Κολόν, Colón

«Κλείδωσαν» τέσσερις θέσεις

Κύριες Ομάδες

Αργεντινή

Κολόν, Εστουδιάντες, Βέλες και Μπόκα Τζούνιορς εξασφάλισαν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στη δεύτερη φάση του Κόπα ντε λα Λίγκα 2021 της Αργεντινής.

Συγκεκριμένα, στον Α’ όμιλο της διοργάνωσης η Κολόν επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές, επικρατώντας 2-0 της Αρσενάλ Σαραντί και με 24 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την παρουσία της στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος. Το ίδιο ισχύει και για τη 2η Εστουδιάντες ντε Λα Πλάτα, που έχει 22 πόντους, έπειτα από την επικράτησή της με 2-0 εις βάρος της Πλατένσε. Φαβορί για να εξασφαλίσει μία από τις δύο υπόλοιπες θέσεις είναι η Σαν Λορέντσο, που κέρδισε για 4η φορά στις 5 τελευταίες αγωνιστικές, έπειτα από το υπέρ της 1-0 εις βάρος της Γκοντόι Κρουζ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 28χρονου διεθνούς Παραγουανού επιθετικού Οσκαρ Ρομέρο. Η «τσικλόν» (Σαν Λορέντσο) έφτασε έτσι τους 21 πόντους στην κατάταξη και είναι 3η. Αντίθετα, η 4η Ρίβερ Πλέιτ έμεινε στους 18 βαθμούς, αφού ηττήθηκε για 2η συνεχόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά με 1-0 από την Μπάνφιλντ. Την ήττα της «λα μπάντα» (Ρίβερ) εκμεταλλεύτηκε η Ροσάριο Σεντράλ, που επιβλήθηκε 3-0 της Νιούελς Ολντ Μπόις και την «έπιασε» στους 18 πόντους. Το πρώτο γκολ της «ακαντέμια» (Σεντράλ) σημείωσε ο 34χρονος πρώην διεθνής Αργεντινός επιθετικός Μάρκο Ρούμπεν, ο οποίος αγωνίστηκε και στην Ευρώπη με τις Βιγιαρεάλ, Ουέλβα, Ντιναμό Κιέβου και Εβιάν.

Στον Β’ όμιλο η πρωτοπόρος Βέλες «λύγισε» την αντίσταση της Πατρονάτο με τέρμα του 28χρονου φορ Ρικάρντο Σεντουριόν, κέρδισε για 4η φορά στις 5 τελευταίες υποχρεώσεις της στη διοργάνωση και φτάνοντας τους 28 βαθμούς εξασφάλισε και μαθηματικά την 1η θέση στην κατάταξη και παράλληλα τη συμμετοχή της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Το τελευταίο ισχύει και για τη 2η με 22 πόντους Μπόκα Τζούνιορς, που συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες νίκες, έπειτα από το υπέρ της 1-0 εις βάρος της Λανούς με γκολ του 32χρονου αμυντικού Κάρλος Ιθκιερντός, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της «γκρανάτε» (Λανούς). Φαβορί για μια θέση στον επόμενο γύρο του Κόπα ντε λα Λίγκα 2021 είναι και η 3η Ταγιέρες, που έχει 20 βαθμούς, μετά το 1-1 με αντίπαλο την Ουρακάν. Από εκεί και πέρα, Ουνιόν Σάντα Φε, Ιντεπεντιέντε, Λανούς, Χιμνάσια Λα Πλάτα και Ατλέτικο Τουκουμάν θα διεκδικήσουν την τελευταία αγωνιστική τη συμμετοχή τους στα πλέι - οφ του πρωταθλήματος. Το αβαντάζ το έχει η Ουνιόν Σάντα Φε, που είναι 4η με 18 πόντους, έπειτα από την επικράτησή της με 1-0 κόντρα στην Ντεφένσα ι Χουστίσια με γκολ του 19χρονου μέσου Κέβιν Ζενόν. Είναι αξιοσημείωτο, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρεκόρ 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα σε 10 ματς ως φιλοξενούμενοι της «χαλκόν» (Ντεφένσα) από το 2007!

Συνοπτικά η 12η αγωνιστική

Αλντοσίβι - Αρχεντίνος Τζούνιορς 1-3 (19’ Μπράιντα - 42’ Βιγιάλμπα, 67’ αυτ. Γκιλ, 90’+4 Κορονέλ)

Μπάνφιλντ - Ρίβερ Πλέιτ 1-0 (63’ Αλβαρες)

Μπόκα Τζούνιορς - Λανούς 1-0 (75’ Ιθκιερντός)

Σεντράλ Κόρντομπα - Ράσινγκ Κλουμπ 1-0 (77’ Λατάντσιο)

Κολόν - Αρσενάλ Σαραντί 2-0 (14’ Μπιάνκι, 45’+1 Φαρίας)

Ντεφένσα - Ουνιόν 0-1 (84’ Ζενόν)

Εστουδιάντες - Πλατένσε 2-0 (34’ Ροντρίγκες, 39’ Νογκέρα)

Ιντεπεντιέντε - Ατλ. Τουκουμάν 0-1 (44’ Ερέντια)

Σεντράλ - Νιούελς 3-0 (17’ Ρούμπεν, 61’ Φερέιρα, 80’ Μαρτίνες)

Σαν Λορέντσο - Γκοντόι Κρουζ 1-0 (26’ πεν. Ρομέρο)

Σαρμιέντο - Χιμνάσια 0-0

Ταγιέρες - Ουρακάν 1-1 (15’ Ρετέγκι - 71’ Ρολόν)

Βέλες - Πατρονάτο 1-0 (41’ πεν. Σεντουριόν)

  • Σαν Λορέντσο, San Lorenzo
    Σαν Λορέντσο, San Lorenzo
  • Μπόκα Τζούνιορς, Boca Juniors
    Μπόκα Τζούνιορς, Boca Juniors
  • Βέλες, Vélez Sarsfield
    Βέλες, Vélez Sarsfield
  • Εστουδιάντες, Estudiantes (LP)
    Εστουδιάντες, Estudiantes (LP)