Φλουμινένσε, Fluminense

Σπουδαίες νίκες Ατλ. Μινέιρο, Φλουμινένσε, Μπραγκαντίνο

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Συνέχεια στις επιτυχίες για τις Ατλέτικο Μινέιρο, Φλουμινένσε και Μπραγκαντίνο στο ξεκίνημα του Μπραζιλεϊράο Α’ 2021.

Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η «γκάλο» (Ατλ. Μινέιρο) κέρδισε με 1-0 την Ιντερνασιονάλ και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας με 9 πόντους. Το μοναδικό τέρμα των νικητών της αναμέτρησης σημείωσε ο 25χρονος μέσος Νάταν, έπειτα από ασίστ του Χουλκ. Στους 8 βαθμούς και την 5η θέση στην κατάταξη βρίσκεται η Φλουμινένσε, που «λύγισε» την αντίσταση της Σάντος με γκολ του 39χρονου μέσου Νενέ, ο οποίος στο παρελθόν διακρίθηκε με την παρουσία του στην Ευρώπη, αγωνιζόμενος σε Μονακό και Παρί Σεν Ζερμέν, μεταξύ άλλων. Σπουδαία νίκη πανηγύρισε και η Μπραγκαντίνο, που επικράτησε 2-1 της Κορίνθιανς και «φιγουράρει» στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 πόντους. Είναι αξιοσημείωτο ότι η «Μπράγκα» έχει ηττηθεί μια φορά στις 6 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις της ως φιλοξενούμενη της «τιμάο» (Κορίνθιανς), έχοντας συνολικό απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Εξάλλου, στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 πόντους παρέμεινε η Φορταλέτσα, που απέσπασε 0-0 από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε, ενώ η Παλμέιρας επέστρεψε στις νίκες και με 7 βαθμούς βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης. Συγκεκριμένα, η «βερντάο» επιβλήθηκε 3-0 της Ζουβεντούδε, έχοντας ως σκόρερς τον 30χρονο επιθετικό Ντέιβερσον και τον 25χρονο φορ Μπρένο Λόπες, ενώ το πρώτο τέρμα προήλθε από αυτογκόλ του 31ος ετών αμυντικού Ουΐλιαμ Ματέους. Για τους Παουλίστας αυτή ήταν η πρώτη νίκη ως φιλοξενούμενοι της «Ζούβε», στο πλαίσιο του Μπραζιλεϊράο Α’, από το 2005. Τρίποντο, μετά από δύο αγωνιστικές πήρε η Μπαΐα, που επικράτησε 2-1 της Σεαρά και με 7 βαθμούς είναι 7η στο βαθμολογικό πίνακα. Τα δύο γκολ της «Μπαέα» στο παιχνίδι πέτυχε ο 32χρονος επιθετικός Ζιλμπέρτο, που έφτασε συνολικά τα 4 τέρματα σε ισάριθμες συμμετοχές στη διοργάνωση.

Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η πρώτη νίκη της Σπορτ Ρεσίφε στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021. Η «λεάο» κέρδισε με 1-0 την Γκρέμιο, έχοντας για σκόρερ τον 30χρονο αμυντικό Σαντέρ. Να σημειωθεί, ότι η Σπορτ Ρεσίφε συμπλήρωσε 7 ματς αήττητη ως γηπεδούχος απέναντι στην Γκρέμιο, έχοντας ρεκόρ 4 νίκες και 3 ισοπαλίες. Εκτός από την «ιμορτάλ Γκαούτσο» (2 φορές πρωταθλήτρια Βραζιλίας), που είναι τελευταία στην κατάταξη χωρίς πόντο, απογοητευτικό είναι το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και της Σάο Πάολο (6 φορές πρωταθλήτρια Βραζιλίας), που παραχώρησε 1-1 στη Σαπεκοένσε και παραμένει χωρίς νίκη στη διοργάνωση!

Συνοπτικά η 4η αγωνιστική

Σάο Πάολο - Σαπεκοένσε 1-1 (13’ Εντερ - 70’ Κάιο Νούνες)

Ιντερνασιονάλ - Ατλ. Μινέιρο 0-1 (2’ Νάτανα)

Ατλ. Παραναένσε - Φλαμένγκο ανβλ.

Κορίνθιανς - Μπραγκαντίνο 1-2 (19’ Ρόνι - 52’ Αντερλάν, 85’ Ραμίρες)

Ζουβεντούδε - Παλμέιρας 0-3 (53’ αυτ. Ουΐλιαμ Ματέους, 63’ Ντέιβερσον, 87’ Μπρένο Λόπες)

Αμέρικα Μινέιρο - Κουϊάμπα 0-0

Φλουμινένσε - Σάντος 1-0 (51’ Νενέ)

Σεαρά - Μπαΐα 1-2 (16’ Σάουλο Μινέιρο - 31’ πεν. και 35’ Ζιλμπέρτο)

Ατλ. Γκοϊανιένσε - Φορταλέτσα 0-0

Σπορτ Ρεσίφε - Γκρέμιο 1-0 (34’ Σαντέρ)

  • Ιντερνασιονάλ - Ατλ. Μινέιρο, Internacional vs. Atlético Mineiro
    Ιντερνασιονάλ - Ατλ. Μινέιρο, Internacional vs. Atlético Mineiro
  • Σπορτ Ρεσίφε - Γκρέμιο, Sport Recife vs. Grêmio
    Σπορτ Ρεσίφε - Γκρέμιο, Sport Recife vs. Grêmio
  • Μπραγκαντίνο, Red Bull Bragantino
    Μπραγκαντίνο, Red Bull Bragantino
  • Παλμέιρας, Palmeiras
    Παλμέιρας, Palmeiras