Περού, Peru

Πρώτη νίκη για το Περού

Πρωταθλήματα

Mundial

Την πρώτη του νίκη στην προκριματική φάση στη ζώνη της Νότιας Αμερικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022 πανηγύρισε το Περού.

Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής η «μπικολόρ» (Περού) επικράτησε 2-1 του Ισημερινού και έφτασε τους 4 βαθμούς στην κατάταξη, κατέχοντας τη 10η θέση. Η «Λα Τρι» (Ισημερινός) έμεινε στους 9 πόντους και την 3η θέση, ενώ ηττήθηκε από τους Περουβιανούς για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε προκριματική φάση Μουντιάλ. Την ίδια στιγμή, η Βραζιλία συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, κάνοντας το «6 στα 6», έπειτα από την επικράτησή της με 2-0 εις βάρος της Παραγουάης, που υποχώρησε στην 6η θέση της βαθμολογίας με 7 βαθμούς. Είναι αξιοσημείωτο, ότι η «σελεσάο μπραζιλέιρα» επικράτησε εκτός έδρας της «αλμπιρόχα» (Παραγουάη), για την προκριματική φάση Μουντιάλ, για πρώτη φορά από το 1985, όταν κέρδισε 2-0 με γκολ των Κασαγκράντε και Ζίκο. Επίσης, ο Νεϊμάρ σκόραρε και έφτασε τα 11 γκολ σε προκριματική φάση Μουντιάλ, «πιάνοντας» τους Ζίκο και Ρομάριο, στη 1η θέση με τους κορυφαίους σκόρερς της Βραζιλίας σε προκριματικά Μουντιάλ.

Στην Μπαρανκίγια η Κολομβία βρέθηκε να χάνει από την Αργεντινή με δύο γκολ διαφορά στο 8ο λεπτό, ωστόσο πήρε την ισοπαλία (2-2), ισοφαρίζοντας στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης με τον 28χρονο επιθετικό Μιγκέλ Μπόρχα. Η «αλμπισελέστε» (Αργεντινή) με 12 βαθμούς βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης, ενώ οι «καφετέρος» (Κολομβία) με 8 πόντους ανέβηκαν στην 5η θέση. Να σημειωθεί, ότι ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τις 143 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος και πέρασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας, με τον πρώτο Χαβιέρ Μασεράνο να «μετράει» 147 παρουσίες. Ισόπαλο, χωρίς τέρματα έληξε το ματς της Βενεζουέλα απέναντι στην Ουρουγουάη, αποτέλεσμα που άφησε τη «βινοτίντο» (Βενεζουέλα) στην 9η θέση με 4 βαθμούς και ανέβασε τους «τσαρούας» στην 4η με 8 πόντους. Οι τελευταίοι παραμένουν αήττητοι (1 νίκη και 3 ισοπαλίες) στις 4 τελευταίες επισκέψεις τους στη Βενεζουέλα για την προκριματική φάση Μουντιάλ.

Εξάλλου, στο Σαντιάγκο η Χιλή παραχώρησε 1-1 στη Βολιβία και υποχώρησε στην 7η θέση με 6 βαθμούς, ενώ ακολουθεί στην 8η η «βέρδε» (Βολιβία) με 5 πόντους. Για την τελευταία βρήκε δίχτυα ο 33χρονος επιθετικός Μαρτσέλο Μορένο, ο οποίος έφτασε συνολικά τα 18 γκολ σε προκριματική φάση Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, τα πέτυχε σε σύνολο 47 συμμετοχών στις προκριματικές φάσεις για τα Μουντιάλ 2010, 2014, 2018 και 2022.

Συνοπτικά η 8η αγωνιστική

Ισημερινός - Περού 1-2 (90’+2 Πλάτα - 62’ Κουέβα, 88’ Αντβίνκουλα)

Βενεζουέλα - Ουρουγουάη 0-0

Κολομβία - Αργεντινή 2-2 (51’ πεν. Μουριέλ, 90’+4 Μπόρχα - 3’ Ρομέρο, 8’ Παρέδες)

Παραγουάη - Βραζιλία 0-2 (4’ Νεϊμάρ, 90’+3 Λούκας Πακετά)

Χιλή - Βολιβία 1-1 (69’ Πούλγκαρ - 82’ πεν. Μάρτινς)

Η βαθμολογία

*Βραζιλία 18π. (+14 συντελεστής τερμάτων)
*Αργεντινή 12π. (+4)
*Ισημερινός 9π. (+4)
*Ουρουγουάη 8π. (0)
**Κολομβία 8π. (-2)
Παραγουάη 7π. (-1)
Χιλή 6π. (0)
Βολιβία 5π. (-5)
Βενεζουέλα 4π. (-6)
Περού 4π. (-8)

*Προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

**Προκρίνεται στα πλέι - οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου

 

  • Χιλή - Βολιβία, Chile vs. Bolivia
    Χιλή - Βολιβία, Chile vs. Bolivia
  • Κολομβία - Αργεντινή, Colombia vs. Argentina
    Κολομβία - Αργεντινή, Colombia vs. Argentina
  • Παραγουάη - Βραζιλία, Paraguay vs. Brazil
    Παραγουάη - Βραζιλία, Paraguay vs. Brazil
  • Βενεζουέλα - Ουρουγουάη, Venezuela vs. Uruguay
    Βενεζουέλα - Ουρουγουάη, Venezuela vs. Uruguay