Νασιονάλ, Nacional

Υπερ - πρωταθλήτρια η Νασιονάλ!

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Με ηγέτη τον Γκονζάλο Μπεργκέσιο η Νασιονάλ Μοντεβιδέο κατέκτησε τον τίτλο της υπερ - πρωταθλήτριας Ουρουγουάης για το 2020.

Η Νασιονάλ, ως πρώτη στο συγκεντρωτικό (Απερτούρα, Ιντερμέντιο, Κλαοσούρα) βαθμολογικό πίνακα για το 2020, αντιμετώπισε σε δύο τελικούς της Ρεντίστας, νικήτρια του Τορνέο Απερτούρα 2020, σημειώνοντας ισάριθμες νίκες. Στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 3-0, έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον 36χρονο πρώην διεθνή Αργεντινό επιθετικό Γκονζάλο Μπεργκέσιο, που σημείωσε δύο γκολ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής των Κατάνια και Σαμπντόρια, μεταξύ άλλων, ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος του επαναληπτικού, που έδωσε τη νίκη στους φιλοξενούμενους, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν με συνολικά 25 τέρματα σε 37 συμμετοχές (Απερτούρα, Ιντερμέντιο, Κλαοσούρα)! Για τη Νασιονάλ πρόκειται για τον 48ο τίτλο στην ιστορία της και δεύτερο συνεχόμενο.

Στα 50 πρωταθλήματα βρίσκεται η Πενιαρόλ, με τα 5 πρώτα όμως να τα κερδίζει ως Σέντραλ Ουρουγκουάι Ρέιλγουεϊ Κρίκετ Κλαμπ. Εν τω μεταξύ, η Νασιονάλ και η Ρεντίστας θα αγωνιστούν απευθείας στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες 2021, ενώ η Μοντεβιδέο Ουόντερερς και η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο αποκλείστηκαν στην προκριματική φάση της διοργάνωσης. Στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2021 θα συμμετάσχουν οι Πενιαρόλ, Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε, Σέρο Λάργκο και Φένιξ.

Συνοπτικά οι τελικοί

Νασιονάλ - Ρεντίστας 3-0 (6’ και 28’ Μπεργκέσιο, 66’ Λαμπόρδα)

Ρεντίστας - Νασιονάλ 0-1 (40’ Μπεργκέσιο)