικα

Κύριες Ομάδες

Παραγουάη

Δύο βαθμούς άφησε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στο Τορνέο Απερτούρα της Παραγουάης η πρωτοπόρος στη βαθμολογία Κλουμπ Ολίμπια.

Η “ρέι ντε κόπας”, που προερχόταν από 4 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, υποδέχτηκε τη Σολ ντε Αμέρικα. Η τελευταία αιφνιδίασε την Κλουμπ Ολίμπια, αφού προηγήθηκε με τρία γκολ διαφορά στο 35ο λεπτό! Οι γηπεδούχοι ωστόσο απέδειξαν πόσο ανταγωνιστικοί παραμένουν και φέτος, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και διατηρώντας έτσι το αήττητό τους στη διοργάνωση. Δύο γκολ για την “ντεκάνο” (Ο.) σημείωσε ο 26χρονος επιθετικός Χόρχε Ορτέγκα. Την γκέλα της πρωτοπόρου στην κατάταξη δεν εκμεταλλεύτηκε η 2η Ιντεπεντιέντε Κάμπο Γκράντε, που παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην 3 ντε Φεμπρέρο και διατηρήθηκε στο -6 από την κορυφή.

Μάλιστα, απέκτησε και “παρέα” στους 14 βαθμούς, αφού, εκτός από τη Σολ ντε Αμέρικα, τόσους πόντους μετράει η Λιμπερτάδ και η Νασιονάλ Ασουνσιόν. Η “γκουμαρέλο” (Λ.) συνέτριψε με 4-2 την Ντεπορτίβο Καπιάτα, με τον πρώην διεθνή επιθετικό και παίκτη του Ολυμπιακού πέρσι, Οσκαρ Καρντόσο να σημειώνει το 3ο τέρμα των φιλοξενούμενων. Από την πλευρά της, η “τρικολόρ” (Ν.Α.) επιβλήθηκε 4-1 της Γκουαρανί, με τους Χουάν Βιέιρα (25χρονος Αργεντινός μέσος) και Ανταμ Μπαρέιρο (21ος ετών φορ) να σημειώνουν από δύο γκολ έκαστος.

Η Γκουαρανί μετά και από αυτή την αποτυχία υποχώρησε στην 9η θέση, μετρώντας 4 ήττες στις 5 τελευταίες αγωνιστικές! Στη 10η βρίσκεται η Σέρο Πορτένιο που συμπλήρωσε 4 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, αφού έχασε με 1-0 από τη Χενεράλ Ντίας. Η πορεία της “σικλόν” στο Τορνέο Απερτούρα δεν αποτελεί έκπληξη, αφού έχει δώσει περισσότερη έμφαση στη συμμετοχή της στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Συνοπτικά η 8η αγωνιστική

Χενεράλ Ντίας - Σέρο Πορτένιο 1-0 (70’ Οκάμπο)

Ντεπορτίβο Καπιάτα - Λιμπερτάδ 2-4 (23’ Ροντρίγκες, 65’ Λουσάρντι - 37’ Σαλσέδο, 45’ Μπαρέιρο, 76’ Καρντόσο, 78’ Καρντόσο Λουσένα)

Γκουαρανί - Νασιονάλ Ασουνσιόν 1-4 (55’ Γκαμάρα - 10’ και 28’ Βιέιρα, 64’ και 77’ Μπαρέιρο)

Ιντεπεντιέντε Κ. Γκ. - 3 ντε Φεμπρέρο 1-1 (26’ Ρουΐς Ντίας - 16’ Λιάμας)

Σπορτίβο Λουκένιο - Ντεπορτίβο Σαντάνι 0-0

Ολίμπια - Σολ ντε Αμέρικα 3-3 (45’ Μοντενέγκρο, 65’ και 78’ Ορτέγκα - 14’ Βέρα, 26’ Βελάσκες, 35’ Αλβαρες)