Ατλ. Μινέιρο - Μπόκα Τζούνιορς, Atlético Mineiro vs. Boca Juniors

Αποκλεισμός για την Μπόκα Τζούνιορς

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Εκτός συνέχειας του Κόπα Λιμπερταδόρες 2021 έμεινε η 6 φορές νικήτρια του τροπαίου Μπόκα Τζούνιορς.

Οι «χενέιζες» είχαν παραχωρήσει 0-0 στην Ατλέτικο Μινέιρο στο Μπουένος Αιρες, ενώ με το ίδιο σκορ έληξε και ο επαναληπτικός στο Μπέλο Οριζόντε. Οι δύο ομάδες «έλυσαν» τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι, όπου επικράτησαν οι γηπεδούχοι με 3-1. Η διοίκηση της Μπόκα Τζούνιορς εξέφρασε έντονα παράπονα στην CONMEBOL, για το επίπεδο της διαιτησίας, συγκεκριμένα για ορισμένες αποφάσεις του V.A.R. και στις δύο αναμετρήσεις. Μάλιστα, μετά το τέλος του δεύτερου ματς ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές των «μποστέρος» (Μπόκα) και μέλη της Ατλέτικο Μινέιρο. Να σημειωθεί, ότι η Ατλέτικο Μινέιρο είχε αποκλείσει την Μπόκα Τζούνιορς και στην προημιτελική φάση του Κόπα Mercosul 2000. Από την πλευρά της, η Μπόκα είχε βγάλει νοκ - άουτ την Ατλέτικο Μινέιρο στους τελικούς του Κόπα Νίκολας Λεός 1993 και στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες 1978.

Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ, που είχε χάσει με 1-0 από τη Βέλες στην Αργεντινή, αλλά επικράτησε 3-1 στη ρεβάνς του Ισημερινού. Οι «τορέρος» (Μπαρτσελόνα) απέκλεισαν για δεύτερη φορά στην ιστορία τους σύλλογο από την Αργεντινή για τις διοργανώσεις της CONMEBOL. Η πρώτη φορά ήταν στους «4» του Κόπα Λιμπερταδόρες 1990, όταν έθεσαν νοκ - άουτ τη Ρίβερ Πλέιτ. Μεγάλη επιτυχία και για τη Σάο Πάολο, που είχε παραχωρήσει 1-1 στο «Μορουμπί» απέναντι στη Ράσινγκ Κλουμπ, αλλά επιβλήθηκε με 3-1 στην Αργεντινή, με τον 28χρονο διεθνή Αργεντινό επιθετικό Εμιλιάνο Ριγκόνι (πρώην παίκτη των Ζενίτ, Αταλάντα, Σαμπντόρια και Ελτσε) να σημειώνει δύο γκολ. Να σημειωθεί, ότι αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Παουλίστας εις βάρος της «ακαντέμια» (Ράσινγκ) για τις διοργανώσεις της CONMEBOL, μετρώντας πριν 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Αλλη μια ομάδα που πανηγύρισε μια σημαντική πρόκριση ήταν η Ρίβερ Πλέιτ, που είχε φέρει 1-1 κόντρα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς στο πρώτο παιχνίδι, αλλά επικράτησε με 2-0 στον επαναληπτικό, με δύο γκολ του 30χρονου φορ Μπράιαν Ρομέρο. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η «λα μπάντα» (Ρίβερ) έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των 13 εκτός έδρας ματς χωρίς νίκη (7 ισοπαλίες και 6 ήττες) απέναντι σε συμπατριώτες της (κλαμπ από την Αργεντινή), στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Στην προημιτελική φάση της φετινής διοργάνωσης θα βρεθεί και η Ολίμπια Ασουνθιόν, που απέκλεισε στη διαδικασία των πέναλτι (5-4) την Ιντερνασιονάλ, έπειτα από το 0-0, τόσο στην Παραγουάη, όσο και στη Βραζιλία. Να σημειωθεί, ότι η Ολίμπια είχε αποκλείσει την Ιντερνασιονάλ από την άσπρη βούλα (0-1 στην Παραγουάη, 2-3 και 3-5 πεν. στη Βραζιλία) και στην ημιτελική φάση του Κόπα Λιμπερταδόρες 1989.

