Αρσεναλ Σαραντί, Arsenal Sarandi
Νέα
Copa Sudamericana

Κόπα Σουνταμερικάνα 2007

Το 2002 η ηγεσία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) αποφάσισε να καταργήσει, τόσο το Copa Mercosur, όσο και το Copa Merconorte και στη θέση τους να δημιουργηθεί μια νέα διοργάνωση, το Κόπα Σουνταμερικάνα, στα πρότυπα του Κυπέλλου UEFA. Στη συνέχεια, ακολουθεί ένα αφιέρωμα στους νικητές της διοργάνωσης.

Κόπα Σουνταμερικάνα 2007

Η Αρσενάλ Σαραντί κέρδισε το Κόπα Σουνταμερικάνα 2007, το πρώτο της τρόπαιο σε επίπεδο CONMEBOL. Να σημειωθεί, ότι το κλαμπ από την Αργεντινή κατέκτησε διεθνής διασυλλογική διοργάνωση, χωρίς να έχει κερδίσει πρώτα το εθνικό πρωτάθλημα. Στην Αρσενάλ Σαραντί του 2007 ξεχώριζαν με την παρουσία τους οι αμυντικοί Ανιμπάλ Ματεγιάν και Κρίστιαν Ντίας, ο μέσος Αντρές Σαν Μαρτίν και ο επιθετικός Αλεχάντρο Γκόμες, νυν αρχηγός της Αταλάντα. Προπονητής του συλλόγου ήταν ο Γκουστάβο Αλφάρο, ο οποίος στη δεύτερη (2010-14) παρουσία του στην Αρσενάλ πανηγύρισε επίσης, ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και ένα Σούπερ Καπ Αργεντινής.

Η Αρσενάλ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της από την 1η φάση της διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας τους συμπατριώτες της, της Σαν Λορένσο. Οι δύο ομάδες έφεραν 1-1 (90’+2 Καστελιόνε - 22’ Σιλβέρα) στο πρώτο ματς, αλλά η «άρσε» επικράτησε 0-3 (8΄Μοσκέρα, 40’ Μποτινέλι, 67’ Καλντερόν) στη ρεβάνς. Στους «16» ο αντίπαλος ήταν η Γκοϊάς, την οποία κέρδισε 2-3 (25’ και 76’ Μπάιερ - 16’ Νταμόντε, 78’ Καστελιόνε, 79’ Γκαρνιέρ) στη Βραζιλία και με την οποία έφερε 1-1 (36’ Γκόμες - 45’+1 Χάρισον) στην Αργεντινή. Στους «4» το εμπόδιο ήταν η Γουαδαλαχάρα. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο Σαραντί, αλλά στο Μεξικό οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν με 1-3 (16’ Σαντάνα - 2’ και 27’ Γιακούτζι, 78’ πεν. Ραϊμόντα). Στην ημιτελική φάση την περίμενε η Ρίβερ Πλέιτ, με τις δύο αναμετρήσεις να ολοκληρώνονται χωρίς γκολ (0-0, 0-0). Ετσι, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, όπου νίκησε με 2-4 η Αρσενάλ Σαραντί.

Στους τελικούς διεκδίκησε το τρόπαιο απέναντι στην Κλαμπ Αμέρικα. Στο «Αζτέκα» στην Πόλη του Μεξικό, οι Αργεντινοί επικράτησαν με 2-3 (6’ Καμπάνιας, 55’ Αργκουέγιο - 32’ Ματεγιάν, 57’ και 66’ Γκόμες), αν και βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ. Στον επαναληπτικό της Αργεντινής ήταν η σειρά των «αετών» (Αμέρικα) να πάρουν το «διπλό» (1-2, 83’ Αντρίσι - 18’ Ντίας, 62’ Σίλβα), αλλά το τρόπαιο κατέληξε στους γηπεδούχους με βάση τον κανόνα των εκτός έδρας γκολ. Να σημειωθεί, ότι η Αρσενάλ Σαραντί δεν κέρδισε ως γηπεδούχος στη διάρκεια της διοργάνωσης, αλλά ούτε ηττήθηκε ως φιλοξενούμενη!