Πενιαρόλ, Peñarol

«Διπλό» στο Σάο Πάολο η Πενιαρόλ

Πρωταθλήματα

Copa Sudamericana

Η νίκη της Πενιαρόλ στην έδρα της Κορίνθιανς ξεχώρισε ως αποτέλεσμα στη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2021.

Στον 1ο όμιλο της διοργάνωσης η Ουατσιπάτο παραχώρησε 0-0 στη 12 ντε Οκτούμπρε, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν στους 4 πόντους. Στους 3 βαθμούς βρίσκεται η Σεντράλ, που επιβλήθηκε 2-0 της Σαν Λορέντσο, που παραμένει χωρίς βαθμό στην κατάταξη του γκρουπ. Να σημειωθεί, ότι η Σεντράλ είχε να επικρατήσει ως γηπεδούχος της Σαν Λορέντσο από το υπέρ της 1-0 για το Τορνέο Κλαοσούρα 2010. Στον 2ο όμιλο η Μπαΐα επικράτησε 5-0 της Γκουαμπιρά και έφτασε τους 4 πόντους, με τους Βολιβιανούς να χάνουν και το δεύτερο παιχνίδι στο γκρουπ. Για την «Μπαέα» ξεχώρισαν με δύο γκολ και μια ασίστ έκαστος, ο 22χρονος μέσος Αλεσον και ο 18χρονος φορ Μαρσέλο Ράιαν. Εξάλλου, στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 6 βαθμούς βρίσκεται η Ιντεπεντιέντε, που επιβλήθηκε 3-1 της Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε, που έχει έναν πόντο. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η «ρόχο» (Ιντεπεντιέντε) συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες νίκες απέναντι σε κλαμπ της Ουρουγουάης για τις διοργανώσεις της CONMEBOL!

Στον 3ο όμιλο, τόσο η αναμέτρηση της Αρσενάλ Σαραντί με τη Σεαρά, όσο και το ματς της Χόρχε Βίλστερμαν με την Μπολιβάρ ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ. Ετσι, οι Βραζιλιάνοι (Σεαρά) και η «ακαντέμια» (Μπολιβάρ) διατηρήθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης του ομίλου, ισοβαθμώντας στους 4 πόντους. Στον ένα βαθμό ακολουθούν το κλαμπ από την Αργεντινή (Αρσενάλ) και η «αβιαδόρ» (Χ. Βίλστερμαν). Στον 4ο όμιλο η Ατλέτικο Παραναένσε «λύγισε» την αντίσταση της Μετροπολιτάνος με γκολ του 25χρονου επιθετικού Ρενάτο Κάιζερ και έφτασε τους 6 πόντους στο βαθμολογικό πίνακα, έναντι κανενός βαθμού των ηττημένων. Στους 6 βαθμούς βρίσκεται και η Μελγκάρ, που κέρδισε 2-0 την Αούκας, η οποία δεν έχει πάρει πόντο στο γκρουπ. Τα δύο γκολ στην επικράτηση των Περουβιανών απέναντι στο κλαμπ από τον Ισημερινό πέτυχε ο 32χρονος Αργεντινός επιθετικός Μπερνάρντο Κουέστα.

Στον 5ο όμιλο η Πενιαρόλ έκανε το «2 στα 2», έπειτα από το υπέρ της 2-0 απέναντι στην Κορίνθιανς, που έμεινε στον ένα βαθμό. Για τους Ουρουγουανούς ξεχώρισε με ένα γκολ και μια ασίστ ο 26χρονος μέσος Ντιέγκο Τεράνς. Να σημειωθεί, ότι η Πενιαρόλ κέρδισε για πρώτη φορά στη Βραζιλία, σε ματς για το Κόπα Σουνταμερικάνα, μετρώντας πριν 3 ήττες. Στο άλλο ματς του γκρουπ η Ρίβερ Πλέιτ Ασουνθιόν επιβλήθηκε 2-1 της Σπορτ Ουανκάγιο, με τον 24χρονο μέσο Μαρσέλο Γκονζάλες να βρίσκει δύο φορές δίχτυα και έφτασε τους 4 πόντους, με τους Περουβιανούς να μένουν χωρίς πόντο στην κατάταξη. Στον 6ο όμιλο η Ατλέτικο Γκοϊανιένσε νίκησε την Παλεστίνο στη Χιλή με τέρμα του 27χρονου φορ Ζε Ρομπέρτο και έχει 4 βαθμούς στην κατάταξη, έναντι κανενός βαθμού των γηπεδούχων. Στους 6 πόντους έφτασε η Λιμπερτάδ, έπειτα από το υπέρ της 3-1 κόντρα στη Νιούελς, η οποία έμεινε στον 1 πόντο, με τον 32χρονο διεθνή φορ Αντόνιο Μπαρέιρο να σκοράρει και να δίνει και ασίστ για τους φιλοξενούμενους.

