Βραζιλία

Πρώτη φιναλίστ η Βραζιλία

Πρωταθλήματα

Copa America

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα 2019 προκρίθηκε η Βραζιλία!

Η «σελεσάο μπραζιλέιρα» επικράτησε 2-0 της Αργεντινής στο Μπέλο Οριζόντε, σημειώνοντας από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο. Για την «αλμπισελέστε» αυτός είναι ο 5ος συνεχόμενος αποκλεισμός από τους Βραζιλιάνους στο πλαίσιο του Κόπα Αμέρικα! Συγκεκριμένα, απέτυχαν στους «8» το 1995 και το 1999 και στους τελικούς το 2004 και το 2007. Να σημειωθεί, ότι το σύνολο του Λιονέλ Σκαλόνι (προπονητής της Αργεντινής) είχε δύο δοκάρια, με Αγκουέρο και Μέσι. Επίσης, ο Ντάνι Αλβες συμπλήρωσε 18 συμμετοχές σε Κόπα Αμέρικα και είναι ο 5ος διεθνής Βραζιλιάνος με τις περισσότερες παρουσίες στη διοργάνωση. Πρώτος με 33 ματς είναι ο θρυλικός φορ Ζιζίνιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Ντάνι Άλβες, Μαρκίνιος (64' λ.τρ. Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Γκαμπριέλ Ζεζούς (80' Αλάν), Κοουτίνιο, Έβερτον (46' Ουίλιαν), Ρομπέρτο Φιρμίνο.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Φόιτ, Πεσέλα, Οταμέντι, Ταγλιαφίκο (85' Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67' Λο Τσέλσο), Ακούνια (59' Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγκουέρο.

Συνοπτικά η ημιτελική φάση

Βραζιλία - Αργεντινή 2-0 (19’ Γκαμπριέλ Ζεσούς, 71’ Ρομπέρτο Φιρμίνο)

Χιλή - Περού

*Με italics οι ομάδες που προκρίθηκαν.