Ολίμπια

Ισοπαλία στο «Superclásico» της Ασουνσιόν

Κύριες Ομάδες

Παραγουάη

Ολίμπια και Σέρο Πορτένιο έφεραν 1-1 στο παραδοσιακό ντέρμπι της Παραγουάης.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 6η αγωνιστική στο Τορνέο Απερτούρα 2020. Η «σικλόν» (Σ. Πορτένιο) προηγήθηκε στο σκορ με τον 30χρονο Αργεντινό επιθετικό Ντιέγκο Τσουρίν, αλλά στη συνέχεια η «ρέι ντε Κόπας» (Ολίμπια) ισοφάρισε με τον 25χρονο διεθνή Παραγουανό φορ Ντερλίς Γκονζάλες, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στην Ευρώπη με τις Βασιλεία και Ντιναμό Κιέβου. Το τελικό 1-1 διατήρησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες στους 11 πόντους. Να σημειωθεί, ότι η Σέρο Πορτένιο έχει να κερδίσει στην έδρα της Ολίμπια από το Τορνέο Απερτούρα 2016.

Επίσης, ντεμπούτο με τη φανέλα της Ολίμπια έκανε ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ. Ο 36χρονος διεθνής επιθετικός με το Τογκό έκανε σπουδαία καριέρα στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος, μεταξύ άλλων, σε Μονακό, Αρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ.

Εξάλλου, στην 1η θέση της κατάταξης με 16 βαθμούς βρίσκεται η Λιμπερτάδ, που επικράτησε 2-1 της Σολ ντε Αμέρικα. Για την πρωτοπόρο της βαθμολογίας, ο πρώην διεθνής Παραγουανός επιθετικός του Ολυμπιακού, Οσκαρ Καρντόσο σημείωσε ένα γκολ και έδωσε και μια ασίστ. Από εκεί και πέρα, η Νασιονάλ επέστρεψε στις νίκες έπειτα από τρεις αγωνιστικές, με το 2-0 εις βάρος της 12 ντε Οτούμπρε και ανέβηκε στην 5η θέση της κατάταξης, έχοντας 10 πόντους.

Συνοπτικά η 6η αγωνιστική

12 ντε Οτούμπρε - Νασιονάλ 0-2 (57’ Καμπράλ, 64’ Σαντακρούζ)

Λιμπερτάδ - Σολ ντε Αμέρικα 2-1 (26’ Βιγιάλμπα, 77’ πεν. Καρντόσο - 43’ Βιέρα)

Γκουαρανί - Ρίβερ Πλέιτ ανβλ.

Ολίμπια - Σέρο Πορτένιο 1-1 (33’ Γκονζάλες - 21’ Τσουρίν)

Χενεράλ Ντίας - Γκουαϊρένια 1-1 (43’ Βέρα - 16’ αυτ. Σερντάν)

Σαν Λορένσο - Σπορτίβο Λουκένιο 0-0