Ατλέτικο Νασιονάλ, Atlético Nacional

Τον τίτλο η Ατλέτικο Νασιονάλ

Άλλες Ομάδες

Κολομβία

Νικήτρια του Τορνέο Απερτούρα 2022 στην Κολομβία αναδείχθηκε η Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η «βέρντε» είχε επικρατήσει 3-1 της Ντεπόρτες Τολίμα στον πρώτο τελικό που είχε γίνει στη Μεντεγίν. Στον επαναληπτικό που έγινε στην πόλη Ιμπαγκουέ οι γηπεδούχοι (Τολίμα) προηγήθηκαν στο 18ο λεπτό με αυτογκόλ του 32χρονου Αργεντινού αμυντικού Εμανουέλ Ολιβέρα, ενώ διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 36’ με τον 32χρονο επιθετικό Χουάν Καϊσέντο. Ωστόσο, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης ο 26χρονος μέσος Χαρλάν Μπαρέρα μείωσε σε 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ του ματς και εξασφάλισε το τρόπαιο για την Ατλέτικο Νασιονάλ! Πρόκειται, για το 17ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία του συλλόγου, επίδοση ρεκόρ στην Πριμέρα Α και πρώτο από το Τορνέο Απερτούρα 2017. Στην πρωταθλήτρια Ατλέτικο Νασιονάλ ξεχωρίζουν οι διεθνείς Αλνταΐρ Κιντάνα (τερματοφύλακας), Φελίπε Αγκιλάρ (αμυντικός), Αλβαρο Ανγκούλο (αμυντικός), Γέρσον Καντέλο (αμυντικός), Αντρές Αντράντε (μέσος), Αλεχάντερ Μεχία (μέσος), Μπαλντομέρο Περλάτσα (μέσος), Σεμπαστιάν Γκόμες (μέσος), Τζιοβάνι Μορένο (μέσος) και Ντορλάν Παμπόν (επιθετικός). Επίσης, σημαντικό ρόλο έχει ο βετεράνος φορ Τζέφερσον Ντούκε, πρώτος σκόρερ της ομάδας στο Τορνέο Απερτούρα 2022 με 8 γκολ, ενώ υπάρχουν και αξιόλογοι νεαροί ποδοσφαιριστές, όπως ο τερματοφύλακας Κέβιν Μίερ, οι αμυντικοί Χουάν Νταβίντ Καμπάλ και Κρίστιαν Ντεβενίς και οι μέσοι Χαρλάν Μπαρέρα και Νέλσον Παλάσιο. Προπονητής της «βέρντε» είναι ο 64ος Ερνάν Ντάριο Ερέρα, ο οποίος πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιο του με την Ατλέτικο Νασιονάλ, μετά το Κύπελλο Κολομβίας το 2018.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΝΤ. ΤΟΛΙΜΑ: Κουέστα - Ερνάντες, Μόγια, Κινιόνες, Μαρουλάντα (90’+3 Μοσκέρα)- Ουρένια (90’+3 Ρανγκέλ), Ροβίρα - Λουκουμί, Κατάνιο, Ιμπαργκουέν (18’ Μιράντα) - Καϊσέντο (72’ Ραμίρες)

ΑΤΛ. ΝΑΣΙΟΝΑΛ: Μίερ - Καντέλο, Ολιβέρα, Καμπάλ, Μπανγκέρο - Γκόμες (82’ Μπαρέρα), Τζον Ντούκε (46’ Μεχία) - Παμπόν (90’+3 Αγκιλάρ), Αντράντε (46’ Γκουζμάν), Μαντίγια (64’ Μορένο) - Τζέφερσον Ντούκε

Οι τελικοί της διοργάνωσης

Ατλ. Νασιονάλ - Ντ. Τολίμα 3-1 (43’ Μπανγκέρο, 71’ Καντέλο, 90’+3 Αντράντε - 23’ Πλάτα)
Ντ. Τολίμα - Ατλ. Νασιονάλ 2-1 (18’ αυτ. Ολιβέρα, 36’ Καϊσέντο - 90’+1 Μπαρέρα)