Σάντος, Santos

Εκτός έδρας νίκες οι Βραζιλιάνοι

Πρωταθλήματα

Copa Libertadores

Σέντρα στη φάση των «16» στο Κόπα Λιμπερταδόρες 2020.

Οι τέσσερις εκπρόσωποι της Βραζιλίας που έδωσαν εκτός έδρας το πρώτο ματς στη συγκεκριμένη φάση είχαν απολογισμό τρεις νίκες και μια ισοπαλία, θέτοντας «βάσεις» πρόκρισης για τον προημιτελικό γύρο. Συγκεκριμένα, η Σάντος επικράτησε 2-1 της Λίγκα ντε Κίτο στον Ισημερινό, με τον 30χρονο επιθετικό Μαρίνιο να σημειώνει το 2ο γκολ των «σαντίστας» και να φτάνει συνολικά τα 18 σε 28 συμμετοχές σε όλες τις φετινές διοργανώσεις. «Διπλό» στον Ισημερινό πανηγύρισε και η Παλμέιρας, που επιβλήθηκε 3-1 της Ντελφίν. Για τη «βερντάο» (Παλμέιρας) ξεχώρισε με την απόδοσή του ο 25χρονος φορ Ρόνι, που πέτυχε ένα τέρμα και έδωσε και δύο ασίστ. Επίσης, η Γκρέμιο κέρδισε με 2-0 την Γκουαρανί στην Παραγουάη, έχοντας ως πολυτιμότερο παίκτη, τον 23χρονο επιθετικό Πέπε, που βρήκε δίχτυα και έδωσε και την ασίστ στο πρώτο γκολ της ομάδας του.

Εξάλλου, η κάτοχος του τίτλου Φλαμένγκο απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 από τη Ράσινγκ Κλουμπ στην Αργεντινή. Ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα πέτυχε το γκολ της «Φλα» και συνολικά μετράει 12 τέρματα σε 24 συμμετοχές στη διοργάνωση του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ισοπαλία, επίσης με 1-1 πήρε και η φιναλίστ του περσινού τελικού, Ρίβερ Πλέιτ, με αντίπαλο την Ατλέτικο Παραναένσε στη Βραζιλία. Να σημειωθεί, ότι με προπονητή τον Μαρσέλο Γκαγιάρδο η «λα μπάντα» (Ρίβερ) έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (2-1 από τη Σάο Πάολο το 2016) σε συνολικά 8 (2ν.-5ισ.-1 ο απολογισμός) επισκέψεις της στη Βραζιλία για το Κόπα Λιμπερταδόρες! Εν τω μεταξύ, η Νασιονάλ Μοντεβιδέο πήρε 0-0 από την Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε στον Ισημερινό. Η τελευταία παραμένει αήττητη εντός έδρας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, έχοντας απολογισμό 12 νίκες και 7 ισοπαλίες!

Από εκεί και πέρα, η Λιμπερτάδ ήταν η μόνη γηπεδούχος που πανηγύρισε τη νίκη αυτή την εβδομάδα, επικρατώντας 3-1 της Χόρχε Βίλστερμαν. Οι Παραγουανοί διατήρησαν έτσι το αήττητο απέναντι σε κλαμπ της Βολιβίας στο Κόπα Λιμπερταδόρες, έχοντας ρεκόρ 6 νίκες και 3 ισοπαλίες. Αναφορικά με το πρώτο ματς της Ιντερνασιονάλ κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς, αναβλήθηκε εξαιτίας του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα.

Τα ζευγάρια στους «16»

Ατλ. Παραναένσε - Ρίβερ Πλέιτ 1-1 (57’ Γκιγιέρμε Μπισόλι - 90’ Ντίας)
Ρίβερ Πλέιτ - Ατλ. Παραναένσε 1/12

Λίγκα ντε Κίτο - Σάντος 1-2 (45’+2 Τζόχαν Χούλιο - 7’ Σοτέλντο, 59’ πεν. Μαρίνιο)
Σάντος - Λίγκα ντε Κίτο 1/12

Ράσινγκ Κλουμπ - Φλαμένγκο 1-1 (13’ Φερτόλι - 15’ Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα)
Φλαμένγκο - Ράσινγκ Κλουμπ 1/12

Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε - Νασιονάλ 0-0
Νασιονάλ - Ιντεπεντιέντε ντελ Βάγιε 2/12

Ντελφίν - Παλμέιρας 1-3 (69’ αυτ. Ραμίρες - 18’ Γκαμπριέλ Μενίνο, 36’ πεν. Ρόνι, 60’ Ζε Ραφαέλ)
Παλμέιρας - Ντελφίν 2/12

Λιμπερτάδ - Χόρχε Βίλστερμαν 3-1 (46’ Εντσίζο, 69’ Καρντόσο, 90’+6 Μαρτίνες - 74’ Οσόριο)
Χόρχε Βίλστερμαν - Λιμπερτάδ 2/12

Ιντερνασιονάλ - Μπόκα Τζούνιορς 2/12
Μπόκα Τζούνιορς - Ιντερνασιονάλ 9/12

Γκουαρανί - Γκρέμιο 0-2 (56’ Ζαν Πιερ, 86’ Πέπε)
Γκρέμιο - Γκουαρανί 3/12

  • Γκρέμιο, Grêmio
    Γκρέμιο, Grêmio
  • Φλαμένγκο, Flamengo
    Φλαμένγκο, Flamengo
  • Ρίβερ Πλέιτ, River Plate
    Ρίβερ Πλέιτ, River Plate
  • Παλμέιρας, Palmeiras
    Παλμέιρας, Palmeiras