Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ

Σαρωτική η Μπαρτσελόνα Σ.Κ.

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Με εντυπωσιακό τρόπο εξασφάλισε την πρόκρισή της στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020 η Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ.

Ο σύλλογος από τον Ισημερινό είχε επικρατήσει 1-0 της Σέρο Πορτένιο στο πρώτο παιχνίδι και στη ρεβάνς που έγινε στην Παραγουάη επιβλήθηκε με 4-0! Ο 30χρονος διεθνής με τον Ισημερινό επιθετικός Φιντέλ Μαρτίνες σημείωσε δύο γκολ και έδωσε και μία ασίστ. Για τη «σικλόν» (Σ. Πορτένιο) αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση εντός έδρας ήττα στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες από το 1-5 κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ το 2005.

Στη φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες 2020 θα βρεθεί και η Ιντερνασιονάλ Βραζιλίας. Ο σύλλογος από το Πόρτο Αλέγκρε είχε πάρει 0-0 στην Κολομβία από την Ντεπόρτες Τολίμα και στον επαναληπτικό κέρδισε 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο 36χρονος διεθνής Περουβιανός φορ Πάολο Γκερέρο, ο οποίος αγωνιστηκε στην Ευρώπη με την Μπάγερν και το Αμβούργο.

Εξάλλου, στη διαδικασία των πέναλτι απέκλεισε την Ατλέτικο Τουκουμάν Αργεντινής η Μεντεγίν Κολομβίας. Η τελευταία φορά που η «DIM» (Μεντεγίν) είχε κερδίσει την πρόκριση από την άσπρη βούλα στο πλαίσιο διοργανώσεων της CONMEBOL ήταν το 2003 εις βάρος της Σέρο Πορτένιο για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Στη φάση των γκρουπ θα αγωνιστεί και η Γκουαρανί Παραγουάης που έκανε το «νταμπλ» απέναντι στην Παλεστίνο, αφού μετά το υπέρ της 1-0 στη Χιλή τη νίκησε και με 2-1 στην Παραγουάη.

Συνοπτικά η 3η προκριματική φάση

Μεντεγίν (ΚΟΛ) - ΑΤΛ. Τουκουμάν (ΑΡΓ) 1-0 (16’ Ρικάρτε)

ΑΤΛ. Τουκουμάν (ΑΡΓ) - Μεντεγίν (ΚΟΛ) 1-0 {2-4 πεν.} (20’ Ερέντια)

 

Μπαρτσελόνα Σ.Κ. (ΙΣΗ) - Σέρο Πορτένιο (ΠΑΡ) 1-0 (25’ Μαρτίνες)

Σέρο Πορτένιο (ΠΑΡ) - Μπαρτσελόνα Σ.Κ. (ΙΣΗ) 0-4 (34’ Λ. Μαρτίνες, 66’ και 82’ Φ. Μαρτίνες, 73’ Ντίας)

 

Τολίμα (ΚΟΛ) - Ιντερνασιονάλ (ΒΡΑ) 0-0

Ιντερνασιονάλ (ΒΡΑ) - Τολίμα (ΚΟΛ) 1-0 (45’+4 Γκερέρο)

 

Παλεστίνο (ΧΙΛ) - Γκουαρανί (ΠΑΡ) 0-1 (45’+1 Ρέντες)

Γκουαρανί (ΠΑΡ) - Παλεστίνο (ΧΙΛ) 2-1 (49’ Μπομπαντίγια, 83’ Ρέντες - 45’+1 Μπενέγκας)

*Με italics οι ομάδες που προκρίθηκαν

  • Μεντεγίν
    Μεντεγίν
  • Γκουαρανί
    Γκουαρανί
  • Ιντερνασιονάλ
    Ιντερνασιονάλ