Γκολ ο Πουλίδο, ήττα η Γουαδαλαχάρα

Γκολ ο Πουλίδο, ήττα η Γουαδαλαχάρα

Άλλες Ομάδες

Μεξικό

Με μία νίκη παρέμεινε στο Τορνέο Κλαοσούρα 2018 του Μεξικό η Γουαδαλάχαρα.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η Κίβας υποδέχτηκε τη Μοντερέι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού και το Λεβαδειακού, Αλαν Πουλίδιο ισοφάρισε, προσωρινά για τη “λα μάκινα” η οποία με 6 συνολικά βαθμούς βρέθηκε εκτός των θέσεων (1-8) που οδηγούν στα πλέι - οφ του πρωταθλήματος. Αντίθετα, οι νικητές φιγουράρουν στην κορυφή της κατάταξης με 8 πόντους.

Την ίδια βαθμολογική συγκομιδή έχουν και οι Πούμας, Τιχουάνα και Κλουμπ Αμέρικα. Η πρώτη τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λόμπος, που πανηγύρισε τον πρώτο της πόντο στο πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία με 1-1 που απέσπασε από την “Ουνιβερσιδάδ”. Η δεύτερη στηρίχθηκε σε δύο Αργεντίνους για να λυγίσει την αντίσταση της Πουέμπλα. Συγκεκριμένα, πήρε το τρίποντο με τέρματα των Γκουστάβο Μπου (πρώην Ράσινγκ Κλουμπ) και Χουάν Λουσέρο (πρώην Ιντεπεντιέντε). Οσον αφορά τους “αετούς”, έσπασαν το αρνητικό σερί που “έτρεχαν” στην έδρα τους, επικρατώντας με 1-0 της Ατλας. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη τους στο θρυλικό “Αζτέκα” μετά από έξι παιχνίδια!

Από εκεί και πέρα, η Σάντος Λαγκούνα διατηρήθηκε σε τροχιά πλέι - οφ με το 1-1 που απέσπασε στο γήπεδο της Βερακρούζ. Το γκολ των “γκερέρος” σημείωσε με πέναλτι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ο πρώτος σκόρερ του πρωταθληματος με 6 τέρματα Ντζανίνι Ταβάρες. Εξάλλου, σε ρυθμούς Λιγκίλα παραμένει και η Τίγκρες που επιβλήθηκε με 3-2 της Πατσούκα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Το νικητήριο τέρμα για τους κατόχους του Τορνέο Απερτούρα 2017 πέτυχε ο διεθνής Γάλλος επιθετικός Αντρέ Πιερ Ζινιάκ.

Στους πρώτους “8” της βαθμολογίας βρίσκεται και η Μορέλια, που αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση του Τορνέο Απερτούρα 2017. Οι “κανάριος” κέρδισαν με 1-0 την Κερετάρο στο “Estadio Generalísimo José María Morelos y Pavón”.

Συνοπτικά η 4η αγωνιστική

Μορέλια - Κερετάρο 1-0 (56' Λεθκάνο)

Τιχουάνα - Πουέμπλα 2-0 (11' Μπου, 71' Λουσέρο)

Λόμπος - Πούμας 1-1 (7’ Σερκάδο - 73’ Ντίαζ)

Τίγκρες - Πατσούκα 3-2 (36’ Βάργκας, 42’ Ακίνο, 84’ Ζινιάκ - 48’ Σαγκάλ, 80’ Χόντα)

Λεόν - Νεκάξα 0-4 (42’ Φερνάντεζ, 46’ και 54’ Γκονζάλες, 88’ Βιγιαλπάντο)

Αμέρικα - Ατλας 1-0 (30’ Βαλντέζ)

Γουαδαλαχάρα - Μοντερέι 1-2 (47’ Πουλίδο - 42’ Αλφόνσο Γκονζάλες, 50’ Ουρτάδο)

Τολούκα - Κρουζ Αζούλ 1-1 (36’ Μπαριέντος - 66’ Μόρα)

Βερακρούζ - Σάντος Λαγκούνα 1-1 (32’ Ντιέγκο Τσάβες - 90’+2 πεν. Ντζανίνι)