Πενιαρόλ, Peñarol

Πρωταθλήτρια Ουρουγουάης η Πενιαρόλ

Κύριες Ομάδες

Ουρουγουάη

Το τρόπαιο της Πριμέρα Ντιβισιόν 2021 στην Ουρουγουάη σήκωσε η Πενιαρόλ.

Η κάτοχος του Τορνέο Κλαοσούρα 2021 αναμετρήθηκε με την αντίστοιχη του Τορνέο Απερτούρα 2021 Πλάζα Κολονία στον ημιτελικό για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ουρουγουάης για το 2021. Το ματς που έγινε στο «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο έληξε ισόπαλο με σκορ 1-1, αλλά η Πενιαρόλ επικράτησε με 8-7 στη διαδικασία των πέναλτι. Οι «αλμπιβέρδες (Κολονία) προηγήθηκαν στο 34ο λεπτό με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του 27χρονου φορ Ρέντσο Λόπες, αλλά οι «καρμπονέρος» ισοφάρισαν στο 39’ με τον 21ος ετών διεθνή επιθετικό Φακούντο Τόρες. Ετσι, η Πενιαρόλ εξασφάλισε το τρόπαιο, αφού στον τελικό θα αντιμετώπιζε την ομάδα που πήρε την 1η θέση στη συγκεντρωτική βαθμολογία της σεζόν, που ήταν η... Πενιαρόλ! Πρόκειται, για το 51ο πρωτάθλημα Ουρουγουάης στην ιστορία του συλλόγου (μαζί με τους τίτλους που κέρδισε με την ονομασία Σέντραλ Ουρούγκουαϊ Ρέιλγουεϊ Κρίκετ Κλαμπ), επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης. Στη 2η θέση με 48 τίτλους ακολουθεί η Νασιονάλ Μοντεβιδέο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΛΑΖΑ ΚΟΛΟΝΙΑ: Μέλε, Ροΰς Ντίας, Ζεμπάγιος, Ολιβέρα, Καμάργκο (90’+2 Σουρ), Γκιγιέρμε Καφέ (65’ Ρεντίν), Φερνάντες (90’+2 Ροντρίγκες), Καγιέρος, Λεονάι, Λόπες (105’ Ουμέρες), Ντίμπλε (96’ Μασία)

ΠΕΝΙΑΡΟΛ: Ντόουσον, Κάγκελμαχερ, Ροντρίγκες (70’ Μπουσκέτς), Γκονζάλες, Ελιζάλντε, Γκαργκάνο (82’ Μπετανκούρ), Σεπελίνι (105’ Ουάλας), Τριντάντε (100’ Μούστο), Κανόμπιο, Τόρες (105’ Γκαϊτάν), Α.Α. Μαρτίνες