Πενιαρόλ, Peñarol

Η Πενιαρόλ το «Clásico»

Φωτογραφία

https://www.tenfield.com.uy/

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Με το παραδοσιακό ντέρμπι Πενιαρόλ - Νασιονάλ ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος στο Τορνέο Ιντερμέντιο 2020 της Ουρουγουάης.

Το «Clásico» δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο ήταν συναρπαστικό και επεισοδιακό. Συγκεκριμένα, οι «καρμπονέρος» (Πενιαρόλ) προηγήθηκαν με δύο γκολ διαφορά στο 37ο λεπτό (το δεύτερο το πέτυχε ο 26χρονος μέσος Ντάβιντ Τεράνς, φτάνοντας τα 10 σε Απερτούρα και Ιντερμέντιο φέτος), αλλά οι «τρικολόρες» (Νασιονάλ) αντέδρασαν και ισοφάρισαν σε 2-2 στο 46’. Την έκβαση του ντέρμπι έκρινε στο 88ο λεπτό ο 33χρονος Αργεντινός επιθετικός Αριέλ Ναουελπάν, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Πενιαρόλ της εξασφάλισε τη νίκη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της! Να σημειωθεί, ότι στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης αποβλήθηκαν συνολικά 5 ποδοσφαιριστές. Οι Ερέρα, Φορμιλιάνο και Ουρεταβισκάγια για τους «κιτρινόμαυρους» (Πενιαρόλ) και οι Ροσέτ και Νέβες από την αντίπαλη πλευρά.

Για την Πενιαρόλ αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε ντέρμπι απέναντι στη Νασιονάλ από το 2018. Εκτοτε, μετρούσε 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Εξάλλου, το ζευγάρι του τελικού στο Τορνέο Ιντερμέντιο 2020 είναι το Νασιονάλ - Μοντεβιδέο Ουόντερερς, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους από την προηγούμενη αγωνιστική.   

*Το Τορνέο Ιντερμέντιο διεξάγεται ανάμεσα στο Τορνέο Απερτούρα και το Τορνέο Κλαοσούρα. Οι 18 ομάδες χωρίζονται σε δύο ομίλους των 8 και δίνουν συνολικά 7 ματς έκαστη. Οι πρώτοι στη βαθμολογία των δύο γκρουπ παίζουν στον τελικό της διοργάνωσης, με το νικητή να εξασφαλίζει μια θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2021 και στο Σούπερ Καπ 2021 της Ουρουγουάης. Επίσης, τα αποτελέσματα των ομάδων υπολογίζονται στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Συνοπτικά η 7η αγωνιστική (τελευταία)

Ρίβερ Πλέιτ - Φένιξ 3-2 (11’ Νέρις, 71’ πεν. Αρέσο, 83’ Γκονζάλες - 51’ Φερνάντες, 62’ Φράνκο)

Ντ. Μαλντονάντο - Ντανούμπιο 1-1 (54’ πεν. Εστιγκαρίμπια - 75’ Μεντέρος)

Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ - Μπόστον Ρίβερ ανβλ.

Πενιαρόλ - Νασιονάλ 3-2 (28’ Φορμιλιάνο, 37’ Τεράνς, 88’ Ναουελπάν - 40’ Νέβες, 46’ Ροντρίγκες)

Προγκρέσο - Λίβερπουλ 1-2 (71’ Περάσα - 17’ Γκαστόν Πέρες, 58’ Ραμίρες)

Ουόντερερς - Πλάζα Κολονία 2-2 (15’ και 23’ Μέντες - 48’ Ντιόγκο, 68’ Σουρ)

Σέρο Λάργκο - Σέρο 0-0

Τόρκε - Ρεντίστας ανβλ.

  • Πενιαρόλ - Νασιονάλ, Peñarol vs. Nacional
    Πενιαρόλ - Νασιονάλ, Peñarol vs. Nacional
  • Πενιαρόλ - Νασιονάλ, Peñarol vs. Nacional
    Πενιαρόλ - Νασιονάλ, Peñarol vs. Nacional