Φλαμένγκο

Ο τίτλος στη Φλαμένγκο

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Το πρώτο Ρεκόπα Σουνταμερικάνα στην ιστορία της κατέκτησε η Φλαμένγκο.

Η διοργάνωση αποτελεί το Σούπερ Καπ της Νότιας Αμερικής με την κάτοχο του Κόπα Λιμπερταδόρες 2019 (Φλαμένγκο) να αντιμετωπίζει τη νικήτρια του Σουνταμερικάνα 2019 (Ντελ Βάγιε). Ο πρώτος τελικός στον Ισημερινό έληξε ισόπαλος 2-2, αλλά στον επαναληπτικό στη Βραζιλία η «Φλα» κέρδισε με 3-0. Το σκορ άνοιξε στο 19ο λεπτό ο Γκαμπιγκόλ και ακολούθησαν δύο γκολ του Γκέρσον (62’ και 89’).

Να σημειωθεί, ότι η «μενγκάο» (Φλαμένγκο) αγωνίστηκε από το 23ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του αμυντικού χαφ Ουΐλιαμ Αράο. Με 10 παίκτες έμειναν και οι φιλοξενούμενοι στο 86' έπειτα από την αποβολή του 22χρονου φορ Αλεχάντρο Καμπέσα.

Εξάλλου, για τη Φλαμένγκο αυτός είναι ο 6ος τίτλος σε επίπεδο CONMEBOL / FIFA. Είχαν προηγηθεί το Κόπα Λιμπερταδόρες και το Διηπειρωτικό Κύπελλο το 1981, το Κόπα ντε Ορο 1996, το Κόπα Μερκοσούρ 1999 και το περσινό Κόπα Λιμπερταδόρες.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Ντιέγκο Αλβες - Ραφίνια, Φιλίπε Λουΐς, Γκουστάβο Ενρίκε, Λέο Περέιρα - Ντε Αρασκαέτα (75’ Βιτίνιο), Γκέρσον, Ουΐλιαν Αράο, Εβερτον Ριμπέιρο (88’ Μίκαελ) - Γκαμπιγκόλ, Πέδρο (27’ Τιάγκο Μάια)

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΝΤΕΛ ΒΑΓΙΕ: Πίνος - Σούνκε, Σεγκόβια (66’ Καμπέσα), Μπ. Καϊσέδο (55’ Γκερέρο), Πρεσιάδο - Πεγιεράνο, Φαραβέλι (75’ Ντάνι Νιέτο) - Σάντσες, Φράνκο, Μουρίγιο - Τόρες