χιλή, κόλο κόλο, ουνιβερσιδάδ κατόλικα, ντε Τσίλε, κονσεπσιόν, ο΄χίγκινς, ουνιόν λα καλέρα

Θρύλος ο Εστεμπάν Παρέδες

Κύριες Ομάδες

Χιλή

Μπορεί να έφτασε τα 37 ο Εστεμπάν Παρέδες, αλλά συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα με τη φανέλα της αγαπημένης του Κόλο Κόλο.

Στην πρεμιέρα του Καμπεονάτο Νασιονάλ 2018 της Χιλής, η κάτοχος του τίτλου φιλοξενήθηκε στην Αντοφαγκάστα από την τοπίκη Ντεπόρτες και με δύο γκολ του Παρέδες επικράτησε 2-1. Ο 37χρονος διεθνής Χιλιανός επιθετικός, γνωστός στους συμπατριώτες του και ως το “Τανκ”, έχει σημειώσει πάνω από 300 γκολ στην καριέρα του, αγωνιζόμενος σε συλλόγους της πατρίδας του, αλλά και στο Μεξικό με τις Ατλάντε και Κερετάρο. Τους τρεις βαθμούς της νίκης πήρε και η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα που επικράτησε με 2-1 της Ντεπόρτες Τεμούκο. Βασικός για την “Κάτο” αγωνίστηκε και ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, ο 29χρονος Αργεντινός Ντιέγκο Μπουονανότε.

Αντίθετα, η Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε έχασε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με 2-1 από την Ουνιόν Εσπανιόλα. Ο 34χρονος διεθνής φορ Μαουρίτσιο Πινίγια, πρώην παίκτης των Απόλλων Λεμεσού, Παλέρμο, Κάλιαρι, Τζένοα και Αταλάντα, μεταξύ άλλων, ισοφάρισε προσωρινά για τους “αζούλες”, οι οποίοι δεν κατάφεραν να αποφύγουν την ήττα, δεχόμενοι 2ο τέρμα στο 77ο λεπτό από τον 26χρονο Αργεντίνο επιθετικό Τομπίας Φιγκερόα. Χωρίς βαθμό έμεινε και η Ουνιβερσιδάδ Κονσεπσιόν μετά το 0-2 στην έδρα της με αντίπαλο την Ο΄Χίγκινς. Τα δύο γκολ των φιλοξενούμενων σημείωσε ο 27χρονος Αργεντινός φορ Ζοέλ Ακόστα, που αγωνίστηκε στο παρελθόν και στην ιταλική Πεσκάρα.

Από εκεί και πέρα, ξεχωρίζουν οι σπουδαίες νίκες των Ουατσιπάτο, Ντεπόρτες Ικίκε και Ουνιόν Λα Καλέρα . Η “καμπεόν ντελ σουρ” (Ουατσ.) συνέτριψε με 4-2 την Αουντάξ Ιταλιάνο, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον 25χρονο μέσο Σέζαρ Βαλενζουέλα που πέτυχε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ. Από τη μεριά τους, οι “ντραγκόνες σελέστες” (Ντ. Ικ.) κέρδισαν με 3-2 την Εβερτον στη Βίνια ντελ Μαρ. Ο 30χρονος Αργεντινός φορ Ραούλ Μπεσέρα πέτυχε ένα γκολ και έδωσε την ασίστ στο 2ο τέρμα της ομάδας του. Οσο για τους “ρόχος” (Ουν. Κ.) πήραν “2” με ανατροπή απέναντι στην Παλεστίνο, με τον 23χρονο Αργεντινό μεσοεπιθετικό Μπράιαν Φερνάντεζ να σκοράρει δύο φορές εις βάρος των γηπεδούχων (2-1).

Συνοπτικά η 1η αγωνιστική

Ουν. Κατόλικα - Ντεπόρτες Τεμούκο 2-1 (3’ αυτ. Γκιγιέρμο Χάουτσε, 51’ πεν. Αουέντ - 56’ αυτ. Ντιτούρο)

Αντοφαγκάστα - Κόλο Κόλο 1-2 (54’ πεν. Τσιαμπικέτι - 40’ και 81’ Παρέδες)

Παλεστίνο - Ουνιόν Λα Καλέρα 1-2 (2’ Κάμπος Λόπεζ - 60’ και 90’ Μπ. Φερνάντεζ)

Ουν. Κονσεπσίον - Ο΄Χίγκινς 0-2 (34’ και 69’ Ακόστα)

Εβερτον - Ντεπόρτες Ικίκε 2-3 (34’ Σαλίνας, 74’ Ορεγιάνα - 36’ Μπεσέρα, 64’ Μπουσταμάντε, 68’ πεν. Τόρες)

Ουν. ντε Τσίλε - Ουνιόν Εσπανιόλα 1-2 (16’ πεν. Πινίγια - 5’ Ντάβιλα, 77’ Φιγκερόα)

Αουντάξ Ιταλιάνο - Ουατσιπάτο 2-4 (68’ Τζεραλντίνο, 70’ Αμπρίγκο - 45’ Μπαρέιρο, 64’ Βαλενζουέλα, 66’ Μαρτίνεζ, 76’ Τόρες)

Σαν Λουΐς - Κουρίκο Ουνίδο 1-0 (84’ Κομπανιούτσι)