Σέρο Πορτένιο, Cerro Porteño

Κορυφή για τρεις στην Παραγουάη

Κύριες Ομάδες

Παραγουάη

Τρεις ομάδες ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας του Τορνέο Κλαοσούρα 2020 της Παραγουάης, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Συγκεκριμένα, στο «κλάσικο» της Ασουνθιόν η Σέρο Πορτένιο επικράτησε 1-0 της Λιμπερτάδ και έφτασε τους 7 βαθμούς στην κατάταξη, κατέχοντας την 1η θέση. Να σημειωθεί, ότι η «σικλόν» κέρδισε ως γηπεδούχος την «γκουμαρέλο», στο πλαίσιο του Τορνέο Κλαοσούρα, για πρώτη φορά από το 2016. Μαζί με τη νικήτρια του Τορνέο Απερτούρα 2020 (Σέρο Πορτένιο), ισοβαθμούν στην κορυφή της βαθμολογίας η Σολ ντε Αμέρικα και η 12 ντε Οκτούμπρε. Η πρώτη παραχώρησε 1-1 στην Γκουαϊρένια, ενώ η δεύτερη απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τη Νασιονάλ. Να σημειωθεί, ότι η «El 12» παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, κατέχοντας αυτή την στιγμή, την τελευταία θέση στην ειδική βαθμολογία, που εξασφαλίζει την παραμονή στην κατηγορία.

Εξάλλου, στην 4η θέση με 6 πόντους ακολουθεί η Σπορτίβο Λουκένιο, που νίκησε με 1-0 τη Χενεράλ Ντίας. Με το τρίποντο που πήρε η «αουριαζούλ» παρέμεινε σε τροχιά εξόδου στο επόμενο Κόπα Σουνταμερικάνα, στη γενική κατάταξη (Απερτούρα και Κλαοσούρα), ενώ απομακρύνθηκε και από τη ζώνη του υποβιβασμού στην ειδική βαθμολογία για τις ομάδες που υποβιβάζονται. Εν τω μεταξύ, η Ολίμπια πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, με το 3-1 εις βάρος της Σπορτίβο Σαν Λορένσο και έφτασε τους 4 πόντους. Για τους νικητές βρήκε δίχτυα ο 39χρονος πρώην διεθνής επιθετικός Ρόκε Σάντα Κρουζ, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 11 γκολ φέτος (Απερτούρα και Κλαοσούρα).

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Νασιονάλ - 12 ντε Οκτούμπρε 1-1 (63’ Κόστα - 45’+7 αυτ. Ορτζούσα)

Χενεράλ Ντίας - Σπορτίβο Λουκένιο 0-1 (90’+1 Ντίας)

Σέρο Πορτένιο - Λιμπερτάδ 1-0 (81’ Καρίσο)

Ρίβερ Πλέιτ - Γκουαρανί 1-0 (22’ Ρόχας)

Ολίμπια - Σαν Λορένσο 3-1 (10’ Σάντα Κρουζ, 73’ Πίτα, 86’ Καμάτσο - 54’ Μπάριος)

Σολ ντε Αμέρικα - Γκουαϊρένια 1-1 (65’ Κανάλε - 55’ πεν. Ντελβάλε)

  • Ολίμπια, Olimpia
    Ολίμπια, Olimpia
  • Σπορτίβο Λουκένιο, Sportivo Luqueño
    Σπορτίβο Λουκένιο, Sportivo Luqueño