Ουρουγουάη, Uruguay

Σπουδαίο «διπλό» η Ουρουγουάη

Φωτογραφία

http://www.conmebol.com/es

Πρωταθλήματα

Mundial

Με σκορ 3-0 επιβλήθηκε της Κολομβίας στην Μπαρανκίγια η Ουρουγουάη!

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για την 3η αγωνιστική στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022 στη ζώνη της Νότιας Αμερικής. Οι «τσαρούας» (Ουρουγουάη) διατηρήθηκαν στις θέσεις που δίνουν την πρόκριση, αντίθετα οι «καφετέρος» υποχώρησαν εκτός της πρώτης 5αδας στην κατάταξη. Ο Εντισον Καβάνι, που βρήκε και δίχτυα, συμπλήρωσε 117 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και έγινε ο 3ο παίκτης με τις περισσότερες παρουσίες στην εθνική Ουρουγουάης. Πρώτος είναι ο Ντιέγκο Γκοντίν με 138 ματς. Εξάλλου, στην κορυφή της βαθμολογίας του προκριματικού ομίλου με 9 πόντους βρίσκεται η Βραζιλία, που «λύγισε» με 1-0 την αντίσταση της Βενεζουέλα. Να σημειωθεί, ότι η «σελεσάο μπραζιλέιρα» παραμένει αήττητη απέναντι στη «βινοτίντο» (Βενεζουέλα) σε επίπεδο προκριματικής φάσης Μουντιάλ, έχοντας απολογισμό 16 νίκες και 1 ισοπαλία σε 17 ματς!

Στη 2η θέση της βαθμολογίας με 7 πόντους ακολουθεί η Αργεντινή, που παραχώρησε ισοπαλία με σκορ 1-1 στην Παραγουάη. Η τελευταία απέφυγε την ήττα ως φιλοξενούμενη της «αλμπισελέστε», σε προκριματική φάση Μουντιάλ, για 7η φορά στις 8 τελευταίες επισκέψεις της! Στην 3η θέση με 6 βαθμούς βρίσκεται ο Ισημερινός, έπειτα από την πολύτιμη εκτός έδρας νίκη με 3-2 εις βάρος της Βολιβίας. Για την «τρικολόρ» (Ισημερινός) αυτή ήταν η 13η νίκη στις συνολικά 16 (επίσης 2 ισοπαλίες και μια ήττα) πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της με τη «βέρδε» (Βολιβία).

Εν τω μεταξύ, η Χιλή επικράτησε 2-0 του Περού στο «Clásico del Pacífico», με τον Αρτούρο Βιντάλ να σημειώνει τα δύο γκολ της αναμέτρησης και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση. Ο 33χρονος διεθνής μέσος της Ιντερ, σκόραρε δύο τέρματα με το εθνόσημο για 7η φορά στην καριέρα του!

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Βολιβία - Ισημερινός 2-3 (37’ Αρσε, 60’ Μάρτινς - 46’ Καϊσέδο, 55’ Μένα, 88’ πεν. Γκρουέζο)

Αργεντινή - Παραγουάη 1-1 (41’ Γκονζάλες - 21’ πεν. Ρομέρο)

Κολομβία - Ουρουγουάη 0-3 (5’ Καβάνι, 54’ πεν. Σουάρες, 73’ Νούνιες)

Χιλή - Περού 2-0 (20’ και 35’ Βιντάλ)

Βραζιλία - Βενεζουέλα 1-0 (67’ Ρομπέρτο Φιρμίνο)

Η βαθμολογία

*Βραζιλία 9π. (+8 συντελεστής τερμάτων)
*Αργεντινή 7π. (+2)
*Ισημερινός 6π. (+2)
*Ουρουγουάη 6π. (+2)
**Παραγουάη 5π. (+1)
Χιλή 4π. (+1)
Κολομβία 4π. (0)
Περού 1π. (-4)
Βενεζουέλα 0π. (-5)
Βολιβία 0π. (-7)

*Προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

**Προκρίνεται στα πλέι - οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

  • Βραζιλία, Brazil
    Βραζιλία, Brazil
  • Αργεντινή, Argentina
    Αργεντινή, Argentina
  • Χιλή, Chile
    Χιλή, Chile
  • Ισημερινός, Ecuador
    Ισημερινός, Ecuador