Λανούς, Lanús

Πέπε Σαντ, 41ος ετών, 284 γκολ, Λανούς

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Η Λανούς διπλασίασε τις νίκες της στην Πριμέρα Ντιβισιόν 2021 της Αργεντινής, με τον Πέπε Σαντ να ξεχωρίζει με την παρουσία του.

Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» πρώην διεθνής επιθετικός της «γκρανάτε» (Λανούς), που έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβισιόν της Αργεντινής στο Τορνέο Απερτούρα 1999, σημείωσε δύο γκολ στο 4-1 της ομάδας του εις βάρος της Κολόν για τη 2η αγωνιστική της διοργάνωσης. Ο Σαντ, που πέτυχε δύο τέρματα και την 1η αγωνιστική απέναντι στην Ατλέτικο Τουκουμάν, έφτασε έτσι τα 147 γκολ με τη φανέλα της Λανούς και συνολικά τα 284 στην καριέρα του! Είναι αξιοσημείωτο, ότι το πρώτο γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν το πέτυχε το 1999 απέναντι στη Χιμνάσια Λα Πλάτα, φορώντας τη φανέλα της Κολόν. Το 2011 πέρασε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, αλλά δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και αποχώρησε με προορισμό την Τιχουάνα του Μεξικό. Να σημειωθεί, ότι η Λανούς επικράτησε ως φιλοξενούμενη της Κολόν για 4η φορά στις 5 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους! Στους 6 βαθμούς στην κατάταξη βρίσκονται και οι Πατρονάτο με την Γκοντόι Κρουζ. Συγκεκριμένα, η «πατρόν» επικράτησε 2-0 της Σαρμιέντο, ενώ η «τόμπα» επιβλήθηκε 2-1 της Ντιφένσα ι Χουστίσια, κάνοντας και ανατροπή στο σκορ. Αυτή ήταν και η πρώτη εκτός έδρας επικράτηση της Γκοντόι Κρουζ εις βάρος της Ντιφένσα από το 2007.

Εξάλλου, τις πρώτες νίκες τους στη διοργάνωση σημείωσαν οι Σαν Λορέντσο, Ιντεπεντιέντε, Ρίβερ Πλέιτ, Σεντράλ, Ατλέτικο Τουκουμάν, Αλντοσίβι, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Ταγιέρες. Η «τσικλόν» (Σαν Λορέντσο) κέρδισε τη Σεντράλ Κόρντομπα με γκολ του 20χρονου μέσου Αλέξις Σαμπέγια, η «ρόχο» (Ιντεπεντιέντε) νίκησε την Εστουδιάντες ως φιλοξενούμενη για πρώτη φορά από το 2011, με τέρμα του 36χρονου, πρώην διεθνούς αμυντικού Χουάν Μανουέλ Ινσαουράλδε, που φόρεσε και τη φανέλα του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2013-14, ενώ από την πλευρά της, η «λα μπάντα» (Ρίβερ) επιβλήθηκε 4-0 της Ουνιόν Σάντα Φε, με τον 33χρονο πρώην διεθνή φορ Ματίας Σουάρες να σημειώνει ένα γκολ και να δίνει και δύο ασίστ. Επίσης, η Σεντράλ «λύγισε» την αντίσταση της Βέλες με τέρμα του 32χρονου μέσου Εμιλιάνο Βέκιο, η Ατλέτικο Τουκουμάν νίκησε την Ουρακάν με γκολ του 27χρονου μέσου Ραμίρο Καρέρα και η Αλντοσίβι επιβλήθηκε της Πλατένσε με τέρμα του 21ος ετών φορ Μπρίαν Γκουζμάν. Οσον αφορά την Αρχεντίνος Τζούνιορς κέρδισε τη Νιούελς με τέρμα του 26χρονου αμυντικού Λούκας Βιγιάλμπα, ενώ η «γκλόμπο» (Ουρακάν) νίκησε 2-0 την Αρσενάλ Σαραντί στο «Φρανσίσκο Καμπάσες».

Εν τω μεταξύ, η Μπόκα Τζούνιορς αγωνίστηκε με ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής στο 0-0 (δεύτερη ισοπαλία στη διοργάνωση) απέναντι στην Μπάνφιλντ, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυψαν με το πρωτόκολλο που ακολουθείται στην Πριμέρα Ντιβισιόν 2021 για την πανδημία του Covid-19.

Συνοπτικά η 2η αγωνιστική

Ατλ. Τουκουμάν - Ουρακάν 1-0 (20’ Καρέρα)

Πλατένσε - Αλντοσίβι 0-1 (63’ Γκουζμάν)

Κολόν - Λανούς 1-4 (39’ πεν. Φαρίας - 43’ Γκονζάλες, 57’ και 90’ Σαντ, 90’+4 Λόπες)

Σαν Λορέντσο - Σεντράλ Κόρντομπα 1-0 (20’ Σαμπέγια)

Ράσινγκ Κλουμπ - Χιμνάσια 0-0

Μπάνφιλντ - Μπόκα Τζούνιορς 0-0

Ντεφένσα - Γκοντόι Κρουζ 1-2 (22’ Μερεντιέλ - 83’ Λομόνακο, 87’ Οχέδα)

Πατρονάτο - Σαρμιέντο 2-0 (28’ Σόσα, 90’+6 Νιέβας)

Σεντράλ - Βέλες 1-0 (90’+4 Βέκιο)

Ρίβερ Πλέιτ - Ουνιόν 4-0 (12’ Ρομέρο, 34’ Σουάρες, 61’ Ντε Λα Κρουζ, 65’ Ντίας)

Εστουδιάντες - Ιντεπεντιέντε 0-1 (15’ Ινσαουράλντε)

Ταγιέρες - Αρσενάλ 2-0 (15’ Αούζκι, 79’ Βαλόγιες)

Αρχεντίνος Τζούνιορς - Νιούελς 1-0 (87’ Βιγιάλμπα)

  • Σεντράλ - Βέλες, Rosario Central vs. Vélez Sarsfield
    Σεντράλ - Βέλες, Rosario Central vs. Vélez Sarsfield
  • Γκοντόι Κρουζ, Godoy Cruz
    Γκοντόι Κρουζ, Godoy Cruz
  • Σαν Λορέντσο, San Lorenzo
    Σαν Λορέντσο, San Lorenzo
  • Ιντεπεντιέντε, Independiente
    Ιντεπεντιέντε, Independiente