Φλαμένγκο, Flamengo

Γκαμπιγκόλ, Χουλκ και Ρόνι τα «αστέρια»

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Οι Βραζιλιάνοι επιθετικοί... ξεσάλωσαν στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2021.

Στον 1ο όμιλο η Παλμέιρας έκανε το «3 στα 3», έπειτα από τη νίκη της στην Αργεντινή με 2-1 εις βάρος της Ντεφένσα ι Χουστίσια, που είναι 2η στην κατάταξη με 4 βαθμούς. Για τους κατόχους του τίτλου σκόραρε δύο φορές ο 25χρονος φορ Ρόνι, που μετράει 4 γκολ σε 3 συμμετοχές στη διοργάνωση. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε κέρδισε με 4-0 την Κλουμπ Ουνιβερσιτάριο, φτάνοντας τους 4 πόντους και αφήνοντας του Περουβιανούς, ουραγούς στη βαθμολογία, χωρίς βαθμό. Για το κλαμπ από τον Ισημερινό δύο γκολ πέτυχε ο 21ος ετών μέσος Τζον Χάιρο Σάντσες. Στο 2ο όμιλο η Ιντερνασιονάλ επικράτησε 6-1 της Ολίμπια Ασουνθιόν και «μετράει» 6 πόντους στο βαθμολογικό πίνακα, έναντι 3 των Παραγουανών. Για το κλαμπ από το Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας, ο 31ος ετών επιθετικός Τιάγκο Γκαγιάρδο βρήκε δίχτυα δύο φορές. Στο δεύτερο ματς του γκρουπ η Ολγουεϊς Ρέντι επιβλήθηκε 2-0 της Ντεπορτίβο Τάτσιρα και έφτασε τους 6 βαθμούς, με το σύλλογο από τη Βενεζουέλα να μένει στους 3 πόντους. Να σημειωθεί, ότι η Τάτσιρα έχει ρεκόρ 1 ισοπαλία και 4 ήττες σε συνολικά 5 αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες από τη Βολιβία για τις διοργανώσεις της CONMEBOL.

Στον 3ο όμιλο η Σάντος νίκησε με 5-0 τη Δε Στρόνγκεστ και πήρε τους πρώτους της βαθμούς! Αντίθετα, οι Βολιβιανοί ηττήθηκαν και στο 3ο παιχνίδι τους στο γκρουπ. Για τους «σαντίστας» ο 30χρονος φορ Μαρίνιο σημείωσε ένα τέρμα και έδωσε και μια ασίστ. Στο άλλο παιχνίδι η Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ «λύγισε» με 1-0 την αντίσταση της Μπόκα Τζούνιορς και «φιγουράρει» στην κορυφή της κατάταξης με 9 πόντους, αντίθετα οι «χενέιζες» έμειναν στους 6 βαθμούς. Να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη επικράτηση των «τορέρος» (Μπαρτσελόνα) απέναντι στους «μποστέρος» (Μπόκα) για τις διοργανώσεις της CONMEBOL. Πριν είχαν απολογισμό 1 ισοπαλία και 3 ήττες. Στον 4ο όμιλο η Ρίβερ Πλέιτ απέσπασε 0-0 από την Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε και έφτασε τους 5 βαθμούς, με τους Κολομβιανούς να έχουν 2. Στους 5 πόντους βρίσκεται και η Φλουμινένσε, που έφερε 1-1 απέναντι στην Τζούνιορ, η οποία με τη σειρά της «μετράει» 2 βαθμούς.

Στον 5ο όμιλο οι δύο αναμετρήσεις, το Ράσινγκ Κλουμπ - Σάο Πάολο και το Ρεντίστας - Σπόρτινγκ Κριστάλ ολοκληρώθηκαν με ισοπαλία χωρίς γκολ. Ετσι, οι Παουλίστας διατηρήθηκαν στην 1η θέση της βαθμολογίας με 7 πόντους, με την «ακαντέμια» (Ράσινγκ) να ακολουθεί με 5 βαθμούς, Τρίτο με 2 βαθμούς είναι το κλαμπ από την Ουρουγουάη (Ρεντίστας) και 4οι οι Περουβιανοί με έναν πόντο. Στον 6 όμιλο η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα νίκησε με 3-1 τη Νασιονάλ Μοντεβιδέο και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, με τους Ουρουγουανούς την ίδια στιγμή να μένουν στον ένα πόντο. Να σημειωθεί, ότι η Κατόλικα είχε να κερδίσει τη Νασιονάλ ως γηπεδούχος από το 1966! Στο δεύτερο ματς του γκρουπ η Αρχεντίνος Τζούνιορς έκανε το «3 στα 3», έπειτα από το υπέρ της 2-0 εις βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ που έμεινε στους 4 πόντους. Τα δύο γκολ των νικητών της αναμέτρησης σημείωσε ο 29χρονος Παραγουανός επιθετικός Γκαμπριέλ Αβαλος.

