Ατλέτικο Παραναένσε, Athletico Paranaense

«Bicampeón» η Ατλέτικο Παραναένσε

Πρωταθλήματα

Copa Sudamericana

Νικήτρια για 2η φορά στην ιστορία της του Κόπα Σουνταμερικάνα αναδείχθηκε η Ατλέτικο Παραναένσε.

Στον τελικό της διοργάνωσης για το 2021, που έγινε στο θρυλικό «Σεντενάριο», στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η Ατλέτικο Παρανένσε επικράτησε 1-0 της Μπραγκαντίνο και κατέκτησε τον τίτλο. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα σημείωσε ο 29χρονος μέσος Νικάο. Πρόκειται, για το 2ο Κόπα Σουνταμερικάνα στην τροπαιοθήκη της «φουρασάο», αφού είχε επιβληθεί και της Τζούνιορ Κολομβίας στους τελικούς του 2018. Επίσης, η Ατλέτικο Παραναένσε είναι ο πρώτος βραζιλιάνικος σύλλογος που κερδίζει για 2η φορά το Κόπα Σουνταμερικάνα και ο 3ος συνολικά, μετά τις Ιντεπεντιέντε και Μπόκα Τζούνιορς. Την ίδια στιγμή, η Μπραγκαντίνο έγινε ο 5ος βραζιλιάνικος σύλλογος, που χάνει σε τελικό ή τελικούς Κόπα Σουνταμερικάνα, με τις προηγούμενες να είναι οι Φλουμινένσε, Γκοϊάς, Πόντε Πρέτα και Φλαμένγκο. Εξάλλου, πρώτος σκόρερ στο Κόπα Σουνταμερικάνα 2021 αναδείχθηκε ο 20χρονος διεθνής Ουρουγουανός επιθετικός της Πενιαρόλ Αγκουστίν Αλβαρες Μαρτίνες, ο οποίος σημείωσε συνολικά 10 γκολ σε 14 συμμετοχές στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΤΛ. ΠΑΡΑΝΑΕΝΣΕ: Σάντος - Ερνάντες (75’ Ζοσέ Ιβάλντο), Τιάγκο Ελένο, Πέδρο Ενρίκε - Λέο Σιταντίνι (90’+5 Νίκολας), Ερικ (82’ Φερνάντο Κανεζίν), Αμπνερ, Μαρτσίνιο - Τεράνς (75’ Κρίστιαν), Νικάο - Ρενάτο Κάιζερ (75’ Πέδρο Ρότσα)

ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ: Κλέιτον - Αντερλάν, Φαμπρίσιο Μπρούνο, Λέο Ορτίθ, Εντιμάρ Φράγκα (77’ Λουάν Καντίντο) - Αρτούρ (88’ Λεαντρίνιο), Τζάντσομ Σίλβα, Κουέγιο (82’ Γκαμπριέλ Νοβάες), Ελίνιο - Πραξέδες (82’ Αλεράντρο), Ιταλο (88’ Ουρτάδο)

Ο τελικός

Ατλ. Παραναένσε - Μπραγκαντίνο 1-0 (29’ Νικάο)