Κρουζ Αζούλ, Cruz Azul

Το αβαντάζ η Κρουζ Αζούλ

Άλλες Ομάδες

Μεξικό

Νικήτρια στον πρώτο τελικό των πλέι - οφ στο Τορνέο Κλαοσούρα 2021 του Μεξικό αναδείχθηκε η Κρουζ Αζούλ.

Οι «σελέστες» φιλοξενήθηκαν από τη Σάντος Λαγκούνα στο «Εστάντιο Κορόνα» της Τορεόν και επικράτησαν με 1-0. Το μοναδικό τέρμα του πρώτου τελικού πέτυχε ο 25χρονος διεθνής αμυντικός Λουΐς Φραντσίσκο Ρόμο μετά από προσωπική ενέργεια και εκμεταλλευόμενος κόντρες στην αντίπαλη περιοχή. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή (30/5) στην Πόλη του Μεξικό. Να σημειωθεί, ότι η Κρουζ Αζούλ είχε να κερδίσει ως φιλοξενούμενη των «γκερέρος» (Σάντος) από τον προημιτελικό του Κόπα Κλαοσούρα 2017, όταν είχε επικρατήσει με 3-1. Εξάλλου, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στο παρελθόν και στην ημιτελική φάση του Τορνέο Κλαοσούρα 2013, με την Κρουζ Αζούλ να κερδίζει δύο φορές (0-3 και 2-1) και να προκρίνεται στους τελικούς, όπου έχασε τον τίτλο από την Αμέρικα. Επίσης, ήταν αντίπαλες στους τελικούς του Τορνέο Κλαοσούρα 2008, με τη Σάντος Λαγκούνα να κερδίζει το πρωτάθλημα, έπειτα από το υπέρ της 2-1 στο πρώτο ματς και το 1-1 στον επαναληπτικό.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ: Ασεβέδο - Κάμπος, Ντόρια, Τόρες, Οράντια (83’ Ισιχάρα) - Θερβάντες, Γκοριαράν (77’ Μουνιόθ) - Πρεσιάδο (77’ Ιμπαργκουέν), Βαλντές, Οτέρο - Αγκίρε (87’ Χεραλντίνο)

ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ: Κορόνα - Εσκομπάρ, Αγκιλάρ, Χ. Ντομίνγκες, Αλντρέτε (86’ Χιμένεθ) - Μπάκα - Ριβέρο (70’ Πινέδα), Ρόμο (86’ Ερνάντες), Φερνάντες (78’ Μαρτίνες), Γιοτούν (70’ Μοντόγια) - Ροντρίγκες

Οι τελικοί του πρωταθλήματος

Σάντος Λαγκούνα - Κρουζ Αζούλ 0-1 (71’ Ρόμο)
Κρουζ Αζούλ - Σάντος Λαγκούνα