Φλαμένγκο, Flamengo

Προβάδισμα οι Βραζιλιάνοι

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Οι Φλαμένγκο, Παλμέιρας και Φλουμινένσε κέρδισαν εκτός έδρας στα πρώτα τους παιχνίδια για τη φάση των «16» στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2021.

Συγκεκριμένα, η Φλαμένγκο επικράτησε 1-0 της Ντεφένσα ι Χουστίσια στην Αργεντινή, με σκόρερ τον 25χρονο φορ Μάικλ. Για τη «Φλα» αυτό ήταν το 9ο συνεχόμενο ματς σε επίπεδο CONMEBOL, που παρέμεινε αήττητη απέναντι σε κλαμπ από την Αργεντινή, έχοντας απολογισμό 3 νίκες και 6 ισοπαλίες! Με 1-0 επιβλήθηκε στη Χιλή της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα η Παλμέιρας, έχοντας ως σκόρερ τον 26χρονο μέσο Ραφαέλ Βέιγκα. Η κάτοχος του τίτλου συμπλήρωσε 13 εκτός έδρας αγώνες χωρίς ήττα (10 νίκες και 3 ισοπαλίες) στο Κόπα Λιμπερταδόρες, επίδοση - ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης! «Διπλό» πανηγύρισε και η Φλουμινένσε, που κέρδισε 2-0 τη Σέρο Πορτένιο στην Παραγουάη. Για τη «φλουζάο» βρήκαν δίχτυα ο 39χρονος πρώην παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, μεταξύ άλλων ομάδων, Νενέ και ο 35χρονος αμυντικός Εγκίντιο. Να σημειωθεί, ότι οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στην ημιτελική φάση του Κόπα Σουνταμερικάνα 2009, με τη «Φλου» να σημειώνει δύο νίκες. Εξάλλου, η Βέλες «λύγισε» την αντίσταση της Μπαρτσελόνα Σπόρτινγκ Κλουμπ με τέρμα του 29χρονου φορ Χουάν Μαρτίν Λουσέρο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η «φορτίν» παραμένει αήττητη ως γηπεδούχος κόντρα σε κλαμπ από τον Ισημερινό, στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες, έχοντας απολογισμό 6 νίκες και 3 ισοπαλίες σε συνολικά 9 ματς.

Από εκεί και πέρα, η Ατλέτικο Μινέιρο πήρε 0-0 από την Μπόκα Τζούνιορς στο Μπουένος Αιρες, όπου δεν έχει κερδίσει τους «χενέιζες» σε συνολικά 4 (2 ισοπαλίες και 2 ήττες) ματς για τις διοργανώσεις της CONMEBOL. Ισοπαλία με 0-0 απέσπασε στην Παραγουάη από την Ολίμπια η Ιντερνασιονάλ. Η τελευταία έχει ρεκόρ 2 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 4 ματς ως φιλοξενούμενη της «ντεκάνο» (Ολίμπια) στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες! Με ισοπαλία (1-1) ολοκληρώθηκε και το ματς ανάμεσα στη Σάο Πάολο και τη Ράσινγκ Κλουμπ στη Βραζιλία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον 26χρονο μέσο Βίτορ Μπουένο, αλλά η «ακαντέμια» απέφυγε την ήττα με τέρμα του 25χρονου επιθετικού Εντσο Κοπέτι. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης, με τη Ράσινγκ Κλουμπ να κερδίζει εκτός έδρας με 1-0 και να παραχωρεί 0-0 στο γήπεδό της. Με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε και το ματς της Ρίβερ Πλέιτ, απέναντι στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. Οι γηπεδούχοι (Ρίβερ) προηγήθηκαν με τον 33χρονο πρώην διεθνή φορ της Αντερλεχτ Ματίας Σουάρες, αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον 34χρονο πρώην διεθνή επιθετικό Γκαμπριέλ Χάουτσε. Οι δύο σύλλογοι είχαν αναμετρηθεί και στο πλαίσιο του Κόπα Λιμπερταδόρες το 1986, με την «μπίτσο» (Αρχεντίνος) να κερδίζει μια φορά και τα υπόλοιπα δύο παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα χωρίς γκολ. Αντίθετα, στο πλαίσιο του Σούπερ Κόπα Λιμπερταδόρες, η «λα μπάντα» (Ρίβερ) μετράει 4 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Συνοπτικά η φάση των «16»

Μπόκα Τζούνιορς - Ατλ. Μινέιρο 0-0
Ατλ. Μινέιρο - Μπόκα Τζούνιορς 20/7

Σέρο Πορτένιο - Φλουμινένσε 0-2 (49’ Νενέ, 61’ Εγκίντιο)
Φλουμινένσε - Σέρο Πορτένιο 20/7

Σάο Πάολο - Ράσινγκ Κλουμπ 1-1 (35’ Βίτορ Μπουένο - 45’+1 Κοπέτι)
Ράσινγκ Κλουμπ - Σάο Πάολο 20/7

Ουν. Κατόλικα - Παλμέιρας 0-1 (42’ πεν. Ραφαέλ Βέιγκα)
Παλμέιρας - Ουν. Κατόλικα 21/7

Βέλες - Μπαρτσελόνα Σ.Κ. 1-0 (7’ Λουσέρο)
Μπαρτσελόνα Σ.Κ. - Βέλες 21/7

Ντεφένσα - Φλαμένγκο 0-1 (21’ Μάικλ)
Φλαμένγκο - Ντεφένσα 21/7

Ρίβερ Πλέιτ - Αρχεντίνος Τζούνιορς 1-1 (10’ Σουάρες - 40’ Χάουτσε)
Αρχεντίνος Τζούνιορς - Ρίβερ Πλέιτ 21/7

Ολίμπια - Ιντερνασιονάλ 0-0
Ιντερνασιονάλ - Ολίμπια 22/7

  • Φλουμινένσε, Fluminense
    Φλουμινένσε, Fluminense
  • Παλμέιρας, Palmeiras
    Παλμέιρας, Palmeiras
  • Σάο Πάολο - Ράσινγκ Κλουμπ, São Paulo vs. Racing Club
    Σάο Πάολο - Ράσινγκ Κλουμπ, São Paulo vs. Racing Club
  • Βέλες, Vélez Sarsfield
    Βέλες, Vélez Sarsfield