Λιμπερτάδ, Libertad

Cuatro coronas για τη Λιμπερτάδ!

Κύριες Ομάδες

Παραγουάη

Μετά το Τορνέο Απερτούρα 2023 και το Τορνέο Κλαοσούρα 2023 η Λιμπερτάδ κατέκτησε και το Κύπελλο Παραγουάης και παράλληλα το Σούπερ Καπ*!

Στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο «Πάρκε ντελ Γκουαϊρά» στην πόλη Βιγιαρίκα η Λιμπερτάδ αντιμετώπισε την Σπορτίβο Τρινιντένσε. Το ματς έληξε με σκορ 1-1 και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου οι πρωταθλητές Παραγουάης επικράτησαν με 4-1. Για την Τρινιντένσε σκόραρε στο παιχνίδι ο 26χρονος επιθετικός Αλεξ Αλβαρες, ενώ για τη Λιμπερτάδ βρήκε δίχτυα ο 28χρονος Αργεντινός αμυντικός Αλεχάντερ Μπαρμπόσα. Να σημειωθεί, ότι η τελευταία φορά που μια ομάδα κυριάρχησε ολοκληρωτικά στο ποδόσφαιρο της Παραγουάης ήταν την περίοδο 1979-1980, όταν η Ολίμπια κατέκτησε το πρωτάθλημα, το Κόπα Λιμπερταδόρες, το Διηπειρωτικό Κύπελλο και το Κόπα Ιντεραμερικάνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΠΟΡΤΙΒΟ ΤΡΙΝΙΝΤΕΝΣΕ: Σαμούντιο, Μπενίτες, Ρουΐς Ντίας, Βέρα, Ριβέρος (74’ Χάρα), Μεντόσα, Μπάες (74’ Αρέβαλο), Σαλσέδο (69’ Αγιάλα), Μανά (69’ Αλβαρες), Ρομάν (69’ Αρτσε), Χιμένες

ΛΙΜΠΕΡΤΑΔ: Σίλβα, Βιέρα, Ραμίρες, Μπαρμπόσα, Χιμένες (90’+3) Πιρίς, Μερλίνι (76’ Μεντιέτα), Καμπουτσάνο, Εσπινόσα, Σανάμπρια (90’+3 Μαρτίνες), Καρντόσο (80’ Σάντα Κρους), Μπαρέιρο (76’ Φερνάντες)

Συνοπτικά ο τελικός

Σπορτίβο Τρινιντένσε - Λιμπερτάδ 1-1 και 1-4 πεν. (90’+4 Αλβαρες - 52’ Μπαρμπόσα)

*Το Σούπερ Καπ στην Παραγουάη διεκδικούν οι νικητές του Τορνέο Απερτούρα και του Τορνέο Κλαοσούρα της χρονιάς.