Ντεπορτίβο Τάτσιρα, Deportivo Táchira
Νέα

Ο τίτλος στην Ντεπορτίβο Τάτσιρα

Φωτογραφίες από

http://www.balonazos.com/

Νικήτρια στην Πριμέρα Ντιβισιόν 2021 της Βενεζουέλα αναδείχτηκε η Ντεπορτίβο Τάτσιρα.

Στον τελικό του πρωταθλήματος που έγινε στο «Ολίμπικο» της πρωτεύουσας Καράκας η Ντεπορτίβο Τάτσιρα αναμετρήθηκε με την ομώνυμη ομάδα. Οι δύο σύλλογοι έμειναν στο 0-0 και ο τίτλος κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησαν με 4-2 οι «κιτρινόμαυροι». Για τους τελευταίους ευστόχησαν οι Γκόμες, Κόβα, Καμάτσο και Φερνάντες, ενώ για την Καράκας βρήκαν δίχτυα οι Σελίς και Καστίγιο. Για την Ντεπορτίβο Τάτσιρα πρόκειται, συνολικά για το 9ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και πρώτο από τη σεζόν 2014-15, επίδοση που τη φέρνει στη 2η θέση της λίστας με τις ομάδες με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Βενεζουέλα, πίσω από τους 12 τίτλους της Καράκας. Εξάλλου, πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβισιόν 2021 της Βενεζουέλα αναδείχτηκε ο 21ος ετών επιθετικός από το Μπενίν Σαμσόν Ακινγιούλα, που πέτυχε 18 γκολ σε 34 εμφανίσεις με τη φανέλα της Καράκας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΤ. ΤΑΤΣΙΡΑ: Βαρέλα, Τρέχο, Καμάτσο, Γρανάδος, Κιντέρο, Φλόρες (72’ Βελάσκο), Πέρες Γκρέκο (72’ Ερνάντες), Κόβα, Ουρίμπε (84’ Γκόμες), Γκόντολα (84’ Τορτολέρο), Τσακόν (88’ Φερνάντες)

ΚΑΡΑΚΑΣ: Βελάσκες, Ριβέρο, Οσιο, Νοταρομπέρτο (89’ Βιγιανουέβα), Φερέιρα (61’ Ετσεβερία), Καστίγιο, Φλόρες (89’ Μορένο), Σουλμπαράν (61’ Κασιάνι), Σελίς, Ακινγιούλα, Οσέι

Συνοπτικά ο τελικός του πρωταθλήματος

Ντ. Τάτσιρα - Καράκας 0-0 και 4-2 πεν.