Εξάλλου, οι δύο τελευταίες νικήτριες της διοργάνωσης, η Φλαμένγκο το 2019 και η Παλμέιρας το 2020 προκρίθηκαν στους «8». Η «Φλα» μετά το υπέρ της 1-0 στην Αργεντινή, επικράτησε της Ντεφένσα ι Χουστίσια και στη Βραζιλία, αυτή τη φορά με 4-1. Δύο γκολ σημείωσε ο 27χρονος φορ και πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Βιτίνιο, ενώ ο 27χρονος διεθνής Ουρουγουανός μέσος Χεορχιάν ντε Αρασκέτα πέτυχε ένα γκολ και έδωσε και μια ασίστ. Από την πλευρά της, η «βερντάο» επιβλήθηκε 1-0 της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και στο Σάο Πάολο, ενώ με το ίδιο σκορ είχε ολοκληρωθεί η αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Σαντιάγκο της Χιλής. Το μοναδικό τέρμα στον επαναληπτικό σημείωσε ο 32χρονος διεθνής αμυντικός Μάρκος Ρότσα. Η ρεβάνς της Φλουμινένσε απέναντι στη Σέρο Πορτένιο, με τους Βραζιλιάνους να έχουν επικρατήσει με 2-0 στην Παραγουάη μετατέθηκε για την επόμενη εβδομάδα, εξαιτίας προσωπικού θέματος του προπονητή της «σικλόν» (Σ. Πορτένιο) Φρανσίσκο Αρτσε.

Συνοπτικά η φάση των «16»

Μπόκα Τζούνιορς - Ατλ. Μινέιρο 0-0
Ατλ. Μινέιρο - Μπόκα Τζούνιορς 0-0, 3-1 πεν.

Σέρο Πορτένιο - Φλουμινένσε 0-2 (49’ Νενέ, 61’ Εγκίντιο)
Φλουμινένσε - Σέρο Πορτένιο 3/8

Σάο Πάολο - Ράσινγκ Κλουμπ 1-1 (35’ Βίτορ Μπουένο - 45’+1 Κοπέτι)
Ράσινγκ Κλουμπ - Σάο Πάολο 1-3 (63’ Κορέα - 44’ και 57’ Ριγκόνι, 48’ Μαρκίνιος)

Ουν. Κατόλικα - Παλμέιρας 0-1 (42’ πεν. Ραφαέλ Βέιγκα)
Παλμέιρας - Ουν. Κατόλικα 1-0 (36’ Μάρκος Ρότσα)

Βέλες - Μπαρτσελόνα Σ.Κ. 1-0 (7’ Λουσέρο)
Μπαρτσελόνα Σ.Κ. - Βέλες 3-1 (24’ Αν. Πρεσιάδο, 69’ πεν. Κορτές, 80’ Περλάτσα - 48’ Λουσέρο)

Ντεφένσα - Φλαμένγκο 0-1 (21’ Μάικλ)
Φλαμένγκο - Ντεφένσα 4-1 (9’ Ροντρίγκο Κάιο, 66’ Ντε Αρασκέτα, 83’ και 90’+4 Βιτίνιο - 41’ Λοαΐσα)

Ρίβερ Πλέιτ - Αρχεντίνος Τζούνιορς 1-1 (10’ Σουάρες - 40’ Χάουτσε)
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ 0-2 (35’ και 54’ Ρομέρο)

Ολίμπια - Ιντερνασιονάλ 0-0
Ιντερνασιονάλ - Ολίμπια 0-0, 4-5 πεν.

Συνοπτικά η φάση των «8»

Ολίμπια - Φλαμένγκο
Φλαμένγκο - Ολίμπια

Ρίβερ Πλέιτ - Ατλ. Μινέιρο
Ατλ. Μινέιρο - Ρίβερ Πλέιτ

Σάο Πάολο - Παλμέιρας
Παλμέιρας - Σάο Πάολο

Φλουμινένσε/Σέρο Πορτένιο - Μπαρτσελόνα Σ.Κ.
Μπαρτσελόνα Σ.Κ. - Φλουμινένσε/Σέρο Πορτένιο

  • Μπαρτσελόνα Σ.Κ., Barcelona S.C.
    Μπαρτσελόνα Σ.Κ., Barcelona S.C.
  • Ιντερνασιονάλ - Ολίμπια, Internacional vs. Olimpia
    Ιντερνασιονάλ - Ολίμπια, Internacional vs. Olimpia
  • Ρίβερ Πλέιτ, River Plate
    Ρίβερ Πλέιτ, River Plate
  • Σάο Πάολο, São Paulo
    Σάο Πάολο, São Paulo