Σπόρτινγκ Κριστάλ, Sporting Cristal

Ο τίτλος στην Σπόρτινγκ Κριστάλ

Άλλες Ομάδες

Περού

Υπερπρωταθλήτρια Περού για το 2020 αναδείχθηκε η Σπόρτινγκ Κριστάλ.

Η «μάκινα σελέστε» αντιμετώπισε την Κλουμπ Ουνιβερσιτάριο, κερδίζοντας με 2-1 τον πρώτο τελικό, ενώ στον επαναληπτικό οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Πρόκειται, για το 20ο πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου και πρώτο από το 2018. Παράλληλα, η Σπόρτινγκ Κριστάλ έγινε η 3η ομάδα που φτάνει τα 20 τρόπαια στην Πριμέρα Ντιβισιόν, με τις άλλες δύο να είναι η Κλουμπ Ουνιβερσιτάριο (26 - επίδοση ρεκόρ) και η Αλιάνσα Λίμα (23). Εξάλλου, με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης «κλείδωσαν» και οι εκπρόσωποι του Περού στις διοργανώσεις της CONMEBOL για το 2021.

Απευθείας στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες 2021 θα βρεθούν οι Σπόρτινγκ Κριστάλ και Ουνιβερσιτάριο. Στη 2η προκριματική φάση της διοργάνωσης θα αγωνιστεί η Αζακούτσο και στην 3η η Ουνιβερσιδάδ Σέζαρ Βαγιέχο. Οσον αφορά το Κόπα Σουνταμερικάνα θα λάβουν μέρος οι Κάρλος Μανούτσι, Σπορτ Ουανκάγιο, Καξαμάρκα και Μελγκάρ. Εν τω μεταξύ, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 20 γκολ σε 32 συμμετοχές αναδείχθηκε ο Εμάνουελ Ερέρα. Ο 33χρονος Αργεντινός επιθετικός της Σπόρτινγκ Κριστάλ είχε κερδίσει τον σχετικό τίτλο και το 2018.  

*Τον τίτλο του υπερπρωταθλητή διεκδικούν ο νικητής του Τορνέο Απερτούρα, ο αντίστοιχος του Τορνέο Κλαοσούρα και η ομάδα που πήρε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, όπου υπολογίζονται μαζί τα αποτελέσματα των δύο Τουρνουά. Φέτος, η Ουνιβερσιτάριο κέρδισε το Απερτούρα, η Αζακούτσο το Κλαοσούρα, ενώ η Σπόρτινγκ Κριστάλ τερμάτισε 1η στη γενική κατάταξη.

Οι τελικοί

Ουνιβερσιτάριο - Σπόρτινγκ Κριστάλ 1-2 (66’ Κιντέρο - 26’ Τσάβες, 52’ Κραζούλο)

Σπόρτινγκ Κριστάλ - Ουνιβερσιτάριο 1-1 (69’ αυτ. Αλφαγκέμε - 50’ Κιντέρο)