Στον 7ο όμιλο η Φλαμένγκο έκανε το «3 στα 3», επικρατώντας 3-2 της Λίγκα ντε Κίτο στον Ισημερινό, η οποία από την πλευρά της έμεινε στους 4 βαθμούς. Για τη «Φλα» ο 24χρονος διεθνής επιθετικός Γκαμπριέλ Μπαρπόζα σκόραρε δύο φορές και έφτασε συνολικά τα 5 γκολ στη διοργάνωση. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Βέλες επιβλήθηκε 2-0 της Ουνιόν Λα Καλέρα και πήρε τους πρώτους της βαθμούς, με τους Χιλιανούς την ίδια στιγμή να μένουν στον έναν πόντο. Να σημειωθεί, ότι το ρεκόρ της Βέλες στη Χιλή για τις διοργανώσεις της CONMEBOL είναι 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 1 ήττα! Στον 8ο όμιλο η Ατλέτικο Μινέιρο με τον 34χρονο πρώην διεθνή φορ Χουλκ να σκοράρει δύο γκολ και να φτάνει τα 4 στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2021 νίκησε με 4-0 τη Σέρο Πορτένιο και έφτασε τους 7 βαθμούς στην κατάταξη. Οι Παραγουανοί έμειναν στους 4, έναν περισσότερο από όσους έχει η Ντεπορτίβο Λα Γκουάιρα, έπειτα από το 0-0 κόντρα στην Αμέρικα ντε Κάλι, που είναι ουραγός στη βαθμολογία με έναν πόντο.

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Σάντος - Δε Στρόνγκεστ 5-0 (1’ Μαρίνιο, 26’ Γκαμπριέλ Πιράνι, 43’ Βινίσιους, 59’ Λούκας Μπράγκα, 83’ Κέβιν Μαλτούς)

Ουνιόν Λα Καλέρα - Βέλες 0-2 (38’ Μπουζάτ, 90’+5 Ορεγιάνο)

Ατλ. Μινέιρο - Σέρο Πορτένιο 4-0 (9’ και 45’+1 Χουλκ, 73’ Σαβαρίνο, 90’+2 Βάργκας)

Ντεφένσα - Παλμέιρας 1-2 (68’ Τριπίκιο - 47’ και 56’ Ρόνι)

Μπαρτσελόνα Σ.Κ. - Μπόκα Τζούνιορς 1-0 (62’ Γκαρσές)

Λίγκα ντε Κίτο - Φλαμένγκο 2-3 (50’ Μαρτίνες, 61’ Αμαρίγια - 3’ και 85’ πεν. Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα, 30’ Μπρούνο Ενρίκε)

Ιντ. ντελ Βάγιε - Ουνιβερσιτάριο 4-0 (45’+3 και 73’ Σάντσες, 61’ Μουρίγιο, 85’ Ορτίθ)

Ράσινγκ Κλουμπ - Σάο Πάολο 0-0

Ιντερνασιονάλ - Ολίμπια 6-1 (29’ Κουέστα, 52’ πεν. Εντενίλσον, 64’ και 71’ Τιάγκο Γκαγιάρδο, 77’ Γιούρι Αλμπέρτο, 80’ Κάιο Βιντάλ)

Σάντα Φε - Ρίβερ Πλέιτ 0-0

Ρεντίστας - Σπόρτινγκ Κριστάλ 0-0

Ουν. Κατόλικα - Νασιονάλ 3-1 (30’ πεν. Τζαμπέντρι, 59’ Βαλένθια, 90’+3 Μόντες - 45’+1 Φερνάντες)

Ολγουεϊς Ρέντι - Ντ. Τάτσιρα 2-0 (24’ Οβεχέρο, 82’ πεν. Μοσκέρα)

Τζούνιορ - Φλουμινένσε 1-1 (11’ πεν. Μπόρχα - 20’ Καΐκι)

Ατλ. Νασιονάλ - Αρχεντίνος Τζούνιορς 0-2 (18’ και 80’ Αβαλος)

Λα Γκουάιρα - Αμέρικα ντε Κάλι 0-0

  • Αρχεντίνος Τζούνιορς, Argentinos Juniors
    Αρχεντίνος Τζούνιορς, Argentinos Juniors
  • Ατλ. Μινέιρο - Χουλκ, Atlético Mineiro
    Ατλ. Μινέιρο - Χουλκ, Atlético Mineiro
  • Βέλες, Vélez Sarsfield
    Βέλες, Vélez Sarsfield
  • Παλμέιρας - Ρόνι, Palmeiras
    Παλμέιρας - Ρόνι, Palmeiras