Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ, Barcelona
Νέα

Βαθμό στην «Κάσα Μπλάνκα» η Μπαρτσελόνα

Ισοπαλία απέσπασε από τη Λίγκα ντε Κίτο η Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ για τη Σέριε Α 2021 στον Ισημερινό.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 5η αγωνιστική στην έδρα της Λίγκα ντε Κίτο, «Κάσα Μπλάνκα» και έφεραν 2-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με τον 33χρονο Κολομβιανό επιθετικό Κρίστιαν Μαρτίνες, αλλά οι φιλοξενούμενοι, αρχικά ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον 26χρονο Αργεντινό μέσο Λεάντρο Μαρτίνες και στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 34χρονου Αργεντινού μέσου Νταμιάν Ντίας στο 52’. Ενα λεπτό αργότερα ο Κρίστιαν Μαρτίνες διαμόρφωσε το τελικό σκορ, πετυχαίνοντας το 5ο του γκολ στο πρωτάθλημα. Η Μπαρτσελόνα έφτασε έτσι τους 13 βαθμούς και διατηρήθηκε στην 1η θέση της κατάταξης, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν 9 πόντους και είναι 3οι στο βαθμολογικό πίνακα, μετρώντας 3 ισοπαλίες στις 4 τελευταίες υποχρεώσεις τους. Να σημειωθεί, ότι η Λίγκα ντε Κίτο παραμένει αήττητη ως γηπεδούχος απέναντι στην Μπαρτσελόνα από το 1982, έχοντας απολογισμό 15 νίκες και 12 ισοπαλίες!

Εξάλλου, την πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα της πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί η 2η Εμελέκ, που έμεινε στους 10 πόντους, αφού ηττήθηκε με 1-0 από τη Νουέβε ντε Οκτούμπρε, δεχόμενη το γκολ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων από τον 27χρονο διεθνή με τον Παναμά επιθετικό Χοσέ Φαγιάρδο. Αντίθετα, η Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε πανηγύρισε το 3ο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 2-0 της Ντελφίν, νίκη που την έφερε στην 4η θέση με 9 βαθμούς. Ο 27χρονος Παραγουανός επιθετικός Μπρίαν Μοντενέγκρο βρήκε δίχτυα για 6η φορά στις 5 πιο πρόσφατες υποχρεώσεις των «νεγκριαζούλες» (ντελ Βάγιε) σε όλες τις διοργανώσεις.

Εξάλλου, η Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα επέστρεψε στις επιτυχίες, έπειτα από 3 αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, κέρδισε με 2-1 την Γκουαγιακίλ Σίτι και ανέβηκε στην 5η θέση, έχοντας 8 πόντους.

Συνοπτικά η 5η αγωνιστική

Τ. Ουνιβερσιτάριο - Ολμέδο 0-0

Μουσούκ Ρούνα - Μακαρά 0-0

Ιντ. ντελ Βάγιε - Ντελφίν 2-0 (7’ Φαραβέλι, 88’ Μοντενέγκρο)

Λίγκα ντε Κίτο - Μπαρτσελόνα 2-2 (20’ και 53’ Κ. Μαρτίνες - 45’+1 Λ. Μαρτίνες, 52’ πεν. Ντίας)

Μάντα - Αούκας 1-1 (5’ Αλανίς - 20’ Φιγκερόα)

Γκουαγιακίλ Σίτι - Ουν. Κατόλικα 1-2 (33’ Κινόνιες - 58’ Τσαλά, 62’ Αλτσουγκαράι)

Εμελέκ - Νουέβε ντε Οκτούμπρε 0-1 (90’+2 Φαγιάρδο)

Ντ. Κουένσα - Ορένσε 1-0 (54’ πεν. Ντορεγκαράι)