Αμέρικα ντε Κάλι, América de Cali

Προβάδισμα για την Αμέρικα ντε Κάλι

Άλλες Ομάδες

Κολομβία

Επανήλθε η ποδοσφαιρική δράση στην Κολομβία, μετά τη διακοπή, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Ζούνιορ ηττήθηκε με 1-2 από την Αμέρικα ντε Κάλι, στον πρώτο τελικό της Σούπερλιγκα Κολομπιάνα. Πρόκειται, για το τρόπαιο που διεκδικούν οι πρωταθλήτριες του Τορνέο Απερτούρα και του Τορνέο Φιναλιτσασιόν της προηγούμενης χρονιάς. Στην προκειμένη περίπτωση, οι «καρχαρίες» (Ζούνιορ), κάτοχοι του Απερτούρα 2019, αναμετρήθηκαν με τους «κόκκινους διαβόλους», νικητές του Φιναλιτσασιόν 2019, στην Μπαρανκίγια. Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για τις 11/9 στο «Πασκουάλ Γκερέρο» της Κάλι.

Η Ζούνιορ προηγήθηκε στο 4’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του 27χρονου διεθνούς Κολομβιανού επιθετικού Μιγκέλ Μπόρχα, αλλά η Αμέρικα έκανε την ανατροπή στο σκορ, με αυτογκόλ του 23χρονου αμυντικού Γκαμπριέλ Φουέντες στο 81’ και με τέρμα του 24χρονου επιθετικού Ντούβαν Βεργκάρα ένα λεπτό αργότερα. Να σημειωθεί, ότι οι γηπεδούχοι έπαιζαν από το 23’ με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής του 30χρονου αμυντικού Ερμάν Μέρα. Επίσης, οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένο πέναλτι στο 25’ με τον 34χρονο διεθνή φορ Γκουστάβο Ράμος, πρώην παίκτη της Ντόρτμουντ, μεταξύ άλλων.  

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΖΟΥΝΙΟΡ: Βιέρα, Μέρα, Ροσέρο, Βιαφάρα, Φουέντες, Γκονζάλες (30’ Ντίτα), Μορένο, Πίκο (83’ Βάσκεθ), Γκουτιερες (53’ Μουρίγιο), Βαλένθια, Μπόρχα (53’ Σετρέ)

ΑΜΕΡΙΚΑ ΝΤΕ ΚΑΛΙ: Σαού, Σεγκόβια, Βελάσκο, Τόρες, Παζ, Καρασκάλ, Σιέρα (77’ Μορένο), Αρίας (61’ Πέρες), Κινιόνες (46’ Καμπρέρα - 84’ Ουρένια), Ράμος, Βεργκάρα