Φλαμένγκο, Flamengo

Το Σούπερ Καπ η Φλαμένγκο

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Νικήτρια του Σούπερ Καπ Βραζιλίας για το 2021 αναδείχθηκε η Φλαμένγκο.

Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας για το 2020 αντιμετώπισε την Κυπελλούχο της ίδιας χρονιάς, Παλμέιρας σε έναν συναρπαστικό τελικό στο «Μανέ Γκαρίντσα» της Μπραζίλια. Ο 25χρονος μέσος Ραφαέλ Βέιγκα «άνοιξε» το σκορ στο 2ο λεπτό για τους νικητές του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020 (Παλμέιρας), αλλά οι Καριόκας έκαναν την ανατροπή με τέρματα του 24χρονου διεθνούς επιθετικού Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα στο 23’ και του 26χρονου διεθνούς Ουρουγουανού μέσου Χιορχιάν ντε Αρασκέτα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της αναμέτρησης. Οι Παουλίστας απέφυγαν τελικά την ήττα, ισοφαρίζοντας σε 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ραφαέλ Βέιγκα στο 74ο λεπτό. Οι δύο ομάδες «οδηγήθηκαν» στα πέναλτι, όπου η «Φλα» επικράτησε με 6-5 και κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά και συνολικά το τρόπαιο. Να σημειωθεί, ότι είχε ηττηθεί το 1991 από την Κορίνθιανς. Για τη «βερντάο» (Παλμέιρας) η φετινή ήταν η πρώτη συμμετοχή στο θεσμό.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Ντιέγκο Αλβες, Ισλα (62’ Ματεουζίνιο), Ουΐλιαν Αριάο, Ροντρίγκο Κάιο, Φιλίπε Λουΐς, Ντιέγκο (62’ Ζοάο Γκόμες), Ζέρσον (87’ Πέπε), Εβερτον Ριμπέιρο (78’ Βιτίνιο), Ντε Αρασκέτα, Μπρούνο Ενρίκε (87’ Μίκαελ), Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Βέβερτον, Μάρκος Ρότσα (59’ Μαϊκέ), Λουάν, Γκόμες, Βίνια, Φελίπε Μέλο (46’ Ντανίλο), Ζε Ραφαέλ (46’ Γκαμπριέλ Μενίνο), Ραφαέλ Βέιγκα, Μπρένο Λόπες, Ρόνι (90’ Γκουστάβο Σκάρπα), Ουέσλι (59’ Γκαμπριέλ Βερόν)

Συνοπτικά ο τελικός

Φλαμένγκο - Παλμέιρας 2-2, 6-5 πεν. (23’ Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, 45’+4 Ντε Αρασκέτα - 2’ και 74’ πεν. Ραφαέλ Βέιγκα)