Αμέρικα ντε Κάλι, América de Cali

Εντυπωσιακή πρόκριση η Αμέρικα ντε Κάλι

Άλλες Ομάδες

Κολομβία

Στην ημιτελική φάση των πλέι - οφ στη Liga BetPlay 2020 της Κολομβίας προκρίθηκε η Αμέρικα ντε Κάλι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν ηττηθεί με 2-1 στο γήπεδό τους από την Ατλέτικο Νασιονάλ, στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς ήταν εντυπωσιακοί και επικρατώντας με 3-0 έκαναν την ανατροπή και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης! Για τους νικητές ο 34χρονος πρώην διεθνής επιθετικός Αντριάν Ράμος πέτυχε δύο γκολ και μετράει συνολικά 8 σε 14 συμμετοχές στη Liga BetPlay 2020. Να σημειωθεί, ότι η Αμέρικα ντε Κάλι είχε να κερδίσει στην έδρα της «βέρδε» (Ατλ. Νασιονάλ) από το 2009. Σπουδαία πρόκριση και για την Λα Εκιδάδ, που είχε παραχωρήσει ισοπαλία με 1-1 στην Ντεπορτίβο Κάλι, αλλά στον επαναληπτικό κέρδισε με 1-0. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» στην ιστορία της, εις βάρος των «βερδιμπλάνκος» (Ντ. Κάλι), σε επίπεδο Πριμέρα Α’.

Εξάλλου, η Τζούνιορ διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην Ντεπόρτες Τολίμα, αφού επικράτησε με 1-0 και στο δεύτερο παιχνίδι. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος της αναμέτρησης ήταν ο 27χρονος διεθνής επιθετικός Μιγκέλ Μπόρχα, ο οποίος έφτασε τα 13 γκολ σε 21 συμμετοχές στη διοργάνωση. Επίσης, η τέταρτη ομάδα που θα βρεθεί στην ημιτελική φάση των πλέι - οφ είναι η Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε, που έκανε την ανατροπή κόντρα στην Ντεπορτίβο Πάστο. Συγκεκριμένα, είχε χάσει με 1-0 στο πρώτο ματς, αλλά στη ρεβάνς επιβλήθηκε με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ήταν ο 25χρονος μέσος Χον Βελάσκες.

*Στη Liga BetPlay 2020 οι 8 πρώτες ομάδες της κατάταξης προκρίνονται στα πλέι - οφ για τον τίτλο. Εκεί, παίζουν διπλά ματς (εντός - εκτός έδρας), σε μορφή προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών. Οι υπόλοιπες ομάδες στις θέσεις 9-20 θα χωριστούν σε 3 ομίλους των 4 συλλόγων και θα δώσουν 3 ματς έκαστος. Οι νικητές των γκρουπ και ο 2ος καλύτερος στη βαθμολογία από τους τρεις ομίλους θα περάσουν στους «4» και από εκεί στους τελικούς, με έπαθλο τη συμμετοχή στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2021.

Η προημιτελική φάση

Λα Εκιδάδ - Ντ. Κάλι 1-1 (89’ Κάστρο - 2’ Βελάσκες)
Ντ. Κάλι - Λα Εκιδάδ 0-1 (64’ Μιέρ)

Αμέρικα ντε Κάλι - Ατλ. Νασιονάλ 1-2 (38’ πεν. Ράμος - 45’+3 πεν. και 87’ Ντούκε)
Ατλ. Νασιονάλ - Αμέρικα ντε Κάλι 0-3 (11’ Βεργκάρα, 20’ και 62’ πεν. Ράμος)

Τζούνιορ - Ντ. Τολίμα 1-0 (24’ Μπόρχα)
Ντ. Τολίμα - Τζούνιορ 0-1 (89’ πεν. Μπόρχα)

Ντ. Πάστο - Σάντα Φε 1-0 (16’ Μεντίνα)
Σάντα Φε - Ντ. Πάστο 2-0 (12’ και 34’ Βελάσκες) 29/11

Τα ζευγάρια στους «4»

Λα Εκιδάδ - Σάντα Φε
Αμέρικα ντε Κάλι - Τζούνιορ

  • Τζούνιορ, Junior
    Τζούνιορ, Junior
  • Λα Εκιδάδ, La Equidad
    Λα Εκιδάδ, La Equidad
  • Σάντα Φε, Santa Fe
    Σάντα Φε, Santa Fe