Ατλ. Παραναένσε, Athletico Paranaense

Το «3 στα 3» Φορταλέτσα, Παραναένσε

Κύριες Ομάδες

Βραζιλία

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021 έχουν κάνει η Φορταλέτσα και η Ατλέτικο Παραναένσε.

Η πρώτη «λύγισε» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 39χρονου επιθετικού Ουέλινγκτον Παουλίστα την αντίσταση της Σπορτ Ρεσίφε και έφτασε τους 9 βαθμούς στην κατάταξη. Τόσους έχει και η Ατλέτικο Παραναένσε, που επιβλήθηκε της Γκρέμιο με τέρμα του 23χρονου φορ Ματέους Μπαμπί. Για τη «φουρασάο» αυτή ήταν συνολικά η 2η νίκη ως φιλοξενούμενη της «ιμορτάλ Γκαούτσο» (Γκρέμιο), σε επίπεδο Serie A και πρώτη από το 1983! Εξάλλου, στους 6 πόντους βρίσκονται οι Φλαμένγκο, Ατλέτικο Γκοϊανιένσε και Ατλέτικο Μινέιρο. Η «Φλα» επικράτησε 2-0 της Αμέρικα Μινέιρο, με τον 30χρονο διεθνή μέσο Μπρούνο Ενρίκε και τον 20χρονο φορ Ροντρίγκο Μουνίθ να είναι οι σκόρερς της αναμέτρησης. Το ματς της Ατλέτικο Γκοϊανιένσε με την Κουϊάμπα αναβλήθηκε, ενώ από την πλευρά της η «γκάλο» (Ατλ. Μινέιρο) κέρδισε με 1-0 τη Σάο Πάολο. Το μοναδικό τέρμα του ματς πέτυχε στο 17ο λεπτό ο 26χρονος μέσος Ζαΐρ. Να σημειωθεί, ότι οι Παουλίστας αγνοούν το «διπλό» απέναντι στην Ατλέτικο Μινέιρο από το Μπραζιλεϊράο Α’ 2016.

Από εκεί και πέρα, το ντέρμπι Παουλίστα ανάμεσα στην Παλμέιρας και την Κορίνθιανς ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 1-1, αποτέλεσμα που άφησε τις δύο ομάδες ισόβαθμες με 4 πόντους. Η «βερντάο» (Παλμέιρας) προηγήθηκε με τον 25χρονο μέσο Ραφαέλ Βέιγκα, αλλά η «τιμάο» απέφυγε την ήττα με γκολ του 28χρονου μέσου Γκαμπριέλ. Να σημειωθεί, ότι η Κορίνθιανς έχει χάσει μια φορά στα 5 (1 νίκη, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα ο απολογισμός) πιο πρόσφατα παιχνίδια της ως φιλοξενούμενη της Παλμέιρας. Στους 4 βαθμούς βρίσκεται και η Σάντος, που παραχώρησε 0-0 στη νεοφώτιστη Ζουβεντούδε, ενώ δεν υπήρξε νικητής και στην αναμέτρηση της Μπραγκαντίνο κόντρα στη Φλουμινένσε, που έληξε με σκορ 2-2 και τα δύο κλαμπ ισόβαθμα στους 5 πόντους. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι βρήκε δίχτυα για την «Μπράγκα» ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2015-16 (11 συμμετοχές και 1 γκολ στη Σούπερ Λίγκα), ο 26χρονος μέσος Λούκας Εβαντζελίστα.

Επίσης, την πρώτη της νίκη στο Μπραζιλεϊράο Α’ 2021 πανηγύρισε η Ιντερνασιονάλ, μετά το υπέρ της 1-0 εις βάρος της Μπαΐα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του 31ος ετών μέσου Εντενίλσον. Είναι εντυπωσιακό, ότι η «Ιντερ» μετράει 5 συνεχόμενες νίκες ως φιλοξενούμενη της «Μπαέα» σε επίπεδο Serie A. Αντίθετα, στη Σάντα Καταρίνα η Σαπεκοένσε έμεινε στο 0-0 απέναντι στη Σεαρά και απέτυχε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση. Από την άλλη, η «βοβό» (Σεαρά) έφτασε τους 4 βαθμούς.

Συνοπτικά η 3η αγωνιστική

Παλμέιρας - Κορίνθιανς 1-1 (3’ Ραφαέλ Βέιγκα - 55’ Γκαμπριέλ)

Σάντος - Ζουβεντούδε 0-0

Ατλ. Μινέιρο - Σάο Πάολο 1-0 (17’ Ζαΐρ)

Γκρέμιο - Ατλ. Παραναένσε 0-1 (44’ Ματέους Μπαμπί)

Μπραγκαντίνο - Φλουμινένσε 2-2 (6’ Λούκας Εβαντζελίστα, 45’+3 Αρτούρ - 75’ Κάιο Παουλίστα, 90’+3 πεν. Ερνάντες)

Φορταλέτσα - Σπορτ Ρεσίφε 1-0 (79’ πεν. Ουέλινγκτον Παουλίστα)

Μπαΐα - Ιντερνασιονάλ 0-1 (31’ πεν. Εντενίλσον)

Σαπεκοένσε - Σεαρά 0-0

Φλαμένγκο - Αμέρικα Μινέιρο 2-0 (24’ Μπρούνο Ενρίκε, 67’ Ροντρίγκο Μουνίθ)

Κουϊάμπα - Ατλ. Γκοϊανιένσε ανβλ.

  • Ατλ. Μινέιρο, Atlético Mineiro
    Ατλ. Μινέιρο, Atlético Mineiro
  • Φλαμένγκο, Flamengo
    Φλαμένγκο, Flamengo
  • Φορταλέτσα, Fortaleza
    Φορταλέτσα, Fortaleza
  • Παλμέιρας - Κορίνθιανς, Palmeiras vs. Corinthians
    Παλμέιρας - Κορίνθιανς, Palmeiras vs. Corinthians