Στον 7ο όμιλο η Εμελέκ θριάμβευσε με 3-0 απέναντι στην Μπραγκαντίνο και διπλασίασε τις νίκες της στο γκρουπ, με τους Βραζιλιάνους την ίδια στιγμή να μένουν στους 3 βαθμούς. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι «ελέκτρικος» (Εμελέκ) μετρούν 5 νίκες σε ισάριθμα ματς ως γηπεδούχοι απέναντι σε κλαμπ από τη Βραζιλία για το Κόπα Σουνταμερικάνα! Στο άλλο ματς η Ντεπόρτες Τολίμα παραχώρησε 1-1 στην Ταγιέρες, με τις δύο ομάδες να έχουν από έναν πόντο στο βαθμολογικό πίνακα. Στον 8ο όμιλο η Γκρέμιο κέρδισε 2-1 τη Λανούς στην Αργεντινή και έφτασε τους 6 βαθμούς, έναντι 3 των γηπεδούχων. Να σημειωθεί, ότι η «ιμορτάλ Γκαούτσο» (Γκρέμιο) κατέκτησε το Κόπα Λιμπερταδόρες 2017, αντιμετωπίζοντας στους τελικούς την «γκρανάτε» (Λανούς). Εξάλλου, στους 3 βαθμούς βρίσκεται η Λα Εκιδάδ, μετά το υπέρ της 2-1 κόντρα στην Αράγκουα, που συμπλήρωσε δύο ήττες στο γκρουπ. Για τους Κολομβιανούς αυτή ήταν η πρώτη ενός έδρας νίκη απέναντι σε κλαμπ από τη Βενεζουέλα για τις διοργανώσεις της CONMEBOL.

Συνοπτικά η 2η αγωνιστική

Μπαΐα - Γκουαμπιρά 5-0 (8’ και 79’ Αλεσον, 40’ Ζουνίνιο, 65’ και 71’ Μαρσέλο Ράιαν)

Ουατσιπάτο - 12 ντε Οκτούμπρε 0-0

Αρσενάλ Σαραντί - Σεαρά 0-0

Ιντεπεντιέντε - Τόρκε 3-1 (63’ Ρομέρο, 71’ Ερέρα, 90’+1 αυτ. Κοκάρο - 49’ Ντελ Πρέτα)

Ατλ. Παραναένσε - Μετροπολιτάνος 1-0 (54’ Ρενάτο Κάιζερ)

Σεντράλ - Σαν Λορέντσο 2-0 (11’ Αλμάντα, 81’ Γκάμπα)

Μελγκάρ - Αούκας 2-0 (21’ πεν. και 53’ Κουέστα)

Εμελέκ - Μπραγκαντίνο 3-0 (49’ αυτ. Αντερλάν, 64’ Ζαπάτα, 86’ Καμπέζα)

Τολίμα - Ταγιέρες 1-1 (56’ Καμπάζ - 43’ Τενάλια)

Χ. Βίλστερμαν - Μπολιβάρ 0-0

Σπορτ Ουανκάγιο - Ρίβερ Πλέιτ Ασουνθιόν 1-2 (38’ Λιλίου - 5’ και 43’ Γκονζάλες)

Κορίνθιανς - Πενιαρόλ 0-2 (13’ Γκονζάλες, 56’ Τεράνς)

Παλεστίνο - Ατλ. Γκοϊανιένσε 0-1 (11’ Ζε Ρομπέρτο)

Νιούελς - Λιμπερτάδ 1-3 (90’ πεν. Ροντρίγκες - 36’ Μποκανέγκρα, 55’ Μαρτίνες, 86’ Μπαρέιρο)

Λα Εκιδάδ - Αράγκουα 2-1 (17’ Κολίνα, 54’ Ροντρίγκες - 72’ Μανρίκε)

Λανούς - Γκρέμιο 1-2 (69’ Μπελμόντε - 34’ Λέο Περέιρα, 86’ Φερέιρα)

  • Μπαΐα - Γκουαμπιρά, Bahia vs. Guabirá
    Μπαΐα - Γκουαμπιρά, Bahia vs. Guabirá
  • Ατλ. Γκοϊανιένσε, Atlético Goianiense
    Ατλ. Γκοϊανιένσε, Atlético Goianiense
  • Εμελέκ - Μπραγκαντίνο, Emelec vs. RB Bragantino
    Εμελέκ - Μπραγκαντίνο, Emelec vs. RB Bragantino
  • Λιμπερτάδ, Libertad
    Λιμπερτάδ, Libertad