Ιντεπεντιέντε, Independiente
Νέα
Copa Libertadores

Supercopa Libertadores 1994

Το 1988 η CONMEBOL αποφάσισε τη διεξαγωγή μιας νέας διοργάνωσης του «Supercopa Libertadores João Havelange», στο οποίο συμμετείχαν ομάδες που είχαν κερδίσει το Κόπα Λιμπερταδόρες.

Στη διοργάνωση του 1994 συμμετείχαν οι Αρχεντίνος Τζούνιορς, Μπόκα Τζούνιορς, Εστουδιάντες, Ιντεπεντιέντε, Ράσινγκ Κλουμπ και Ρίβερ Πλέιτ από την Αργεντινή, οι Κρουζέιρο, Φλαμένγκο, Γκρέμιο, Σάντος και Σάο Πάολο από τη Βραζιλία, η Κόλο Κόλο από τη Χιλή, η Ολίμπια Ασουνθιόν από την Παραγουάη, η Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία και οι Νασιονάλ, Πενιαρόλ από την Ουρουγουάη. Το τρόπαιο κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ιντεπεντιέντε. Στον πρώτο γύρο ο σύλλογος από την Αργεντινή αντιμετώπισε τη Σάντος, από την οποία ηττήθηκε με 1-0 (33’ αυτ. Ροτσέν) στη Βραζιλία. Στον επαναληπτικό όμως ήταν εντυπωσιακός και επικρατώντας με 4-0 (22’ Αρτσένο, 27’ Ουσουριάγκα, 67’ Ραμπέρτ, Πέρες) πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Ο αντίπαλος εκεί ήταν η Γκρέμιο, από την οποία η «ρόχο» (Ιντεπεντιέντε) απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 (86’ Αγιούπε - 82’ Ραμπέρτ) στο Πόρτο Αλέγκρε. Στη ρεβάνς του «Λα Ντόμπλε Βισέρα» οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 2-0 (33’ Ουσουριάγκα, 77’ Λόπες) και πήραν το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό γύρο.

Εκεί τους περίμενε ακόμη ένα κλαμπ από τη Βραζιλία, το τρίτο στη σειρά, η Κρουζέιρο! Η τελευταία επιβλήθηκε με 1-0 (7’ Εντενίλσον) στο Μπέλο Οριζόντε, αλλά έχασε με 4-0 (Ουσουριάγκα x2, Ραμπέρτ, Σεριτσουέλα) στον επαναληπτικό αγώνα στην Αργεντινή και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Ο τελικός του Supercopa Libertadores 1994 ήταν αργεντίνικη «υπόθεση», αφού η Ιντεπεντιέντε αντιμετώπισε την Μπόκα Τζούνιορς. Στο «Λα Μπομπονέρα» οι δύο ομάδες έφεραν ισοπαλία με σκορ 1-1 (24’ Μαρτίνες - 72’ Ραμπέρτ), αλλά στην Αβεγιανέδα η «ρόχο» (Ιντεπεντιέντε) επιβλήθηκε με 1-0 (55’ Ραμπέρτ) και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο παίκτης που ξεχώριζε εκείνη την εποχή στην Ιντεπεντιέντε ήταν ο ταλαντούχος επιτελικός μέσος Σεμπαστιάν Ραμπέρτ ο οποίος αποκτήθηκε μαζί με τον Χαβιέρ Ζανέτι το 1995 από την Ιντερ. Ωστόσο, στην Ευρώπη δεν «έπιασε» και επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου διέπρεψε με τη φανέλα της Ρίβερ Πλέιτ. Τη σεζόν 2001-02 έπαιξε και στην Ελλάδα, με τον Ηρακλή, έχοντας 11 συμμετοχές και 1 γκολ.