Στοιχηματικές εκτιμήσεις
Προγνωστικά

Το μομέντουμ με Πενιαρόλ, Σέρο Πορτένιο

Φωτογραφίες από

www.auf.org.uy

Ακολουθούν τρεις στοιχηματικές εκτιμήσεις από τα πρωταθλήματα Ουρουγουάης, Παραγουάης και Κολομβίας.

Στην Ουρουγουάη δεσπόζει το παραδοσιακό ντέρμπι της χώρας ανάμεσα στην Πενιαρόλ και τη Νασιονάλ. Οι δύο ομάδες «αιφνιδιάστηκαν» στο Τορνέο Απερτούρα 2021 από την εκπληκτική πορεία της Πλάζα Κολονία, που κατέκτησε τελικά τον τίτλο. Ετσι, το Τορνέο Κλαοσούρα 2021 είναι η ευκαιρία τους για να πανηγυρίσουν έναν εγχώριο τίτλο και στο τέλος να διεκδικήσουν και το τρόπαιο του υπερ - πρωταθλητή για το 2021. Τη δεδομένη χρονική στιγμή οι «καρμπονέρος» (Πενιαρόλ) βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, έχοντας κερδίσει τα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια τους στη διοργάνωση και κατέχουν την 1η θέση της βαθμολογίας με 19 πόντους (6-1-1). Λιγότερο σταθερή η πορεία των «άλμπος» (Νασιονάλ), που προέρχονται από δύο αποτυχημένα αποτελέσματα (2-2 με τη Ρεντίστας και ήττα με 1-0 από την Ουόντερερς Μοντεβιδέο), με συνέπεια να υποχωρήσουν στην 4η θέση της κατάταξης με 14 πόντους (4-2-2). Το αγωνιστικό μομέντουμ και γενικά η περισσότερο σταθερή πορεία της Πενιαρόλ τη φετινή σεζόν, θα με ωθήσουν να επιλέξω τη νίκη της στο «Clásico del fútbol uruguayo».

Παραδοσιακό ντέρμπι έχει το πρόγραμμα και στην Παραγουάη με τη Σέρο Πορτένιο να αντιμετωπίζει την Ολίμπια. Όπως στο ζευγάρι Πενιαρόλ - Νασιονάλ, έτσι και σε αυτό τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες με διαφορετικό αγωνιστικό μομέντουμ. Μάλιστα, η διαφορά είναι μεγαλύτερη, αφού η «τσικλόν» (2η θέση, 25π. 7-4-2) διεκδικεί τον τίτλο στο Τορνέο Κλαοσούρα 2021, αντίθετα η «ρέι ντε Κόπας» (Ολίμπια, 10η θέση, 12π. 4-0-9) έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την έξοδό της στις διοργανώσεις της CONMEBOL για το 2022, με βάση τη συγκεντρωτική βαθμολογία (Απερτούρα 2021 - Κλαοσούρα 2021) της χρονιάς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Σέρο Πορτένιο προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες, ενώ 3 σερί επιτυχίες μετράει και ως γηπεδούχος απέναντι στην Ολίμπια. Η καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και το ισχυρότερο κίνητρο με «οδηγούν» να επιλέξω τη νίκη της Σέρο Πορτένιο.

Η τρίτη στοιχηματική εκτίμηση προέρχεται από το Τορνέο Φιναλιτσασιόν 2021 της Κολομβίας και τις προσπάθειες των ομάδων να εξασφαλίσουν μια θέση στην πρώτη 8αδα της βαθμολογίας που «κλειδώνει» τη συμμετοχή στα πλέι - οφ της διοργάνωσης. Στο πλαίσιο αυτό η Ντεπορτίβο Κάλι (9η θέση, 24π. 6-6-4) φιλοξενείται από την Ατλέτικο Ουΐγια (20η θέση, 7π. 1-4-11). Η «βερδιμπλάνκο» (Ντ. Κάλι) είχε σκαμπανεβάσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό (4ν. -3ισ. -0ητ. από τις 20/9) και διεκδικεί με αξιώσεις ένα «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αντίθετα, οι «μπαμπουκέρος» (Ουΐγια), νεοφώτιστοι στην Πριμέρα Α’, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στα αγωνιστικά δεδομένα της μεγαλύτερη κατηγορίας, με συνέπεια να υποβιβαστούν και μαθηματικά στην Πριμέρα Β’. Το ματς δεν είναι εύκολο, εκτιμώ όμως ότι η καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της Ντεπορτίβο Κάλι, σε συνδυασμό με το περισσότερο ποιοτικό ρόστερ της, τις δίνουν το προβάδισμα για τη νίκη.