Κοκίμπο Ουνίδο, Coquimbo Unido

Την έκπληξη η Κοκίμπο Ουνίδο

Πρωταθλήματα

Copa Sudamericana

Νικήτρια στο πρώτο ματς απέναντι στην Τζούνιορ, για την προημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα 2020 αναδείχθηκε η Κοκίμπο Ουνίδο.

Οι «πειρατές» φιλοξενήθηκαν από την Τζούνιορ στην Μπαρανκίγια και επικράτησαν 2-1, κάνοντας και ανατροπή στο σκορ. Να σημειωθεί, ότι η Κοκίμπο Ουνίδο έγινε η πέμπτη ομάδα από τη Χιλή που κερδίζει ματς στην Κολομβία για τις διοργανώσεις της CONMEBOL. Είχαν προηγηθεί οι Κομπρελόα, Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε και η Ουατσιπάτο. «Διπλό» στο πρώτο ματς πανηγύρισε και η Ντεφένσα ι Χουστίσια, που επιβλήθηκε 3-2 της Μπαΐα στη Βραζιλία. Δύο γκολ για το κλαμπ από την Αργεντινή πέτυχε ο 29χρονος επιθετικός Μπράιαν Ρομέρο, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 5 στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2020.

Εξάλλου, σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στην ημιτελική φάση απέκτησε και η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, που κέρδισε με 2-1 τη Βελές στην Καπιτάλ Φεντεράλ. Πρόκειται, για τη δεύτερη επικράτηση των «κρουζάδος» (Κατόλικα) σε συνολικά 15 επισκέψεις τους στην Αργεντινή, στο πλαίσιο των διοργανώσεων της CONMEBOL (Λιμπερταδόρες και Σουνταμερικάνα), με την προηγούμενη να είναι το 2011 και πάλι απέναντι στη Βελές. Εν τω μεταξύ, με 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Λανούς κόντρα στην Ιντεπεντιέντε. Να σημειωθεί, ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2016, με τη «ρόχο» (Ιντεπεντιέντε) να επικρατεί 2-0 εκτός έδρας και 1-0 εντός.

Τα ζευγάρια στους «8»

Λανούς - Ιντεπεντιέντε 0-0
Ιντεπεντιέντε - Λανούς 17/12

Μπαΐα - Ντεφένσα ι Χουστίσια 2-3 (40’ πεν. Ζιλμπέρτο, 80’ Ματέους Μπαΐα - 4’και 26’ πεν. Ρομέρο, 68’ Φερνάντες)
Ντεφένσα ι Χουστίσια - Μπαΐα 16/12

Τζούνιορ - Κοκίμπο Ουνίδο 1-2 (25’ πεν. Μπόρχα - 73’ Αμπρίγκο, 88’ Παλάθιος)
Κοκίμπο Ουνίδο - Τζούνιορ 16/12

Βελές - Ουν. Κατόλικα 1-2 (90’ Λουσέρο - 45’+5 Τζαμπέντρι, 50’ Πους)
Ουν. Κατόλικα - Βελές 15/12

  • Ντεφένσα ι Χουστίσια, Defensa y Justicia
    Ντεφένσα ι Χουστίσια, Defensa y Justicia
  • Λανούς, Lanús
    Λανούς, Lanús
  • Ουν. Κατόλικα, Universidad Católica
    Ουν. Κατόλικα, Universidad Católica